Inlägg från: Barbamaman |Visa alla inlägg
  • Barbamaman

    Syskon från olika länder?

    Liten input från ett syskon...
    Min äldsta syster är adopterad från Asien, det är 8 år mellan oss. Min andra storasyster och jag är biologiska syskon och födda av vår mamma, det är 5 år mellan oss. Jag och min äldsta syster (dvs min adopterade) står varandra närmast. Vi snackar varje dag och ses så ofta vi kan. Jag och min bio syster är ganska olika, både till utseende och sätt.

    Så - skit samma varifrån de kommer. Det är uppväxten och ens föräldrar man delar!!! Skrattande

    Lycka till!

  • Barbamaman
    ViljaDrömma skrev 2012-01-09 21:52:42 följande:
    Intressant att höra ifrån "barnperspektivet" så att säga. Jag undrar dock om ni hade glädje av varandra även när ni var små, under uppväxten, med tanke på den ganska stora åldersskillnaden?

    Att sånt jämnar ut sig när man blir vuxen förstår jag ju...
    Jag och min bio syster (som har 5 år emellan oss) hade en hel del glädje av varandra. Men inte jag och min adopterade syster, där var ålderskillnaden för stor. Sen fullkomligen ÄLSKADE jag henne och hon mig. Men mer så att jag såg upp till henne och hon tyckte jag var gullig och satt barnvakt. Så iofs hade vi väl glädje av varandra på sätt och vis, men inte som om vi hade haft två-tre år emellan såklart.
  • Barbamaman
    ViljaDrömma skrev 2012-01-13 22:37:28 följande:
    Ja, jag kan tänka mig att det är viktigt med en inte alltför stor åldersskillnad under barnaåren om man ska ha riktigt stor glädje/utbyte av varandra just då. Dock tänkte jag att fem år är ganska mycket, men så har alltså inte du upplevt det?
    Skulle nog uttrycka det så att vi periodvis hade stor glädje av varandra. När hon var elva och jag sex kunde vi ju leka tillsammans och tyckte båda om samma saker fortfarande. Men när hon var 14 och jag 9 var det såklart inte riktigt samma sak... För det mesta tyckte jag att det var roligt att ha en så pass mycket äldre syster. Jag hade mina egna kompisar men kunde ändå känna samhörighet och gemenskap med mina systrar trots ålderskillnaden. Visst fanns det stunder då jag önskade mig ett småsyskon (har jag fått berättat) men det är inget jag själv har minne av och tror därför heller inte att det var ngt jag "led" av (dvs att ha ett syskon med bara ngt års mellanrum). Kan inte tänka mig ngt bättre än att jag haft och har mina syskon! Oavsett ålderskillnad, bio el adopterad, så delar man en uppväxt med någon. Och nu när mina föräldrar inte finns mer är det såklart helt ovärderligt!
Svar på tråden Syskon från olika länder?