• Äldre 10 Jan 18:11
    49601 visningar
    411 svar
    411
    49601

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    Äsch. Folk har någon jävla åsiktstourettes. Jag brukar stanna upp och säga något i stil med: Jaha. Är det du som bestämmer hur jag... (fyll i vad de nu lagt sig i)? Förlåt. Det hade jag inte uppfattat. Om du skriver upp ditt nummer här ringer jag dig nästa gång jag ska... (vad de nu lagt sig i).

  • Äldre 10 Jan 18:14
    #9
    Anonym (x) skrev 2012-01-10 18:12:28 följande:
    Jag förstår vad du menar.
    Det är nästan samma sak som om alla på jobbet beställer pizza, men du får äta sallad för att du väger för mycket... Folk tycker att de har rätt att dömma för att man är lite rund... 

    Jag är smal, men har istället fått utstå kommentarer om hur jag klär mitt barn, hur länge jag ammat, hur jag lade upp min föräldraledighet, hur snabbt jag går, var jag joggar etc.
  • Äldre 10 Jan 18:24
    #11
    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-10 18:21:20 följande:
    Det jäkliga är att det var en tjej av den typen som killar nästan vänder sig om för att titta på.

    De kan väl också vara bittra, må dåligt eller bara jävligt dryga?
  • Äldre 10 Jan 18:31
    #15
    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-10 18:24:52 följande:
    Har du haft dåligt självförtroende angående något av det som du fått kommentarer om?

    Jag tycker iofs inte det är rätt att lägga sig i något av det du räknade upp heller. Har också fått kommentarer om liknande saker, allra helst angående saker om barnen. Men eftersom jag tror på mig själv som mamma och i de valen så svider inte kritiska kommentarer om det ens hälften så mycket som de om min vikt.

    Vänta nu. Jag var ju på din sida, men gör mig redo att byta. Vad menar du nu egentligen? Att det bara är överviktiga människors matvarukorgar man inte får kommentera? Men en nybliven mammas val angående föräldraledighet eller amning är öppet för allas åsikter? What's good for the goose is good for the gander.
  • Äldre 10 Jan 18:49
    #20
    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-10 18:45:25 följande:
    Jag försökte säga där var att kommentarer gällande såna saker har jag lättare att borta av mig eftersom jag har självförtroende i ex vilka kläder jag klär mitt barn i eller hur länge jag ammade än kommentarer gällande min vikt där jag har ett självförtroende som suger.
    Däremot tycker jag inte det är mer rätt att kommentera någons föräldraskap, motionsvanor eller andra saker.
    Förstår inte varför man ska skicka elaka kommenterar till någon överhuvudtaget oavsett ämne.

    Jag förstår inte varför man ger sig rätt att gå runt och meddela sin åsikt om folks val överhuvudtaget. Oavsett om man är positiv eller negativ. Om folk vill ha en åsikt ber de om den - hos vänner, på FL etc.
  • Äldre 10 Jan 18:58
    #25
    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-10 18:52:50 följande:
    Då tycker vi i princip samma sak angående det hela, även om jag kanske uttryckte mig klumpigt.

    Så kan det bli. Men då är vi ju överens.
  • Äldre 10 Jan 21:11
    #55
    olleolle skrev 2012-01-10 21:01:55 följande:
    Värre?
    Så du menar att det är illa o vara tjock?
    Vem är det som är elak?
    Stå där o peka finger..minsann

    Du verkar vilja stoltsera med din åsiktstourettes. Då kanske du också kan förklara varför du tycker att främlingar har rätt att springa runt och uttala någon slags löpande kommentar om sina medmänniskors liv och val.
  • Äldre 10 Jan 22:49
    #99

    Jag stör mig något vansinnigt på:
    -långsamma människor
    -folk som bara köper halv- och helfabrikat och inte en grönsak
    -föräldrar som fostrar 'tuffa grabbar ' och 'fina flickor'
    - folk som spottar på gatan
    - folka som går i bredd och blockerar trottoaren
    - folk som aldrig läst en hel roman (idioter)
    - folk som bara mäter sin lycka/framgång i kapital och inkomst
    - folk som inte visar hänsyn i trafiken och som därmed bidrar till flaskhalsar och trafikrisker
    - etc

    Listan kan göras lång. Inom mig tänker jag långa föreläsningar som jag skulle vilja leverera. Varför gör jag det inte? Feghet? Nej. Jag har ett gott mått civilkurage och ingriper ofta när föräldrar agar barn, snatterier och liknande. Varför inte här? Det har inget med hur väluppfostrad jag är eller inte. Det har med de grundläggande friheter som jag anser att människor i vårt samhälle bör ha att göra. Dina åsikter och dina val är dina och det är inte min uppgift att oinbjuden recensera dem. Om vi möts i en debatt, lägger vi fram våra tankar till ömsesidig begrundan. Att jag, på eget initiativ, skulle sätta mig till doms över mina medmänniskor och leverera hån eller beröm över deras livsval är fåfängt, fånigt och på gränsen till fascistiskt.

  • Äldre 10 Jan 22:54
    Queen of all skrev 2012-01-10 22:50:51 följande:
    Finns en väldigt bra sak att säga till alla som klagar på ens vikt. 
    "Jag kanske är tjock, men du är ful, och jag kan banta!"

    Enkelt men träffande...  

    Fast varför ska man säga så? Det behöver ju inte ens vara sant. 1) den som säger något kan ju vara snygg. 2) den som får kommentaren kanske inte kan banta, den är ju bevisligen obantad, om man säger så, och det kan ju vara något medicinskt (det är ju vanligt på FL).

    Och om det är sant. Varför är det inte OK att påpeka någons fetma, men OK att driva med någons fulhet? Varför har vi öht rätt att sätta oss till doms över varandra?
  • Äldre 10 Jan 23:14
    Queen of all skrev 2012-01-10 23:06:28 följande:
    Om någon helt tydligt visar att dom inte respekterar mig som person så kan dom räkna med att jag definitivt inte respekterar dom. 
    Det är inte okej någonstans att gå fram och säga sådär till folk som TS beskrev. Och i dagens värld är det inte okej att slå någon heller. Så då får man helt enkelt ge tillbaka med samma mynt. Så vissa ouppfostrade människor någon gång kan lära sig hur man beter sig.  

    Det är inte ok att göra som tjejen gjorde mot TS. Oavsett förspel. Du gör precis lika fel om du ger tillbaks så.
  • Äldre 11 Jan 07:00
    Queen of all skrev 2012-01-10 23:29:41 följande:
    Så man får inte försvara sig själv med andra ord? Bara ta skit från andra??? 

    Jag låter inte mobbare springa runt och hålla på att tracka på andra helt enkelt.
    Tål dom inte sin egen medicin så ska dom hålla käften.  

    Det finns vuxna sätt att hantera barnsliga angrepp.
  • Äldre 11 Jan 17:34
    Helle333 skrev 2012-01-11 12:35:58 följande:
    Nu är jag själv en bokmal och älskar böcker men jag skulle aldrig försöka tvinga folk som inte är intresserade att läsa enbart för att göra mig nöjd så jag undrar varför du antyder att du skulle vilja ha det så? Min syster avskyr att läsa böcker men är fullt intelligent och smart ändå kan jag lova dig =)
    Och sedan börjar jag undra, varför lägger du all denna energi på att störa dig så mycket på vad andra gör? Är det inte bättre att lägga energin på något bra? Dåliga saker stjäl mer energi än vad roliga saker gör.

    Men att jag stör mig på något och i samma stund konstaterar att människor har rätt att vara olika - är det så konstigt? Och hur antyder jag att jag vill att någon ska tvingas läsa? Så här skrev jag:
    "Listan kan göras lång. Inom mig tänker jag långa föreläsningar som jag skulle vilja leverera. Varför gör jag det inte? Feghet? Nej. Jag har ett gott mått civilkurage och ingriper ofta när föräldrar agar barn, snatterier och liknande. Varför inte här? Det har inget med hur väluppfostrad jag är eller inte. Det har med de grundläggande friheter som jag anser att människor i vårt samhälle bör ha att göra. Dina åsikter och dina val är dina och det är inte min uppgift att oinbjuden recensera dem. Om vi möts i en debatt, lägger vi fram våra tankar till ömsesidig begrundan. Att jag, på eget initiativ, skulle sätta mig till doms över mina medmänniskor och leverera hån eller beröm över deras livsval är fåfängt, fånigt och på gränsen till fascistiskt."
  • Äldre 11 Jan 17:35
    Anonym skrev 2012-01-11 12:59:55 följande:
    Ursäkta en bakåtsträvare? men det här med att uppfostra vuxna människor och "säga till" måste vara något rätt nytt. På "min tid" så skulle man aldrig tagit på sig en så stor kostym att man kunde göra sig till folkbildare i vardagen.

    Fram för bakåtsträvare!
Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?