• Anonym (Jenny)

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    Ute på min storhandling för veckan så köpte jag också lördagsgodis till familjen, med tanke på att det är 4 st som ska ha godis så blir det ju lite.
    Då kommer det fram en tjej som undrar om jag inte vägt mig på sista tiden för om jag hade gjort det borde jag inse att jag inte borde sitta och vräka i mig så mycket på en tisdag.

    Nu vet jag att jag är överviktig, men vad i hela friden ger någon rätt att komma och kommentera vad jag har i min korg?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-11 10:29
    Oj Vad inlägg det hade trillat in sen jag gav mig för kvällen. Solig Lite mer än jag hinner med att svara på en och en så jag kör ett inlägg till er alla.

    Till er som stöttat mig: TACK så mycket. Era kommentarer ger mig energi till att se bortom hennes kommentarer och fortsätta med mitt eget och även ge mig ut bland folk. Men jag är egentligen på ett sätt glad att jag inte lyckades kasta ur mig något elakt själv. Jag tycker ju att man inte ska ge elaka passningar till någon överhuvudtaget så hade nog småskämts.

    Till er som tycker att hon gjorde rätt och man har all rätt att slänga hur sig elakheter: Varför? varför får man kasta elaka kommentarer efter folk? Oavsett om det gäller vikt, utseende eller vad det nu än kan vara?
    Vad ger det er egentligen att vara elak? eller att se någon annan vara det?

    Till er som undrar/tror att tråden är ett skämt: Tyvärr inte, och det har ju dessutom kommit fram att fler här i tråden råkat ut för liknande.

  • Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?
  • olleolle
    Anonym skrev 2012-01-10 20:20:04 följande:
    OCh inte verkar det ha blivit bättre för att du fick mycket mindre godis heller, det gick käpp rätt åt ... för dej ändå. 

    Det ska jag ha i åtanke nästa gång jag ska köpa godis och med gott samvete slänga ner en extra påse i min vagn.  

    annars ts så håller jag med de flesta andra. vad du handlar har hon inget med att göra. Mest synd om henne, banta är mycket lättare än att försöka förändra en ful insida.
    Ska du ha i åtanke att jag inte har hål i tänderna? Så då ska du köpa extra mycket godis?
    Vad får du ut av det, förutom hål i tänderna?
    Har du läst innehållsförteckningen på sakerna du köper?

    Käpprätt åt helvete vet jag inte om det gick, jag är egenföretagare, har två bilar i garaget och en 38 fots segelbåt. Bor även i en villa. Men det är ju klart, hade jag ätit godis så kanske jag haft en 40-fotare o bott i ett slott istället, eller hur mäter du framgång o misslyckanden?
    Vet inte varför du ska gå till personangrepp, men det kanske får dig o må bättre?
    Det bjuder jag på i såfall:D
  • Anonym (suck)
    gedansk skrev 2012-01-10 19:41:56 följande:
    låter ju jättemycket snask för en 2åring, aldrig läsk och väldigt sällan saft, godis har vi inte ens gett. Någon liten kaka, frukt, kex kan de får som efterrätt.
    Anonym (gg) skrev 2012-01-10 19:44:01 följande:
    De rekommendationerna är ju helt absurda. Min treåring får inte i sig allt det där på en månad....
    Och så kommer "Vi duktiga FL-mammor" maffian igång också...
    Hur KAAAN man ge sitt barn annat socker än kanske lite fruktsocker i en frukt nån enstaka gång ibland... Herregud, de kommer dö av övervikt och hål i tänderna och diabetes och Gud vet vad om de råkar få i sig lite godis...

    Jag kan medge att om jag ser någon som röker och är gravid eller går med en bebis/litet barn i en vagn så tycker jag det ser ofräscht ut, framförallt om man är gravid. Men inte f-n går jag fram och säger något till dem. Tror alla i dagens samhälle vet att man inte skall röka när man är gravid, men av olika skäl gör man det iallafall, blir väl knappast bättre av att bli påhoppas av folk till höger och vänster. Och so what om nån "tjock" handlar godis?? Stör väl knappast mig?! Som själv är överviktigt och äter både godis och glass.

    Livet är till för att njutas!! Sen är det så klart viktigt att ha en bra hälsa så man orkar med det, men några kilon hit eller dit spelar väl ingen roll?!

    TS: Hoppas ni får en mysig helg och att du glömmer henne. Tyvärr kommer det alltid finnas folk som påpekar det uppenbara. Såg att du skrev att du handlat till mannen och barnen, men inte till dig själv. Är det så att du själv kämpar med vikten så Lycka till!! Låt inte en (eller flera) elaka kommentarer störa dig!
  • Anonym (?)
    Anonym skrev 2012-01-10 18:26:33 följande:
    Antar att du aldrig slängt en blick på rökare? Eller alkisar på stan? Eller gäller det bara vid matmissbruk som man ska visa hänsyn?
    Men är du dum i huvudet eller? Vet du ens vad matmissbruk är? Alla överviktiga är inte matmissbrukare att dra en sådan slutsats är som att gå fram till någon berusad på krogen och säga att den måste ta tag i sin alkoholism. Alltså fail.
  • Kunigunda
    olleolle skrev 2012-01-10 21:01:55 följande:
    Värre?
    Så du menar att det är illa o vara tjock?
    Vem är det som är elak?
    Stå där o peka finger..minsann

    Du verkar vilja stoltsera med din åsiktstourettes. Då kanske du också kan förklara varför du tycker att främlingar har rätt att springa runt och uttala någon slags löpande kommentar om sina medmänniskors liv och val.
  • molly50
    olleolle skrev 2012-01-10 19:37:55 följande:
    HAHA, BRA sagt av tjejen:D

    Det är ju hon (och vi andra) som tvingas se eländet.
    Klart man ska ifrågasätta någon som tar upp hela gången i affären:D

    På min tid så fick vi fyra ungar dela på en chipspåse. O inte var det speciellt ofta man fick käka chips eller godis heller för den delen. En gång i veckan kunde man fetglömma. Hade man tur så blev det någongång varannan månad. Sedan är jag varken tjock eller har hål i tänderna heller.
    Har du tänkt på att man kan vara överviktig av flera orsaker? Det behöver inte nödvändigtvis bero på att man äter fel och motionerar dåligt. Det kan lika gärna ligga en sjukdom bakom eller en biverkning av läkemedel t ex. Så jag tycker man kan håla inne med sådan akommentarer. Det är bara onödigt. Dessutom har man ingenting att gör amed vad andra handlar. Det kanske inte ens är åt sig själv man handlar.

    Ts borde ha svarat "Jag är fet,du är ful,men jag kan banta". Det förtjänar man att få höra när man kläcker ur sig en sådan kommentar eller tycker det är rätt att göra så.
    Mattias 2007-05-23 Hannah 2011-09-07
  • Anonym (smal)

    Tjejen sa vad jag skulle tänkt, men är för väluppfostrad för att säga.

  • Clarissa

    Så kränkande. Jag är alltid tacksam över att expediter verkar ha som regel att aldrig kommentera vad man köper.
    Men sen kan man väl fundera över varför man köper lördagsgodis på en tisdag. 
    Har man problem med vikten och kanske är sugen, så är det inte så lätt när det finns nåt att nalla av hemma, (vet jag utifrån mig själv). 
    Om jag hade varit du hade nog inte godiset varit till de andra, utan till mig själv....
    Och jag erkänner att jag lider lite när jag ser överviktiga föräldrar ge sina allt för knubbiga barn en massa glass, chips och godis på vardagar. Men tror ju inget blir bättre om jag säger nåt. 
    De flesta med överviktiga barn verkar inte se att deras barn är just överviktiga.

  • Echidna

    Nästa gång nån påpekar att du är tjock och om du verkligen ska äta det "dääär".  Vill du vara elak? Svara : JAG MÅ VARA TJOCK MEN DU ÄR FUL OCH JAG KAN BANTA!"


    Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.
Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?