• Anonym

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    trettioplus skrev 2012-01-14 14:23:58 följande:
    Nej, men sjukdom och mediciner kan göra att du gör av med betydligt mindre energi, eller att energiupptaget i det du äter och dricker går upp, utan att du förändrat kost- och  motionsvanor.
    Om svaret på fetmaepidemin finns där så måste man fundera på vad det kan vara för sjukdomar som ökat så dramatiskt i hela världen!
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 14:23:58 följande:
    Nej, men sjukdom och mediciner kan göra att du gör av med betydligt mindre energi, eller att energiupptaget i det du äter och dricker går upp, utan att du förändrat kost- och  motionsvanor.
    Det är väl knappast en sjukdom att göra av med mindre energi, det är i så fall den heliga gral för alla levande organismer. Eller att energiupptaget skulle öka samma sak där. Givetvis är det inte så eftersom det hade varit lösningen på all undernäringsproblematik.

    Om så vore fallet är det ju bara att äta mindre eftersom allt handlar om hur mycket eneri du äter och förbrukar.
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 15:30:41 följande:
    Det är så allmänt känt att jag är förvånad att det gått dig förbi. 
    En vanlig myt tjockisar brukar propagera för ja.

    Det som är allmänt känt är att materia inte skapas ur intet. De feta har stoppat i sig maten någon gång utan att förbränna den.
  • Anonym

    Ja jag fattar nu varför folk fortsätter vara smällfeta. De tror faktiskt att det inte beror på dem själva eller deras matvanor utan på biverkningar av någon mystisk sjukdom eller biverkningarna av blodtrycksmedicinen. Eller varför inte "kraftig benstomme"

  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 15:44:13 följande:
    Jag har själv varit sådan som ränt upp utav mediciner, utan att förändra vare sig det ena eller det andra i övrigt. Många i min närhet har varit med om samma saker, och liksom jag gått ner igen när vi slutat medicinera. Det är märkligt att det ska vara så svårt att inse att det här med energiintag inte är statiskt.
    Ingen som har sagt att det är statiskt, men det är ett faktum att för att gå upp måste man äta mer än vad man förbränner.
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 15:59:13 följande:
    Du behöver inte göra dig dummare än du antagligen är.
    Jag har varit underviktig på grund av sjukdom också, så det kan slå åt olika håll. Utan mediciner har jag helt andra möjligheter att kontrollera min vikt till ett normalläge.
    Men hallå!!!  Världen är drabbad av en rent skrämmande fetmaepidemi där folk äter ihjäl sig. Och att det finns folk som är magra och sjuka! och att det finns svältande barn i Afrika gör väl inte den saken mer balanserad?  Eller tycker du att det gör att det jämnar ut sig?? (Och de mediciner som gör folk feta skulle väl kunna fraktas till svältande i Afrika så de fick lite hull på kroppen)
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 16:14:53 följande:
    Nu måste du verkligen ha adresserat fel person.
    Nej!
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 16:20:48 följande:
    Då  är det bäst att du läser om och läser rätt.
    Äter/åt du någon vanlig medicin?  
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 16:14:16 följande:
    Det är flera som antyder det, faktiskt.
    Har ingen betydlese dock. Det gäller att äta i förhållande till sin förbränning oavsett.
  • Anonym
    trettioplus skrev 2012-01-14 16:29:29 följande:
     dels kan man inte dra ner hur mycket som helst och fortfarande få i sig allt man bör få i sig utöver energi.
    jo det kan man, förbränner man inte mycket behöver man bara äta lite, varierat givetvis så man får de näringsämne man behöver.
Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?