• Äldre 18 Jan 11:41
    3978900 visningar
    35643 svar
    35643
    3978900

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla!
    Hoppar in här fast jag redan är gravid efter utredning i Athen!
    Hör av er om ni har frågor om Dr D, Athen eller något!

    Här är några tips som jag skrev till Poussin:

    Försök att bo så nära Syntagma torget som möjligt! Där är all shopping och det är liksom centrum av Athen. Sedan ligger det jättenära Plaka området. De gamla gränderna, och där finns de mysigaste restaurangerna. I hörnet av torget och hotel Le Grand Bretange går en gata. På den gatan bakom hotellet finns den "lite bättre shoppingen", dvs märken du känner igen etc. På den gatan finns också ett stort varuhus som påminner om NK.  

    Första gången vi var där bodde vi på Electra Palace Hotel och när jag åkte ensam bodde jag mitt på torget på Athens Plaza Hotel.  Båda är bra men Athens Plaza är strået vassare och har bättre läge. 

    När jag åkte ensam andra gången skulle jag få Intralipiddropp för första gången och på hotellrummet. Jag tänkte att om något går snett och är ensam vill jag bo riktigt bra. Då kan man hoppas att ett riktigt bra hotell fixar fram en doktor. Man vet ju inte annars om de bara slänger ute en på en bakgatan bland soptunnorna  
    Nä skämt och sido, alla är och har varit underbart trevliga och hjälpsamma! Verkligen!! Inget alls att oroa sig för! Även när det var kravaller och där var där nere ensam! Dr D ringde mig på kvällen när jag fått dropp för att kolla att jag mådde bra!

    För att få lite extra lyx kan ni passa på att slinka in på Grande Bretange! Ta en drink, kaffe eller afternoon tea! Underbar miljö som en liten oas mitt i allt trafikkaoset!

    Taxi från flyget till kliniken kostar ca 30 euro (tror jag) och till Syntagma torget ca 40 euro. Kliniken ligger i Genesiz Hospital. Jag har sagt sjukhusnamnet till taxichaffören och det har funkat.
     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Äldre 18 Jan 12:03
    #18
    CurlyRed skrev 2012-01-18 11:48:55 följande:
    Åh vilka bra tips Lully!! Och du är så välkommen att hänga här även om ni redan lyckats!! Vet du tips på största apoteken, som har mest immuno mediciner? Och vilka dagar de har öppet, finns det öppet lör-sön tex?
    Jag har bara behövt hämta ut Prednisolon och Trobyl. Och det i Sverige. 
    Jag fick med mig 3 påsar Intralipider hem av Dr D. Christinakliniken på Sophiahemmet hjälper till med droppet. Efter att mina påsar tog slut har vi ordnat det så att Christinakliniken har fått en skriftlig ordination av Dr D. Då får jag även Intralipiderna av Christinakliniken. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Äldre 19 Jan 17:32
    #28
    myran6801 skrev 2012-01-19 11:04:44 följande:
    Hej vänner! Jag har skickat mail flera ggr till Dr D men han har inte svarat än. Det är patientanmälan och lite historik. Igår tog jag de vanliga proverna amh, fsh osv för dem hade han frågat efter. Ni andra, när fick ni veta vilka övriga prover ni skulle ta, var det före eller efter konsultationssamtalet?
    Kan ta 1-2 dagar innnan han svarar. Ta det lugnt ,du får svar snart!
    jag har för mig att jag fick en lista på prover han ville ha tagna i Sverige innan telekonsultationen+ ett intervjuformulär. Vi hade sedan telefonkonsultation i ca 1 och 1/2 timme. Sedan åkte jag ned till athen och där togs USA-testerna.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Äldre 19 Jan 17:38
    #29
    Cathy skrev 2012-01-19 10:51:53 följande:
    CurlyRed; för mig var MF vid 8v väldigt tufft, dels för att jag blödde så mycket i en månad. Alla blöder inte lika mycket. Som tur hade jag inte hunnit skriva in mig. Skönt att du mår bättre, hoppas allt kom ut. kram {#emotions_dlg.flower}

    Poussin; ja, hade aldrig trott att det kan vara så tufft med MF. Går det inget direktflyg till Aten? Bra att veta att Swiss Air flyger dit, hade nog inte annars tänkt på dem Glad

    Zin; tack för hotell tipset. {#emotions_dlg.flower}
    Norweigan flyger direkt STH - ATHEN från och med April tom Oktober. Tror det är torsd, lörd, sönd och månd.
    När jag var nere i oktober tog jag Norweigan ned på torsdagsmorgonen, träffade Dr D direkt, fick dropp på hotellet på kvällen och Swiss hem på fredagen.
    Hade gått att få droppet på kliniken (även om Dr D helst inte ville det) och flyga hem sen eftermiddag och landa i Stockholm vid midnatt. Då hade man kunna klara det på en dag.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Äldre 19 Jan 22:13
    #36
    Cathy skrev 2012-01-19 17:48:09 följande:

    Lully Hill; jag trodde det var ny rutt för dem, märkte att de flyger fr o m april. De är bara dom som flyger direkt eller hur?


    Ja det tror jag!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Äldre 19 Jan 22:16
    #37
    myran6801 skrev 2012-01-19 21:11:25 följande:
    Konstigt jag har skickat till mailadressen som du skrev Zin flera ggr men får inget svar. Han svarade jätte snabbt tidigare. Undrar om det är många som hör av sig efter vi börjat diskutera här på FL.
    Han verkar ha mycket att göra nu! Det går i perioder. Ibland var jag tokig på honom, kunde ta flera dagar innan han svarade och i andra perioder går det snabbt. Vänta tills i morgon, har du inte hört något då kan du ev skicka en försiktig påminnelse.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Äldre 20 Jan 12:44
    #42

    Ja och Grekland är ju i sån svår ekonomiskkris att han kanske ser detta som sin enda möjlighet att tjäna lite pengar. Han kanske inte har så många grekiska patienter.

    Hur som helst så kan vi trösta oss med att det ialla fall är betydligt billigare än Dr G i London! Dessutom är Dr D trevligare och lättare att prata med. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Äldre 20 Jan 22:28
    #48

    Tjoho gud så bra Curly!! Toppen!
    Fick idag veta att FVP var bra och vi väntar en liten pojke!!

    Jag hoppas och vill att alla i tråden får uppleva samma i år! Kan jag så kan ni! Immunbehandlingen löste helt klart problemet och då blev jag gravid och det ganska lätt trots min ålder.

  • Äldre 24 Jan 19:21
    #71

    Lycka till Zin vännen! Nu måste det ju bara gå!

    Myran, påminn Dr D. Det måste ha blivit någon miss. Väntar han på provsvar el nått så kommer han säga det.

    Poussin, ja det var ju segt! Hoppas de kommer på torsdag så du får veta!

  • Äldre 24 Jan 20:13
    #73

    Hej!
    Jag tror man börjar med synarela en vecka innan mens!
    Jag trodde Dr D förespråkade korta prot men då jag diskuterade detta närmare med honom säger han att korta är mycket kritisk med att man måste börja spruta exakt rätt dag och det vet man bara om man tar fsh och e2 vid olika tillfällen. Vanligast är cd 2 el 3. Annars kan man börja för tidigt el för sent och resultatet blir inte bra. Då menar han att långa är mer exakt. Däremot har han ovkså sagt att nedreglering inte är bra vid trötta äggstockar så jag tror han gör bedömning från fall till fall. För mig har han förespråkat en kombo av menopur och fostimon. Han hävdar bestämt att trötta äggstockar svarar bäst med låga doser ca 150-175 ie och spruta lite längre.

    Jag gjorde korta prot denna gång hos cfc! Min dos var 300 fostimon. Vansinnigt högt enl Dr D.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!