• Äldre 5 Feb 14:51
    3987327 visningar
    35645 svar
    35645
    3987327

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Det  är roligt att se att de flesta av er redan är på gång med behandlingar!
    Vilken baybyboom det kommer att bli på den här trådenSolig

    Själv har jag fått svar från Dr D förra veckan efter att han tittat på mina svenska blodprover som han rekomenderade mig att ta innan jag åker till Aten.
    Han tycker nu att det är dags att boka tid och åka ner för att ta USA proverna, men han tyckte att jag ska vänta så att jag tar de så nära min nästa IVF som möjligt.
    Jag funderar lite på vad som skulle vara så nära som möjligt men ändå inte vara för sent.
    Vi tänkte börja IVF behandlingen då min mens kommer runt den 12e mars.
    Med tanke på att man kan behöva vissa behandlingar några veckor innan ÄP så undrar jag om det är försent att åka den 6e mars, om vi kanske ska boka in den 27e februari istället. Då är det 4 veckor före ÄP, men provsvaren tar ju också någon vecka vad jag förstår.

  • Äldre 5 Feb 15:50

    Tack CurlyRed, för snabbt svar och för välkomnandet!

    Har skickat iväg ett mail nu till Dr D, hoppas att han är snabb att svara nu.
    Nu ska jag surfa in och kolla flyg och hotell.

  • Äldre 8 Feb 18:43

    Hurra! Nu har jag fått tid hos Dr D för USA proverna. Skrattande
    Jag fick den 27e februari.
    Ska boka hotell och flyg ikväll tänkte jag, men jag hittar inte någon adress till kliniken. Kanske jag som är dålig att leta, men jag hittar den inte på deras hemsida. Är det någon som har den så blir jag glad om jag kan få den!

  • Äldre 9 Feb 21:30

    Tack för adressen ZinSolig! Fick den också mycket riktigt senare på mail, men Dr D var lite långsam i jämförelseGlad

    Curly, hoteltips mottages gärna! Vi har inte riktigt bestämt var vi ska bo, blev inte bokat igår ändå, datorn var så seg. Jag ska leta upp en karta så jag kan se var allt ligger. Ska låna en resebok om Aten tänkte jag. Det blev så att vi åker redan på fredagen eftersom biljetterna var så pass mycket dyrare på lördagen att det kvittades mot inkomstbortfall för en extra dag ledigt, så nu ska här semestras! Alla tips att se, göra, äta osv är varmt välkomna!


    Zinfandel skrev 2012-02-09 11:45:26 följande:
    Japp, om ca 2 veckor ryker de Skrattande Trägen vinner!!
    Så härligt Zin att du nu får chansen på riktigt! SoligHjärta  Jag är fortfarande så förvånad/upprörd att ingen sett det där förut... Men jag tror jag ska sluta förvånas och uppröras av läkarvården. Det går bara en massa energi och tjänar inte mycket till. Heja Dr D!!
  • Äldre 12 Feb 19:09
    Lillih - Om du bor i Stockholm kan du få låna min reseguide om Aten, lånade ut den till Curly när hon åkte ner.Glad
    Både jag och Curly bodde på Athens Diamond, jag bokade genom Hotels.com och Curly mailade dem direkt. Jag bodde i den vanliga delen och Curly i deras svit och jag betalade 10 € mer per natt så ett tips är nog att maila dem direkt istället. Flört Det är väldigt kitschigt men fräscht, trevlig personal, helt fantastisk frukost och 2 minuter från Syntagma torget - kan verligen rekommendera det.
    Härligt att ni åker redan på fredagen, blir en riktig mini-semester! Vi hann se Akropolis, Zeus tempel och Agoran så dem får ni inte missa nu när ni har tid. Det jag gärna hade gjort utöver det var Akropolis museet, men det hanns inte med.
    Tack så mycket Poussin och Curly för hotell tipseSoligt! Det verkade kanonbra, så det är bokat och klart nu! Jag beställde direkt av dem och det blev  "Suite with Jaccuzi on terrace"Guld i mun.

    Tack så mycket för erbjudnadet om lån av bok med, men tyvärr har jag en bra bit till Stockholm.

    En undran om kostnad 2 och 3. Måste man bestämma detta innan man vet vad man har för problem och vad har ni som redan varit i Athen bestämt er för och varför?
  • Äldre 12 Feb 19:12
    Hjärtefröjd skrev 2012-02-12 18:27:12 följande:
    Hur långt före nästa IVF-försök bör man åka till Aten för blodprov och första droppet?
    Jag är ingen expert, men jag åker 4 veckor innan nästa IVF och det verkar vara ganska nära i tid, så det är nog det mínsta. Rätta mig om jag har fel ni som kommit längre än jag.
  • Äldre 12 Feb 19:25

    Hjärte: Jag skrev till Dr D för en vecka sedan om att jag helst ville komma på en måndag morgon om det gick och föreslog den 27e feb. Fick svar inom någon dag att han preliminärbokat oss kl 9,30 den 27e och skrev att han antog att vi skulle med ett flyg på eftermiddagen så då har vi gott om tid på oss menade han.
    Det blev dock lite tight med tid att beställa flyg vilket gjorde det omöjligt att åka på lördagen (iallfall för humana priser) som vi tänkte för att spara semesterdagar. Så ett tips är att om ni vet redan nu ungefär när ni vill åka är det bara att beställa tid så fort som möjligt.

  • Äldre 12 Feb 20:16

    Härligt! Jo, det blev så att vi blev "tvingade" att åka fredag morgon också, men nu känns det jättebra att få en långhelg. Min sambo brukar ha så roligt åt att jag alltid har efterkonstruktioner; när det inte blir som jag tänkt mig så kommer jag på att "jo, men det blev nog ännu bättre så här ändå...". Men det tycker jag faktisktSkrattande
    Jag förutsätter att jag får droppet då. Ohh, jag känner mig dåligt insatt. Visst fungerar det väl så?

    ....men helst av allt ingen blodproppSkrattandeFlört

  • Äldre 12 Feb 20:56

    Vi hade telefonkonsultation för några veckor sedan. Han gav mig efter den en lista på de blodprover som jag kunde ta hemma;

    anti Cardiolipin (ACA) Antibodies  ( IgM & IgG ) or Anti-Phospholipid Antibodies panel, 
    Histone Antibodies,
    Anti-Nuclear Antibodies Screen,
    Thyroid Autoantibody Panel (anti TPO, anti TG ),
    TSH,
    FT4,
    RF,
    FBC (Full blood count),
    Ferritin,
    CRP

    Anti-DNA Antibodies
    Anti-CCP

    de sista två får man bara resultat "negativ" på, vilket jag tror inte räcker. Men de svar vi fick på övriga prover räckte för att se indikationer på immunologiska problem.

    Det är dock inget man måste ta hemma, andra har tagit alla prov i Aten. Jag tog det mest för att jag tänkte att det skulle underlätta mitt beslut om resa till Aten resa om vi visste innan att det fanns problem med immunologin.

  • Äldre 12 Feb 21:12

    Har tur att jag har en förstående läkare på min lilla lokala hälsocentral där jag fått tagit proverna. Han kunde inte ge mig dessa på remiss, men väl till självkostnadspris vilket blev ca 1500 kr för alla. (tog också FSH, LH och östrogen för ca 500 kr till). Jag tyckte det var helt OK!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!