• Äldre 9 Nov 10:17
    3988604 visningar
    35645 svar
    35645
    3988604

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! 

    Jag är ny här och efterlyser lite hjälp. Hittade hit via Fertilitetsguiden. Jag och min sambo blev gravida på egen hand första gången i mars 2014 med hjälp av Pergotime, efter att ha försökt ett tag. Fick missfall i vecka 8. Gjorde därefter en IVF (8 ägg, 5 befruktade, 1 blatocyst återförd), som misslyckades. Nästa IVF (8 ägg, 5 befruktade, 2 3-dagars återförda) lyckades, men jag fick missfall igen i vecka 11 (tog då Lutinus och Barnalbyl). Nu har vi precis misslyckats med vår tredje IVF (7 ägg, 5 befruktade, 1 blatocyst återförd). Jag har autoimmun hypotyreos, astma och APC-resistens (heterocygot) min sambo har också haft en atuoimmun sjukdom. Han kommer hem med förkylning på förkylning och jag blir ALDRIG sjuk. Sist jag var förkyld var precis i samband med min första graviditet. Så, jag misstänker immunologiska problem. Det gör tydligen min läkare också, för sista IVF:en fick jag en låg dos Prednisolon (10 mg/dag från ET). Men, jag vill veta, inte gissa. Och eftersom jag inte har åldern på min sida (blir 44 i februari) så vill jag göra en immunologisk utredning snarast möjligt, innan nästa IVF. 

    Jag har förstått att det finns lite olika alternativ för själva utredningen. Grekland, England, USA? Finns det på närmare håll? Vad är för/nackdelarna med de olika alternativen? 


    Är det bara jag som utreds, eller tar de prover även på min sambo? (Har läst Dr Alan Beers bok och förstått att det kan bli problem om man är för "genetiskt lika")

    Finns det  några prover jag kan ta i Sverige innan och i så fall vilka, eller är det bättre att ta allt på plats? Vad tar de för prover?

    Jag har förstått att det är relativt vanligt att man blir ordinerad någon typ av dropp, som man inte kan ta själv och att det kan vara klurigt att hitta någon som kan ge det. Några tips kring hur jag går till väga om det blir aktuellt? Jag bor i Göteborg. 

    Generellt när det gäller mediciner/recept - får man recept och hämtar ut medicinerna på plats eller kan man få recept utomlands men hämta ut det i Sverige?

    Sen är det själva IVF:en. Kan man fortfarande göra den i Sverige? Eller finns det fördelar med att göra den utomlands också? En uppenbar fördel som jag ser det är att de inte är lika restriktiva med att bara sätta tillbaka ett ägg. Jag fick tjata mig till två på dag 3, men de sade blankt nej till två blatocyster. 

    Hur ser det ut med kostnaderna? För min del så känner jag lite att det får kosta vad det kostar, bara det blir bra, men det är ju mycket pengar, så det vore bra att veta på ett ungefär vad alltihop kan beräknas landa på. 

    Det kommer säkert fler frågor, jag har bara börjat nysta i detta (fick min mens i fredags, en dag innan TD) och det känns som en djungel... Men, jag vore supertacksam om det finns någon härinne som vill hjälpa mig och kan svara på lite frågor och komma med tips och råd! 


    Stort tack på förhand!
    // Emelie

  • Äldre 12 Nov 16:11

    Hej igen! 

    Jag läser och läser i både den här tråden och A.Beer-tråden och lär mig mer och mer för varje dag, även om det fortfarande känns lite som en djungel. 

    En fråga som har dykt upp nu är kring LIT. Vad jag förstår kan man behöva det om man är för genetiskt lik sin partner. Jag har förstått att en del som har besökt Dr Gorgy i London har fått det. Men i det jag har läst hittills här i Aten-tråden verkar det däremot inte pratas något om det, utan bara om IL. Testar inte Dr D för det? Eller ger han inte den behandlingen? Eller är det bara ingen som har behövt det? 

    Hälsningar,
    Emelie

  • Äldre 12 Nov 16:55
    Zinfandel skrev 2015-11-12 16:33:24 följande:
    Det finns så många olika teorier kring det där med matchning. I USA tror man väldigt mycket på men lite mindre i Europa. Dimitri resonerar som så att om det finns en sådan problematik så bör ett nedsatt immunförsvar avhjälpa det istället för att vänja kroppen vid mannens blod, som man gör via LIT, vilket såklart har andra nackdelar istället. Blodfusioner och blodprodukter används allt mindre, dels eftersom det är vad det är och dels för att immundämpande produkter är mindre kostsamma och enklare att administrera och hantera. Dr Braverman i NY arbetar mycket med matchning, kontakta honom om du är mer intresserad. Ska även tillägga att det finns teorier om att blodgrupper inte matchar, intressant även det!

    Tack för snabbt svar. Då förstår jag lite bättre. Det låter ju också lite läskigt med blodprodukter, så räcker det med immundämpande så är det ju bra. Vet du om proverna för matchning tas alls om man vänder sig till Dr Dimitri? Ingår de i "USA-proverna"?


    Jag håller fortfarande på och läser in mig och blir lite klokare för varje dag, men det är förstås mycket som känns osäkert än. Särskilt det där med att hitta någon som kan utföra behandlingen med IL i närheten av där vi bor. Jag försöker också att sammanställa vår historia hittills på engelska och det känns också lite svårt med översättningen när det gäller prover och mediciner och annat. Just nu lutar det i alla fall åt att vi börjar med ett besök hos Dr Dimitri i Aten och gör den immunologiska utredningen där så fort som möjligt. Sedan får vi ta ställning till var vi gör nästa IVF: om vi fortsätter på Fertilitetscentrum, byter till Falun, eller gör även IVF:en hos Dimitri eller kanske i Danmark. Jag känner mig ju rätt stressad av åldersfaktorn, så jag vill gärna gå framåt så fort som möjligt. 

  • Äldre 24 Nov 11:22

    Mom2012 - jag känner med dig och beklagar verkligen. Gråter

    Snart lycklig - vad underbart att det lyckades till slut för dig! Det ger hopp till mig som snart fyller 44. Även om vi inte har funderat på äggdonation än. Jag läser tillbaka i tråden och är just nu på inlägg 5000 ungefär, oktober 2012, så jag har läst en del som du har skrivit då. Glad

    Själva ska vi ha vår första telefonkonsultation med Dr D i eftermiddag. Vi har i princip bestämt oss för att göra den immunologiska utredningen i Aten, förutsatt att han tycker att det är värt att göra det. Men vi har fortfarande inte bestämt var vi ska göra nästa IVF. Antingen gör vi ett försök till på Fertilitetscentrum på Carlanderska, där vi vet hur det fungerar, eller så gör vi även IVF:en hos Dr D (vilket jag lutar mot, men min sambo är inte övertygad), eller eventuellt CFC i Köpehamn, eftersom det ändå är relativt nära och de verkar mer framme än svenska läkare i alla fall. Vi har blivit erbjudna att vara med i en studie om PGS på Fertilitetscentrum, men jag känner mig lite tveksam till det, eftersom det är så många om och men (måste vara minst 5 befruktade ägg, minst 2 ska nå blatocyststadiet och alla ska frysas).

    Nåja, vi får se hur planen blir. Förhoppningsvis klarnar det lite efter vårt samtal med Dr D. Det känns skönt att vara på väg framåt i alla fall. Jag vill göra nytt försök så snart som möjligt. Även om jag förstås först vill skapa bästa förutsättningarna för att lyckas, förhoppningsvis genom immunbehandling. 


  • Äldre 25 Nov 21:05

    Hej igen!

    Nu har jag bokat min första resa till Aten för att träffa Dr D och ta USA-proverna. Det blir redan nästa söndag, den 6 december. Jag åker själv eftersom min sambo har svårt att komma ifrån jobbet före jul. Spännande och lite nervöst... ObestämdJag ska bo på Athens Habitat som ligger i närheten av kliniken. Är det någon som har bott där? 

    Några tips inför resan? Jag har förstått att de flesta bunkrar mediciner när de är i Aten. Eftersom Dr D verkar övertygad om att jag har ett immunproblem (vilket jag själv är också) så är det väl lika bra att jag också gör det (finns väl avyttringsmöjligheter om jag inte skulle behöva dem kan jag tänka). Clexane och Prezolone har jag skrivit upp. Hur är det med progesteron, vad heter det på grekiska? Något annat?

    Undrar också redan nu om någon har tips på vart jag kan vända mig i närheten av Göteborg för att få hjälp med IL-dropp? (Någon timmes resväg från Göteborg funkar också). Innan jag börjar ringa runt. 


    Tack på förhand! 


    Och grattis till Pink Lily! Och en kram till Solkattan. Hoppas att det inte är kört...


     


  • Äldre 26 Nov 09:40
    Zinfandel skrev 2015-11-25 21:37:43 följande:

    Pipperoni: Jag har bott på Habitat och det är hur bra som helst och fantastisk service för allt du behöver! Finns dessutom 3 apotek alldeles i närheten (2 av dem i galleriorna tvärs över gatan). Progesteron=Utrogestan, köp massor och även aspirine Glad


    Vad bra! Då känner jag mig lugn.  
  • Äldre 26 Nov 09:41
    Solkattan skrev 2015-11-26 09:04:43 följande:

    Säger också köp utrogestan! Så mycket trevligare med dessa små vita bollar jämfört med de stora tvära lutinus kakorna !


    Utrogestan är uppskrivet! Håller med om att lutinus inte är någon favorit. Tar man Utrogestan vaginalt också? Eller oralt?
  • Äldre 26 Nov 21:46
    Maraki73 skrev 2015-11-26 18:32:39 följande:

    Ni som varit nere hos drD hur mycket har ni betalat? Behöver man stöd under ivf som kostar en del?

    Jag vill bara ha proverna och ev behandling. Ska göra fet här i Göteborg. Idag skickade han svar på mailet och det kostar 950 till USA och övrigt 1200 men 800 om man inte ville ha stöd under graviditet.


    Jag har fått samma priser av Dr D. Åker ner till Aten om en dryg vecka. Jag har också haft flera missfall, så blir jag gravid vill jag definitivt ha supporten. 


    Ser att du också bor i Göteborg. Har du tips på någon som eventuellt kan ge IL-droppet så får du gärna PM:a mig. Men du kanske inte har kommit så långt?


  • Äldre 28 Nov 11:05
    mom2012 skrev 2015-11-28 06:58:15 följande:

    Ny klinik i athen. Någon skrev ett inlägg för ett tag sedan om att det öppnat en ny klinik i athen som då inlägget tillhör life clinic eller serum. Har sökt igenom tråden men hittar inte inlägget.

    Någon annan som snappade upp det?


    Jag var inne på sidan och kollade när inlägget lades ut. Kliniken är dock inte i Aten, utan i Thessaloniki. Det står info på Bravermans hemsida om samarbetet:

    www.preventmiscarriage.com/Literature-Review-Blog/2015/November/New-European-Braverman-IVF-Reproductive-Immunolo.aspx

    Men jag hittade ingen info om immunologi eller samarbetet på den grekiska klinikens sida. 


    www.iakentro.com/en/home


  • Äldre 4 Dec 11:38

    På söndag åker jag till Aten för att på måndag träffa Dr D för första gången och ta USA-proverna. Det känns skönt att vara på väg framåt igen. Och på tisdag ska jag göra hysteroskopi. Känner mig lite smånervös över det eftersom jag aldrig har gjort någon förut. Kan ni som har varit med om det berätta lite hur det går till? Gör det ont? Får man bedövning? Hur känns det efteråt? Blödningar?  


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!