• Tessaloniki

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Jag ska snart hoppa in helt här i tråden (och presentera mig på ett ordentligt sätt Oskyldig), men har påbörjat min resa nu genom att göra mensblodstestet. Det jag undrar är på vilket sätt ni andra skickade ned det till Grekland? Via frimärken och "prioritare" eller som paket med spårning? Jag vill få iväg det så snart som möjligt då jag tog provet igår, så det står på kylning nu och väntar på att skickas Glad

  • Tessaloniki
    PeeWee44 skrev 2020-06-26 10:35:28 följande:

    Jag skickade i vadderad påse och med frimärken bara. För snål att skicka med spårning.

    Lycka till!


    Tack så mycket för svar! :) Då vågar jag också göra så!
  • Tessaloniki
    Gbg1 skrev 2020-08-06 10:03:00 följande:
    Får man inte göra utredningen på plats i Grekland nu?
    Jag vet inte om man inte "får", men på deras hemsida så erbjuder de att man kan göra den på distans. 
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    Ariellan skrev 2020-08-06 16:02:09 följande:
    Jag har gjort behandlingen på distans, dock för cirka 2,5 år sen.
    Åh, hur funkade det? Känns så krångligt där med FedEx-andet, bor ju en bit från Stockholm så det blir ju lite halvkrångligt men om allt annat är smidigt så känns det ju som ett bra alternativ!
    UndrandeSökare skrev 2020-08-07 01:12:52 följande:
    Menar du Immunutredning hos ivfSerum eller hos Life clinic?
    Life clinic :) 
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    UndrandeSökare skrev 2020-08-07 09:23:07 följande:
    Bor du närmare nån annan flygplats så går det säkert att lösa det där också. Jag vet några för många år sen som löste det från Skåne.

    Men om du vill lösa det från Stockholm så ring och boka tid på Sophiahemmet så kan de dra blodet och lämna ut de fyllda rören till dig mot avgift. Du behöver då ha med dig papper från Dr D. Så se till att han skickar dig dem.först.

    Tänk också på att du måste dra blodet och skicka det till USA samma dag. Måste vara en måndag eller tisdag för att blodet ska nå fram till labbet innan helgen.
    Jag läste igenom Ariellans gamla inlägg och hon bodde betydligt längre bort än mig, jag är i princip granne med Stockholm om man jämför... Drömmer Är bara smått neurotisk och tycker att det verkar läskigt allt det där, med att hinna med plan och grejer! Men det får vi ordna om vi ska göra detta!

    Har ännu inte kontaktat Dr D, har precis påbörjat letrozolförsök nr 4 (har fyllt i min profil nu så där ser man min historik) och inväntar fortfarande provsvar (mensblod) från Serum. 
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    Ariellan skrev 2020-08-07 14:32:43 följande:

    Det fungerade bra men det blev en lång dag i Stockholm eftersom jag bor 40 mil enkel resa från Stockholm haha. Jag gick till Aleris labbet på Sophiahemmet och tog de 10 rören med blod som dr D vill ha, la dom i en kartong och åkte ut med rören till Fed ex Arlanda och sen var det klart :)


    Var det dem som tog fram kartong och grejer eller var det något som behövde specialbeställas? Jag läste dina tidigare inlägg, och jag har ju då betydligt närmare till Stockholm (10 mil enkel resa), tycker bara det verkar lite läskigt att hinna med plan och allt sånt med proverna, haha!

    Tio rör... jag som nästan svimmade när de tog 7 rör till missfallsutredningen. Min kropp hanterar inte blodprover särskilt bra.
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki

    Har nu fått svar från mitt mensblodstest. Blev chockad faktiskt, och väntar på svar från deras gynekolog så att jag vet hur vi ska gå vidare. 

    "In the tested sample the result of the analysis is indicative of an apparent mixed aerobic anaerobic dysbiosis. The amount of Lactobacilli detected was 11%. The microorganism Candida spp., was detected"

    Någon som haft liknande och vet hur behandling ser ut? 


    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    UndrandeSökare skrev 2020-08-11 14:31:54 följande:
    Candida brukar orsaka svamp i underlivet. Har du symptom på det? Inte alla får symtom. Behandlingen mot det kan köpas receptfritt på svenskt apotek (kräm och vaggissar). Det finns 2 märken, Pevaryl och Canasten. Jag har haft erfarenhet av båda märken, men Pevaryl funkar inte för mig, så rekommenderar Canasten förpackningen med 3 vaggissar och en tub kräm. Följ bruksanvisningen. Hoppas du snart får svar från kliniken.
    Förr (innan jag började med menskopp och tygbindor) brukade jag få svamp varje cykel efter mensen, så det är logiskt. Kan ha småsymptom på det ibland och kör då med Canesten, då har det lugnat sig. Så just det fyndet var inte så förvånande (förutom att jag trodde att det var färdigbehandlat då). Jag blev oroligare för den andra delen, att jag hade så låg nivå av goda bakterier... är ju mitt i en stimulerad cykel nu och blev alldeles rådvill, vågar man satsa eller ska man misslyckas med flit denna omgång innan behandling liksom...
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    bläckfiskmamman skrev 2020-08-11 19:58:49 följande:

    Jag hade bara 19% goda bakterier i livmodern. Har väntat på recept från Grekland i en vecka nu, receptet som de skickade till min maill vägrar apoteken lösa ut. 

    Jag ska till gyn på torsdag och ev ska de då skriva ut receptet åt mig. Vi ska göra en frys återföring av ett embryo om ca 3 veckor så hoppas jag hinner behandlilngen innan så att miljön i livmodern blir bättre och chanserna att lyckas få till en graviditet förhoppningsvis ökar. 

    Någon som lyckats bli gravid efter antibiotika behandling? 


    Åh nej vad tråkigt att apoteken vägrar skriva ut! Är det specifikt för att det kommit via mail, eller är det för att det är från en läkare utomlands? Hoppas verkligen att ni får ut medicinen snarast, så att du hinner avsluta innan din transfer!
    UndrandeSökare skrev 2020-08-11 21:50:59 följande:

    Js, svamp kan ju tyvärr vara ett återkommande besvär.

    Fråga ivfSerum om de tycker du ska fortsätta eller avbryta och göra klart behandlingen först.


    Ja, jag skickade i vändande mail att vi är mitt uppe i en behandling och frågade vad de rekommenderar. Jag fick även ett formulär att fylla i men har inte fullständiga uppgifter än, har begärt ut min journal så på måndag får jag tillgång till alla mina tidigare provsvar. Ville inte vänta en vecka med att fråga vad de tyckte ändå.
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki

    Fick svar av ivfSerum nu och de vill helst ha hela medicinska bakgrunden så då får de väl vänta till på måndag helt enkelt. De ville inte heller "lägga sig i" min pågående behandling utan bad mig att ta upp detta med min läkare... frågan är hur svenska läkare reagerar om man kommer med detta resultat (på mensblodet) i hand?

    Någon som tagit upp detta med sin läkare nyligen? Jag är så rädd för att bli avfärdad, jag har så svårt att stå emot auktoritet...

    Jag håller för övrigt på att läsa igenom tråden helt från början (vilket tar en himla tid, är bara på runt sida 450 typ) och till och från känner jag bara att F*n vad tungt det här kommer att bli, varför är det så orättvist att man ska behöva genomgå sånt här?


    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    paeonia10 skrev 2020-08-21 22:10:30 följande:

    Hej!

    Jag har följt tråden en längre tid, men detta blir mitt första inlägg :)

    Först och främst - stort tack till all info i den här tråden!! Det ger en lite hopp om framtiden :)

    Jag har påbörjat Aten-processen med ett mensblodstest. Jag fick mina resultat denna veckan.

    Vet inte om denna infon är intressant, men känns skönt att skriva av sig lite... :)

    Jag skickade provet en måndag (skickade spårbart med Posten, kostade ca 130 kr) och provet kom fram på torsdagen samma vecka.

    Sedan skulle det eg ta 8 arbetsdagar att få provsvaren, men det tog 16 arbetsdagar att få svar då labbet hade mycket att göra.

    På något sätt hade man ju hoppats att man skulle vara helt frisk för det är ju aldrig kul att vara sjuk, och på något sätt hade man hoppats på att något skulle vara "fel" så det kan finnas en anledning till mina problem...

    Mitt resultat blev följande:

    "In the tested sample the result of the analysis is indicative of amoderatemixed aerobic-anaerobicdysbiosis. The amount of Lactobacilli detected was 49%.

    The microorganism Mycoplasma hominis, was detected."

    Lactobacillerna bör uppgå till 90% enligt dom, så jag ligger alldeles för lågt mao.

    + att det alltså hittades Mycoplasma hominis.

    Jag fick 2 olika antibiotika utskrivet som ska ätas i 7 respektive 14 dagar.

    Jag fick även en vaginalkräm som ska tas i 7 dagar.

    Plus att dom vill att jag ska äta probiotika 2 gånger per dag from nu.

    Har tyvärr inte kunnat påbörja kuren ännu då ett av antibiotikorna jag fick utskrivet inte finns i Sverige, väntar på att få ett nytt recept med ett substitut.

    Jag mejlade förresten och frågade om även min man bör ta någon form av medicin - om det finns någon risk att jag kan bli smittad på nytt om bara jag äter medicin nu. Men fick då följande till svar: "Female and male bodies have different anatomy and therefore you should not worry per  any contamination from you to your partner.", MEN pga. de inte har testat spermakvalitén så kunde de skriva ut ett recept på antibiotika på 40 dagar till min man om han vill, plus att dom tillsammans med det rekommenderade vitamin E och vitamin C.

    Men jag personligen känner att jag vill avvakta antibiotika för min man, det är ju ingenting man vill äta bara för att känner jag... :)

    I nästa steg skulle jag så himla gärna vilja åka till Aten och göra spermatest och även "USA-blodproverna", men vågar inte riktigt nu iom Coronan... :(

    Sänder styrkekramar till alla där ute som kämpar! Vissa dagar vill man ju helst bara ligga kvar i sängen...


    Då är vi lite på samma ställe, men mina lactobacillus var 11% :/ jag har dock inte begärt ut någon behandling då jag är mitt i ett letrozole-försök. Jag fick rekommenderat lactal balans (mjölksyrabakterier i form av vagitorier) av min läkare, som såklart absolut inte tyckte jag ska äta någon antibiotika då jag inte har bakteriell vaginos. För min del hittade de candida som är vanlig svamp, det har jag behandlat receptfritt så det är borta nu :)

    Min läkare sa att halten lactobaciller varierar i cykeln. Dock vet vi ju att svenska läkare gärna tycker att de kan allt bättre än andra. Jag ska iaf äta probiotika och ta lactal balans för att försöka återställa bakteriefloran utan antibiotika just nu.

    Fick för övrigt trombyl och lutinus utskrivet nu inför kommande försök så om det inte tar sig under hösten ska vi vända oss till Grekland i vår, förhoppningsvis när coronan har lättat.
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    Tumvante skrev 2020-09-02 22:41:42 följande:

    Skickade en glad hälsning till Serum i Athen, med ännu ett tack. I mitten av Augusti födde jag en fin liten pojke - mitt tredje barn, och andra barn som blivit till efter att jag fått hjälp hos dem.

    I 2018 skickade jag nämligen ett prov till dem som visade utaeaplasma och bakteriebalansen. Drärefter fickan och sambon en stark kur med Azithromycin. Nästa graviditet därefter resulterade i lillasyster (min 8. Graviditet) Nästa graviditet (Min 9.e) efter henne blev till lillebror nu.

    Min äldsta dotter är min första graviditet... efter henne hände det nog något i min livmoder med bakterier/ureaplasma. Är nu övertygad om att antibiotikan rättade till det.

    Hoppas det kan ge andr pepp att söka hjälp hos dem :)


    Underbart att höra Hjärta Stort grattis!

    Jag har ju fått provsvar och så från dem men inte skickat tillbaka formuläret ännu. Hade också obalans i livmodern, men min gyn trodde inte riktigt på det där och tyckte inte jag skulle äta antibiotika. En letrozol-kur senare så fick jag troligtvis en kemisk graviditet och nu är jag mer inne på att skicka in formuläret illa kvickt och köra behandlingen i alla fall...

    Hur gick det för dig att hämta ut medicinen? Fick du rätt slags recept så att inget strulade väl på apoteket?
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    Zwillinge86 skrev 2020-09-03 10:35:20 följande:
    Jag kom längre i mina graviditeter efter antibiotikakur (och ännu längre efter hysto hos Serum) så min erfarenhet är att resultaten visar sig snabbt, även om jag fått missfall ändå och behöver hitta fler lösningar. Hade inga problem att få ut recepten, men antingen behöver du ha en bra färdskrivare eller be dem posta recepten så att du kan lämna originalen vilket är ett krav från apoteket. Lycka till!

    Stort grattis till dig Tumvante, skam den som ger sig <3
    Det är ju bra att det blir resultat snabbt, men usch vad sorgligt att du har fått fler missfall även efter Hjärta  Hoppas att ni finner er lösning snart! 

    En bra färgskrivare har jag tillgång till så då kanske det räcker! 
    Väntar på regnbågen efter stormen
  • Tessaloniki
    Tumvante skrev 2020-09-03 20:41:35 följande:

    Jag fick min gynekolog att skriva ut till mig och sambon efter Serums rekommendation. Så det var lätt. Men nu har jag hört att de i DK inte skriver ut Azithromycin sådär bara, då de vill spara till de mest sjuka/behövande.


    Lär ha stora problem att få min gyn skriva ut något, haha :P när jag nämnde mensblodstestet för henne gick hon lite i taket. Så eventuella behandlingar görs "i hemlighet", så att säga... tack för att du kom in i tråden och skrev, man får upp hoppet lite <3
    Väntar på regnbågen efter stormen
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!