• jennycarolines

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! 

    Jag har bläddrat igenom den här tråden nu, så mycket bra information!

    Jag och min sambo fick en dotter i april 2019 och vill så gärna ha ett syskon. Hon blev till på andra försöket så vi tänkte att det skulle gå lätt den här gången med. Efter att ha försökt i ett år googlade jag av en slump fram Marie hos Fertilitetplus och fick en tid. Igår fick jag reda på att jag har ett överaktivt immunförsvar. Bra att det är ett problem med en lösning tänkte jag utan att ha någon som helst koll. Jag har aldrig hört talas om att immunförsvaret kan påverka fertiliteten förut. Nu har jag spenderat ett dygn med att googla på detta och läsa allt jag har kunnat hitta och nu känns allt helt hopplöst igen. Hur många här har testat behandlingen hos Fertlitetsplus och blivit gravida efter det? Har hittat någon enstaka i denna tråd men de flesta verkar åka till Aten. Hur länge ska man testa hemma i Sverige innan man bokar tid i Aten? 

    Allt känns så hopplöst nu och jag bara gråter. Trodde aldrig att vi skulle behöva kämpa så här för ett syskon. När jag blev gravid med vår dotter åt jag av en slump kortison pga allergi, kan det vara därför jag blev gravid så lätt första gången? 

    Ber om ursäkt för långt inlägg, har så mycket frågor och oro i mitt huvud just nu. 

  • jennycarolines
    Nina05 skrev 2020-09-09 14:11:09 följande:
    Hej!

    Det finns ingen speciell tid man måste eller bör försöka i Sverige innan man vänder sig till Dimitri i Aten men jag rekommenderar att du vänder dig till honom om du tror hans behandling kan hjälpa er. Hon på fertilitetsplus tar inte dom proverna som man tar hos Dimitri och hon har heller ingen individuell plan med mediciner osv.
    Tack för svar! Jag ska börja med att göra det där mensblodstestet nästa cykel. 
  • jennycarolines

    Jag har nu börjat med prednisolon 25 mg/dag och ska få hjälp med intralipider av Marie. Jag tänkte testa detta 2-3 månader innan jag kontaktar Dr D. 

    Ni som har lyckats blir gravida med hjälp av prednisolon, vilka doser har ni behövt ligga på när ni blev gravida och hur har ni trappat upp under graviditeten? 

  • jennycarolines

    Hej, 
    Jag har precis haft telefonmöte med Dr Dimitri och vi har valt att gå vidare med honom. 
    Vi har gjort 5 misslyckade FET i Sverige i försöket att få ett tredje barn. Jag vet om mina immunologiska problem sen vi försökte med barn 2 men tydligen behöver min kropp något mer än Prednisolon, Trombyl och Fragmin nu. 
    Finns det någon mer vars problem verkar bli värre för varje graviditet? Har ni så fall lyckats hos Dr D? 
    Någon som fått hjälp med Plaquenil och Cyclosporine? 

  • jennycarolines
    Sunshi­ne24: Jag var hos Dr D i Aten den 11/9, väntar nu på svar från alla blodprover. Tanken var att jag skulle göra en Hysteroskopi då men vi hade precis plussat, dock verkar det inte gå bra denna gång heller då mitt HCG inte alls ökar som det ska. Känns så typiskt när vi ändå var där nere. Jag tar också Plaquenil 200 mg 2 ggr per dag samt Prednisolon och IL-dropp. Vad mer kan man göra liksom? Känns helt hopplöst det här. 

    Hur mycket Prednisolon tar du? Hoppas Dr D svarar dig! Har du provat ringa kliniken? 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!