• tourist

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Har följt tråden ett tag men inte skrivit förrän nu.

    Vi fick i lördags veta att vi haft vårt femte missfall (MA). Trodde vi var i vecka 12 men graviditeten hade avstannat i vecka 7+6 som det såg ut, 7+4 såg vi ett hjärta. Så otroligt tungt just nu och känner mig så uppgiven.

    Lite om vår historia. Jag har sedan tidigare 3 barn med en annan pappa, min yngsta är 12 år så längesen jag hade en lyckad graviditet. Vi började försöka för 2,5 år sedan och blev gravid efter 8 månader, slutade i missfall 5+6. Sökte till infertilitetsutredning men det låg nere på grund av Corona så fick inte komma på det förrän hösten 2020. Den visade ingenting, allt såg så bra ut, värden som en 22-åring osv, så peppade åkte vi därifrån. Blev gravida månaden därpå men missfall i vecka 4. Otroligt nog blev vi gravida månaden därpå också med missfall på nästan exakt samma dag som månaden innan.

    Vi fick remiss för IVF och nu var det lite bråttom då jag skulle fylla 40. Av 12 äggblåsor blev 4 befruktade, 1 sattes in på dag 2 och 1 klarade sig till frysen. Första blev jag överstimulerad efter insättning så blev inlagd över natten, återhämtade mig snabbt. Svagt positivt gravtest på RD11, lite starkare på RD13 men några dagar senare svagare och började blöda på RD17. Fick Trombyl vid första insättning.

    Den 8 april gjorde vi FET. Hade bett om Prednisolon inför insättning och fick det i dos 5 mg från mens och 10 mg från ägglossning. Den här gången såg allt ut att gå så bra. Stickorna blev bara starkare och starkare, ömma bröst, illamående, trötthet osv. Såklart nervösa och oroliga men ändå var vi hoppfulla. Tyckte kanske att illamående kan ha varit mer och längre i tidigare lyckade graviditeter och i vecka 7 nu mådde jag vansinnigt illa ibland men försökte vara positiv. Tills i lördags så jag började blöda. Åkte in på akuten och där såg de att det stannat av i vecka 7+6. Tänker att Prednisolon kanske hjälpt lite då vi aldrig kommit så långt tidigare.

    Vi hade bestämt oss redan innan FET att om vi inte skulle lyckas, så skulle vi söka hjälp i Aten. Var i kontakt med de redan innan FET också. Nu har vi skickat in formuläret och väntar på svar från dem. Känner mig dock bara så uppgiven, nu är det såklart vårt MA väldigt färskt men det känns som att det aldrig kommer hända för oss och tiden bara rinner iväg. Är så oerhört tacksam för de barn jag har men sörjer så fruktansvärt mycket det barn som inte kommer och att min kille inte får bli pappa.

    Lider så med alla er som går igenom den här processen, att göra barn har verkligen fått en helt ny mening...

  • tourist
    Athen 2021 skrev 2021-06-02 23:05:06 följande:

    Hej

    ngn som nyligen varit hos Dr D i Aten för immunologisk utredning inför äggdonation? Tips? Vi åker snart. Jag är stressad över detta med intralipid dropp- ngn som har tips om detta samt var man kan få det om man inte köper med hem samt VAR & AV VEM kan jag få hjälp sätta detta??? Bor i Kalmar o kan inte ta mig iväg flera timmar bort. Börjar kännas desperat eftersom vi snart startar processen. Tack på förhand!


    Läste ett inlägg från tidigare här i tråden där de hade fått hjälp av sköterska på hälsocentral att sätta nålen och sen fixade med droppet hemma. Det kanske kan vara ett alternativ?
  • tourist
    nasjeH skrev 2021-06-10 12:10:53 följande:

    Usch, jag vet precis hur du känner.

    Jag gick igenom två MA, två tidiga missfall och på det femte försöket lyckades vi.

    Vad vi gjorde annorlunda den femte gången var att jag tog prednisolon. Vi fick tyvärr självmedicinera på grund av att vår klinik inte ville erbjuda detta.

    Vi började med 20 mg vid FET-dagen, när vi plussade ökade vi till 25 mg. Efter ultraljudet i V.12 så började vi trappa ner.

    Vill påpeka att detta inte är någon rekomendation till någon. Man kan aldrig vara säker på varför det lyckades.

    Hoppas det löser sig för er, håller tummarna!


    Så underbart att höra att ni lyckades till sist! Vår klinik skrev ut Prednisolon efter att jag frågat men ville att vi skulle trappa ut vid positivt test, vilket ingen som lyckats verkat ha gjort, så vi vågade absolut inte göra det. Vi hoppas på Aten och skulle vi mot all förmodan bli gravida innan vill jag testa att öka dosen Prednisolon även om jag är lite orolig över biverkningar man hör om.

    Tack för att du tog dig tid att skriva, ditt inlägg inger så mycket hopp!
  • tourist
    Nina05 skrev 2021-06-10 22:32:35 följande:
    Jag håller tummarna för att dimitris behandling kommer att hjälpa er! Jag hade 6 missfall innan vårt barn tillslut kom efter att vi fått hjälp av dimitri.
    Tack snälla och det är sånt som det du berättar vi behöver höra just nu! Även om det inte finns några garantier så behöver vi hopp när det känns så oerhört tungt och hopplöst just nu. 
  • tourist
    minaimaginärabarn skrev 2021-06-30 11:07:07 följande:

    Hur går det för alla? Någon som är igång och ska försöka? Mina Chicago prover har kommit till dr D och jag har skickat alla extra provsvar som han begärt. Planen är att göra ett försök i augustimensen. Tänker inte så mycket på det ännu men vet att jag snart kommer göra det. Någon mer som är på gång?


    Vi åker ner till Aten på måndag om allt går som det ska. Vi tar proverna där då jag bor i norra Sverige och det blev så rörigt med att ta proverna här + att vi får göra ett ultraljud i hos Dr. D. Hur lång tid tog det för dig att få svar på proverna?
  • tourist
    minaimaginärabarn skrev 2021-10-26 09:02:46 följande:

    Hej!

    Någon som är inne och läser här något? Jag ruvar på en fin blasto med support från Dr D. Sist ledde det till en son. Trodde inte ruvartiden skulle vara så jobbig denna gång.... Men i allafall vill jag ha lite immunhjälp. Vill ha lite goda exempel eller fajta över er som har info kring att svettas på natten men att detta inte lett till utebliven graviditet/missfall. Jag svettades inatt och är nu tokorolig att det är kört. Sitter och väntar på dropp nu som ordinerat från Dr D. De blodprover jag tog igår såg bra ut men även att den reagerade lite på något. Så hjälp mig gärna ????????


    Känner så mycket med dig när jag läser det här <3 Hur går det för dig? Ruvartiden är tung, man vill bara hoppa fram 9 månader och att allt ska ha gått bra. Känns det bättre efter att du fått dropp?

    Vi var ner till Aten i somras. Hade lågt CD19, väldigt högt TNF och högt IFN. Började med Plaquenil och Letrozol + andra mediciner och förra månaden hade jag väldigt bra östrogen och två ägg för ägglossning. Ingen graviditet dock och har varit så ledsen. På det fick jag hem brev om att jag har cellförändringar och HPV- virus. Inte bästa förutsättningarna för att må toppen.
  • tourist
    minaimaginärabarn skrev 2021-11-05 14:31:55 följande:

    Hej!

    Tack för omtanken. Usch, låter som tufft för dig. Att ändå försöka innebär ju något hopp. Att bara vänta på att få försöka kommer jag ihåg var så jobbigt på ett annat sätt. Hoppas du snart blir frisk!!!

    Jag lever i väntan just nu... Fick ett bra HCG värde vid första blodprovet men är orolig att det inte stiger som det ska. Det märkliga är nämligen att jag trots bevis på ett hcg på 75 på BIM - 2 knappt fick utslag på gravstickan. 3 dagar senare tog jag nytt gravtest som var starkare men inte så starkt som jag hoppats på. Men känner samtidigt inte att jag kan lita på graviditetstesterna med tanke på det första supersvaga testet. Är orolig för avstannade graviditet nu och väntar på nytt blodprov om tre dagar. Har dock en hel del konstiga saker som händer i kroppen fortfarande så hoppas på att det går som det ska.

    Nej, ruvning är inget för mig. Är alldeles för kontrollerande som människa tror jag. Kan liksom inte släppa det åt sitt öde liksom.


    Vi kan fortsätta försöka trots cellförändringar men är orolig och vill få komma till gyn och se om de läkt ut eller förändrats på annat sätt. Dock får man inte ha sex på 3 veckor då de gör en form av skopi och vill ju undvika att göra undersökningen under ägglossning. Dr D trodde vi hade goda chanser att bli gravida på egen hand men inget händer och jag känner mig så sänkt. Har telefontid inbokad med IVF-klinik om 2 veckor så blir nog det efter jul.

    Hur går det för dig? Blev gravtesterna starkare och steg HCG som det skulle?
  • tourist

    Får jag fråga hur era Chcagoprover såg ut?

    Jag hade

    %CD19+cells,CD5+: 1,5(L)

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+): 42,4 (H)

    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+): 25,6 (H)

    Vad jag läst mig till så är TNF väldigt högt och jag tar Plaquenil fram till mitten av december. Är det någon mer som gjort det?

  • tourist

    Nu har vi lyckats bli gravida på egen hand, första gången sedan vi var i Aten men känns väldigt osäkert. Tog hCG idag och enligt min kalender ska jag vara i 4+1 idag men hCG bara 25 vilket jag läser mig till är väldigt lågt. Någon annan som haft lågt i samma tid som mig?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!