• Mon 26 Jul 2021 18:58
    3988229 visningar
    35645 svar
    35645
    3988229

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    GraceKelly skrev 2021-07-26 00:02:37 följande:

    Halloj allihopa :) Jag har inte skrivit här på väldigt länge. Vi plussade i början på juni, och fick smått panik då vi inte hade tänkt ta kontakt med Dr D förrän i augusti. Han ordnade dock tid åt oss med väldigt kort varsel, och vi tog en sista minuten ned till Aten för att lämna alla prover och få koll på läget i vecka 5. Fick även 2 IL-dropp under veckan vi var där. Jag känner mig så otroligt besviken på svensk sjukvård, så jag vet inte var jag ska ta vägen. Vi har kämpat med ett flertal missfall varje år i 6 års tid, gjort två missfallsutredningar och ett IVF-försök här i Sverige. Dom har inte kunnat hitta någonting fel alls. Efter en vecka i Aten, och ett par provtagningar här på hemmaplan under inrådan från Dr D har vi nu fått upp ögonen för ett flertal problemområden:

    Immunförsvaret. Högsta CD56-värdet han sett på länge, enligt Dr D. Samt några markörer i blodstatusen som påvisar immunologisk reaktion.

    Koagulationen. Vi har ändå lämnat koagulationsprover vid två separata tillfällen här i Sverige, där de inte kunnat se någonting avvikande. Dr D sa redan efter första provtagningen att jag behöver både Trombyl och Fragmin, eftersom att det fanns avvikelser i provsvaren.

    Hormonerna. Mitt HCG steg alldeles för sakta, 25-30% på 48h. Mitt progesteron var även alldeles för lågt.

    Utöver det har jag även lagt märke till att mitt D-vitamin värde är på tok för lågt om man går efter vad som står i boken "It starts with the egg".

    Jag började med Trombyl, Fragmin och Prednisolon direkt vid plus. Dessvärre hade vi ingen koll alls på hormonerna och d-vitaminet och satte inte in behandling för det förrän för en vecka sedan (v. 8+0). Jag har därefter lämnat HCG ett par gånger och det har sjunkit stadigt, men alldeles för sakta egentligen då det bara sjunker med 800-1100 per 48h. Missfallet är konstaterat av gyn på Sahlgrenska för tre dagar sedan, med hjälp av ultraljud och idag kom blödningar, klumpar och värk igång.

    Det känns som sagt för jävligt när jag tänker på hur sjukvården här hemma hanterar fertilitets- och missfallsutredningar, men jag har ändå något sorts nyfunnet hopp efter att ha varit till Aten och hittat alla dessa problem. Vi sitter nu och funderar på om nästa försök ska bli planerat med IVF, för att kunna tajma behandling av Dr D på bästa sätt, eller om vi ska fortsätta bli gravida på egen hand men då kanske behöva kämpa med att sätta in rätt behandling vid rätt tillfälle.


    Hej, vad ledsen jag blir att höra om missfallet. Spännande att ni dock ska försöka förhoppningvis snart igen Vilken fantastisk läkare Dr D verkar vara. Berättade han något om varför hcg stiger sakta? Jag har haft samma under mina 2 ma. De har dubblerats var 48 h i början men började sedan stiga bara med 35% runt vecka 6. Sen slutade hjärta slå precis vid 7+6. Jag kommer själv kontakta Dr D i höst för att få hjälp. Blir så trött på svensk sjuk/fertilitetsvård
  • Thu 19 Aug 2021 07:53

    Har en fråga till er och jag hoppas ni vill svara Vad kostar ett försök hos Dr D?

    Är det då medicinerna man betalar för och hans expertis eller hur går allt till?

    Jag vill gärna veta så mycket som möjligt innan jag tar kontakt med honom.

    Blir så glad att läsa att många har lyckats få fullgångna graviditeter och friska barn. Det skänker hopp < 3

  • Wed 8 Sep 2021 12:04
    +1

    Någon som kan hjälpa till att tyda lite provsvar? Har utifrån lite förhöjt cd3 värde blivit rekommenderad att ta intralipiddropp. Men hur ser de andra värdena ut? Har haft 2 ma under 1,5 år som avstannat i vecka 8+0.

    Tack på förhand!

  • Fri 1 Oct 2021 16:41
    vurpan skrev 2021-10-01 06:56:35 följande:

    Hej ! mina värden ser nästan exakt likadana ut. 

    Jag började med intralipiddropp och 10mg prednisolon. Slutade med ännu en kemisk graviditet, nr 5 på rad på lika många månader.. 

    Jag gick hos FertilitetPlus i sthlm. Men nu ska jag söka mig utomlands, velar mellan life clinic och ivf serum center. 


    Åh okej!

    Vad ledsen jag blir för din skull <3

    Jag har läst att Nk celler optimalt ska ligga under 12% så det gör ju mina. Det enda som ligger lite högt är t cellerna. Jag kommer starta ivf inom en vecka och kommer i samband med det ta intralipiddropp och kortison. Hoppas så att allt kommer ordna sig för dig. Vi kommer söka oss till Life clinic om det inte går i Sverige.
  • Sat 2 Oct 2021 09:51

    Hej på er!

    Någon som har tips på vart jag kan få prednisolon utskrivet förutom Fertilitetsplus? Finns det någon privat läkare eller någon gyn som faktiskt tror på immunförsvaret?

    Haft 2 ma i exakt samma vecka och har tidigare haft en autoimmun blodsjukdom samt går det en hel del autoimmuna sjukdomar i familjen. Har lätt förhöjda t celler och b cellerna skulle gärna behöva sjunka lite också.

  • Mon 8 Nov 2021 14:41

    Någon som har koll på när läkare Frida är på plats hos Fertilitetsplus? Om jag förstått det rätt så behöver jag träffa henne också för att få ut prednisolon?

    Jag tänkte boka in dropp v 47 och vill ju slå 2 flugor i en smäll då vi inte bor i Sthlm.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!