• Tue 25 Jun 2019 09:20
    3988705 visningar
    35645 svar
    35645
    3988705

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej allihop!

    Hoppar in i denna tråd, har inte läst allt men mycket och känner mig lite mer hoppfull. Jag har fyra missfall i bagaget, med två olika partner. Inga barn. Funderar nu på att åka till Aten, men har inte hundra koll på första steg osv. Sökte efter hemsidan, men tycker inte den ser likadan ut som sist jag var inne på den. Är detta rätt?

    www.lifeclinic.gr

  • Wed 26 Jun 2019 08:20
    UndrandeSökare skrev 2019-06-25 10:02:26 följande:

    Sen som Steg 2 (efter att man gjort Mensblodtestet och både mannen och kvinnan ätit upp ev antibiotikakuren) brukar jag rekommendera att man bokar in besök hos Dr D för immunutredning och besök hos IvfSerum för hysto för kvinnan och Sperm dna fragmentationstest för mannen under samma Atenresa.

    Jag tror Dr D har bytt hemsida, jag vet inte vilken han har nu men jag har sett att han har en grekisk sida på facebook iallafall.

    Så här kommer man i kontakt med Dr D:

    Life clinic, Aten, Grekland

    Dr Dimitri (Dr D brukar vi kalla honom i Atentråden)

    Han är duktig på immunutredningar och immunproblem.

    Tar blodprover och skickar dem till ett speciallabb i USA för analys.

    De vanligaste medicineringen består av Intralipiddropp, Prednisolon, Fragminsprutor och Trombyltabletter. Men beroende på vad blodproven visar så kan man också behöva använda andra starkare mediciner som Neupogen och/eller Humira eller annat.

    Han brukar råda sina patienter att ta Omega3, D-vitamin och Folsyra varje dag året runt. Så om du inte tar det så kan du börja med det direkt.

    Jag kan rekommendera Eskimo3 Pure (Omega 3) säljs på tex apotea.se.

    Han brukar också rekommendera vissa kvinnor att ta Agnus Castus (Munkpeppar) för att förbättra äggkvaliteten så det kan du köpa via Graviditetskollen.se av märket Lamberts

    Du kommer sen efter provtagningen kunna få ditt första IL-dropp satt om du vill.

    Sen får man ett papper av Dr D vilka mediciner han rekommenderar att man köper i Aten. Sen efter hemkomsten, får man hans faktura via mail och efter man betalat får man sina provsvar via mail samt sin egen personliga behandlingsplan utifrån de saker som provsvaren visar.

    Sen under behandlingen så kommer du behöva ta blodprover regelbundet. Dessa prover kan man enklast ta och betala för själv via tex Werlabs.se eller Blodkollen.se och man mailar sen siffrorna till Dr D och han sköter medicineringen utifrån dessa.

    Men Dr D är konkurrent med Serum, så vi brukar inte nämna för honom vad vi gör på andra kliniker för han kan bli lite lynnig då.

    Här är hans epostadress:

    sweden.lifeclinic@gmail.com

    Så här kommer du i kontakt med Serum:


    Kliniken Serum, Aten Grekland

    Om du vill bli patient hos dem så börjar man med att fylla i deras Questionarie (Patientformulär) som du hittar här nedan.

    Efter du fyllt i det och mailat in så kommer Katie på Serum att svara dig via mail och erbjuda dig ett gratis telefonsamtal med någon av klinikens läkare eller klinikchefen Penny. Serum är mycket duktiga på Mensblodtest, Hysto med inplanteringssnitt, Sperm dna fragmentationstest (det bästa spermatestet, visar mycket mer än spermatesten som finns i Sverige, man får resultat på 4 timmar,) och gör också Äggdonation och Embryodonation.Vill du ha deras prislista så säg det bara till Katie så mailar hon dig prislistan.

    www.ivfserum.com/questionaire/
    Tack för svar! Jag gjorde mensblodstest för ett år sen, minns inte exakt. Inget fel. Inget fel vid missfallsutredning med tidigare partner. Har ett missfall med nuvarande. Inget avvikande på spermieprovet. Jag är övertygad om att problemet helt och hållet ligger hos mig och kan inte se något annat än immunförsvaret.
  • Wed 26 Jun 2019 19:21
    UndrandeSökare skrev 2019-06-26 08:56:24 följande:

    Vilket spermaprov gjorde de på din man i Sverige? Det bästa i Sverige heter Spermaanalys med Morfologi. Obs ! Måste vara med morfologi, det är viktigaste delen ! Då tittar man på spermiernas utseende (hur många som har för små huvuden, för korta svansar etc ). Det räcker inte att bara mäta mängd och antal rörliga (det får man oftast bara göra i Sverige).

    Men även om man får ok på spermaprov i Sverige så kan det finnas dnafel på spermietna, men det finns inga tester som jan testa för det i Sverige tyvärr. Men det kanSperm dna fragmentationstestet göra. Finns ej i Sverige, endast utomlands.

    Min man har gjort det i Riga. Det kostade då 75euro, nu kostar det 130 euro, så det är inte dyrt att göra och man får svaret via mail efter ett dygn, men absolut värt att göra det !

    Vi trodde att allt var ok med min mans spermier, vi blir jättelätt gravida naturligt (men alltid missfall innan v.12). Vi fick inte göra spermaprov vid mussfallsutredningen och Dr D tar heller INGA prover på mannen Men vi märkte att jag fick missfall ändå med Dt Ds behandling.

    Så vi åkte då till Riga där min man fick göra Sperm dna fragmentationstest och det visade sig att det finns både dnafel och fragmentationsfel på spermierna, så de kommer aldrig leda till levande födda barn, så vi måste använda spermadonator. Det hade vi aldrig fått veta om vi inte gjort detta test. Hans spermiemängd och antal rörliga är fullt normalt.Så jag rekommenderar absolut Sperm dna fragmentationstestet.

    Samma sak med hysto, jag trodde inte jag behövde det eftersom jag hade lätt att bli gravid och inga baciller hittades vid mitt Mensblodprov. Men när jag gjorde hysto i nov 2018 så hittades förtjockad slemhinna (som är en orsak till missfall). Min mens blev också mycket förbättrad efteråt och svampproblemen jag haft då och då är helt borta numera ! Så det är absolut värt att göra hysto och städa upp därinne om man har problem med missfall.


    Oj vilken tur att ni gjorde spermieprov i Riga så ni fann det! Jag har svårt att tänka mig att det är något fel på min sambo eftersom jag fått missfall med honom och även med min tidigare partner. Gemensamma nämnaren, är jag.. men såklart det skulle kunna vara någonting med min sambos spermier som vi inte vet. Hur går man tillväga för provet i Riga, har du någon hemsida?

    Det är vanliga spermieprover pga infertilitet som tagits på min sambo bara.

    Angående hysto så ingick jag i någon studie och fick göra det då jag gjorde ivf med tidigare partner. Har för mig att det var så det hette iaf. Hittades inget vad jag vet och gjorde ohyggligt ont minns jag. Tänker att jag inte borde behöva göra det igen..?
  • Thu 27 Jun 2019 06:51
    UndrandeSökare skrev 2019-06-26 22:53:17 följande:

    Googla på Avaclinic i Riga så hittar du klinikens hemsida. Testet heter Sperm dna fragmentationstest och kostar 130 euro. Man går in på deras hemsida en vardag under kontorstid och börjar chatta med någon av klinikens koorinatorer.

    Denna person blir sedan er kontaktperson hela tiden i kontakt med den kliniken. Jag skulle råda dig att kolla på hemsidan och vänta tills att Veronika är online, hon är bäst. Duktig och svarar snabbt på alla frågor.

    Man kan även göra Sperm dna fragmentationstest hos ivfSerum i Aten. Vet ej priset där, men maila dem så får du veta det.

    Gör man hysto hos Serum blir man sövd och känner inget alls, man får gott om antbiotika och smärtstillande.

    Jag fick inte alls ont i Aten och blev avsevärt mycket bättre behandlad där, än jag blev i Sverige vid akut skrapning

    Vid aktu skrapning i Sverige fick jag ingen smärtstillning och antibiotika, och efteråt fick jag feber och hade ont och blödde i flera veckor efteråt, svensk sjukvård är under all kritik ;-(


    Jag håller med om att sjukvården i detta land många gånger är under all kritik.. Vi mitt MA hade jag fruktansvärt ont, satt på gynakuten när det drog igång och kunde inte hålla mig upprätt eller gå av smärtan. Efter att ha krupit upp i gynstolen och fått se ett embryo som avstannat vecka 5-6 sa hon till mig att åka hem och ta Alvedon mot smärtan. Sånt gör mig så förbannat arg! Att smärtan i samband med missfall, skrapning, spolning, äggplock osv negligeras så förbannat. Ibland underlag att om det hade varit männen så hade smärtlindringen flödat.
  • Mon 22 Jul 2019 17:36

    Är det någon här som kan hjälpa mig att tolka provsvar som jag tagit? Jag inväntar några ytterligare provsvar och har tänkt mejla till Dr D sen, men jag är rätt rejält ångestladdad över det hela då jag ser ökningar på sådant jag inte ens vill se en enda siffra på helst..

  • Tue 23 Jul 2019 05:47
    UndrandeSökare skrev 2019-07-22 18:36:09 följande:
    Har du varit till Aten redan? Vad visade dina USA-provsvar? Och dina Grekiska provsvar?
    Nej jag har inte varit i Aten och inte tagit USA prover. Jag har haft kontakt med Dr D via mejl inför att åka ner men nu blivit gravid och då bad han mig ta Blodstatus, B-celler, CRP, TSH samt HCG och skicka till honom för att se om han kan hjälpa mig. Jag glömde dock ta TSH så det får jag försöka komma iväg och göra en annan dag.
  • Wed 24 Jul 2019 06:07

    Är det någon som vet någon mottagning eller läkare som tror på och/eller är villig att hjälpa till med dropp och immunologin i eller omkring Göteborg?

  • Wed 24 Jul 2019 09:49

    Jag har också förstått att det ska vara svårt att få ut eu recepten, är det någon som vet apotek i eller omkring Göteborg som godkänner det?

  • Fri 26 Jul 2019 06:39

    Jag har tagit de prover som dr D bett mig om. Jag reagerar lite på mitt Hcg. I måndags var det 180 och igår, torsdag 1390. Känns som en rätt kraftig ökning för v 4+3. Jag hade två äggblåsor så det skulle ju kunna vara fler än en. Men jag blir nojig och tror något ska vara fel.

  • Sun 28 Jul 2019 05:42
    finee skrev 2019-07-27 11:37:04 följande:

    Tycker ökningen ser normal ut! Hade vid min första graviditet en jättesnabb ökning med rusande dubbleringstid, allt var normalt. Vid den här graviditeten gick det MYCKET långsammare med en sämre dubbleringstid, men det gick bra det med! (Hittills i alla fall, är i v23 nu). Hcg-utveckling som går snabbt i tidig graviditet är i regel ett jättebra tecken


    Ja efter lite läsande insåg jag att det skulle vara en mer dramatisk ökning för tex druvbörd. Jag drar ju upp de värsta scenarion jag kan komma på. Jag bara väntar på mf eller ma..
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!