• Äldre 3 sep 18:36
  3324022 visningar
  35572 svar
  Inlägg från minaimaginärabarn Visa alla inlägg
  35572
  3324022

  Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Nu skall jag göra mitt första inlägg någonsin här.

  Jag har läst en del i tråden och också läst in mig på ämnet immunologi eftersom jag tror det kan vara mitt bekymmer. Eftersom ni verkar väldigt pålästa i denna tråd och många har varit i Aten kanske ni kan hjälpa mig att både förstå resultaten av mina provsvar men också komma med rekommendationer på vilka ytterligare prov jag skulle behöva ta. Jag har tagit proven här i Sverige men har förstått att det finns fler prover ett ta.

  Mina provresultat:
  CD 3+   1,06  (77%)
  CD 19+  0,11 (8%)
  CD 16/56+ (NK-celler)  0,21 (15%)
  Enheten för decimalvärdena är 109/L

  Det jag har förstått på fertilitetsguiden är att NK-cellerna skall ligga mellan 2-12% men vet inte om mina 15% är ett särskilt högt värde?

  Vilka ytterligare prov skulle vara bra för mig att ta?

  Jag undrar också om det finns möjlighet att ha kontakt med Dr D och ta blodproven utan att åka ner till Aten?

  Tack på förhand och lycka till allihop!

 • Äldre 4 sep 21:06

  Tack för era svar!

  Jag har mailat Dr D idag och inväntar hans svar. Jag måste vänta någon månad innan nästkommande IVF-försök så tänkte passa på att göra allt jag kan inför det.

  Jag undrar om det är någon som har provat akupunktur för immunologiska problem? Läste en artikel om detta på Sophie Lagercrantz hemsida och blev lite nyfiken.

  Tar det lång tid att få en tid hos Dr D? Får alla som åker till honom och tar prover en "immunologisk diagnos"?

  Jag undrar även detta med VUL hos Dr D. Jag har gjort en hysteroskopi (även en MR faktiskt) och detta borde väl ändå ge mer svar än ett VUL, även om det är Dr D?

  Det var många frågor på en gång...

 • Äldre 30 sep 19:30

  Nu har jag haft telefonkonsultationen med Dr D och han tyckte mycket tydde på att jag har immunologiska problem och att det är orsaken till alla sena och tidiga missfall/kemiska graviditeter. Jag var enligt honom ett skolboksexempel. Jag undrar om någon/några vet om han brukar bedöma rätt? Jag litar på honom fullständigt! Vill nog bara veta hur det brukar vara i väntan på att jag skall ta blodprov.

  Tror de utför LEI på copenhagen fertility center men tror det är betydligt dyrare än i Kalmar. Vad är era erfarenheter av LEI?

 • Äldre 13 okt 20:25

  Hej!

  Jag undrar om någon vet vart man kan ta blodprov i Stockholm som sedan skickas till Chicago?

  Tack på förhand!

 • Äldre 29 okt 22:20

  Hej!

  Det finns så många pålästa här inne som kanske kan hjälpa mig. Jag undrar vad TNF:IL-10 är och vad det betyder om man har höga värden på detta test?

  Jag undrar även över CD19+,CD5+ mäter och vad det innebär att ha låga värden på detta test.

  Jag skall ha konsultation med DrD på torsdag men är för nyfiken för att vänta till dess. Hoppas någon här kan hjälpa mig!

  Lycka till alla som kämpar och grattis till alla som lyckats!

 • Äldre 30 okt 17:39

  Hej!

  Tack för svaren, visst har jag läst på fertilitetsguiden men det står inget om när CD19+,CD5+ är låga.... Är det någon som vet vad detta betyder?

  Jag undrar även om Humira är det som jag behöver ta för det höga värdet på TNF-a:IL-10?

  Jag har även läst tidigare i tråden angående NK-panelresultat, om någon har koll vet ni då om 50:1 - 29,7; 25:1 - 24,8; 12,5 - 15,9 också är för höga värden? Innan har Zind svarat på alla medicinska frågor men hon är tyvärr inte aktiv längre, men det kanske är någon annan som vet?

  Annars får jag helt enkelt lugna mig till på torsdag då jag får svar....

 • Äldre 31 okt 09:36

  Tack UndrandeSökande! Jag hade 39,2 på TNF (ska ligga 13,2-30,6) samt 3,8 CD19+,CD5+ (ska ligga 5-10). Jag har provat IL, kortison, blodförtunnande men det blev tidigt MF även den gången... visst behöver jag få ner TNF innan IVF försök? Finns det ett samband mellan strul med sköldkörteln och höga TNF?

 • Äldre 31 okt 09:37

  Såg att det stod bra om NK-panelresultaten på fertilitetsguiden, tack!

 • Äldre 4 nov 16:00
  lill111 skrev 2016-11-03 08:24:50 följande:

  Hej! Är det någon som blivit beh med humira? Vill veta så mkt som möjligt kring det isf - vore tacksamt!

  Biverkningar? Ledde det till graviditet osv:)


  Hej!
  Jag har inte gjort det men trodde att Dr D skulle ordinera detta p g a att jag har höga TNF-a;IL-10 men han tyckte inte att jag behövde det. Antar att han vet varför... Varför skall du få humira?


   

 • Äldre 4 nov 16:01

  Hej!
  Jag undrar hur ni har löst det med blodprov under behandlingstiden? Dr D vill ju ha ganska många blodprover och ganska ofta dessutom. Vart har ni fått hjälp (jag bor i Stockholm)?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
Logga in
Bli medlem