• Äldre 5 Apr 11:51
    3987350 visningar
    35645 svar
    35645
    3987350

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hera B skrev 2017-04-05 08:31:17 följande:

    Hej du! När jag trodde att jag inte skulle hinna få mitt drop i tid efter äggupplägget och min kroppstemp började gå som en jojo, så ökade jag upp min dos kortison med 2,5 mg på eget bevåg.. För mig räckte det med det. Tempen stabiliserades och svettningen minskade den natten. 

    Men det är väl bättre att ta mer IL än ordinerat än att ta mer kortison egentligen.

    Kram! 


    Hej! Tack för svar. Vill gärna lita på Dr D och inte mixtra själv men bra att ha i åtanke. Inväntar provsvar och hoppas att de ser bra ut och att värmen beror på graviditeten och inte immunförsvaret. Andra svettas ju oxå under graviditeten och de föder ju friska barn. Blir så förvirrad av allt man läser.
  • Äldre 5 Apr 17:47
    NinaCamilla skrev 2017-04-05 15:17:14 följande:

    Tackar  alla Det är fantastisk även om det är lååååång väg till ett barn. Delmål 1 uppnått!

    Jag gick på Serum tidigare och återförde flera riktig bra blastos (ÄD) från år 2013-2016. Jag fick ett plus år 2013 som slutade med utomkveds. Deras metod var att man ska fokusera på hysteroskopi, antibiotika, IL 100 ml mer sällan och 20 mg kortison. Sedan fick jag vid insättningen sätta in hcg-sprutor och Dexaton anti-inflammatoriska. När sista försöket förra året i augusti misslyckades, ville inte Serum hjälpa till utan rekommenderade dubbeldonation. Då vände vi till Dr D helt och hållet. Serum hade påbörjat med neupogen men doser var riktig låga - nästa obefintliga jämfört med Dr D. Jag har bara bra att säga om Serum men det funkade inte för oss.

    Dr D teori är att även om jag inte har några immunologiska stora problem (endo + sköldkörtel), börjar problemen vid insättningen. Då behöver jag dubbla doser neupogen och mer ofta IL-dropp för att hålla embryo och fästa. Flera ggr har jag känt mig gravid men sypmtomen har slutat 2 dagar innan TD. Nu tar jag IL-dropp varje 3-4 dag, äter 20 mg kortison och ta en ampull neupogen. Det verkade vara svaret även om det är långt kvar när veckor 12 avklarat. Enda som min kropp reagerar på är att progesteron nivåer droppar ordentlig efter insättningen och lymfocyter öka lite lite gran.

    Tidigare fattade jag inte nattsvettningar = immunattack. Nu vet jag bättre


    Fantastiskt att höra och stort grattis!
  • Äldre 5 Apr 18:01

    Hej!

    Jag haren fråga om IL-dropp. Jag skall ner till västkusten nästa vecka, ner mot Skåne. Jag kommer sannolikt behöva ta dropp under veckan och antar att Göteborg är närmsta stället? Behöver man boka långt i förväg på de ställen som finns i Göteborg och behöver man något läkarintyg?

    Jag undrar även om någon fått läkarintyg av Dr D som ni kunnat använda för att få dropp på VC? Jag har ett VC som kan tänka sig sätta dropp om de får läkarintyg.

  • Äldre 6 Apr 07:33
    Vallmo78 skrev 2017-04-06 07:14:53 följande:

    Jag hörde av mig till de samma dag (i panik) förra v och med lite tjat och trevlig ton kunde de (Göteborg) hjälpa mig MEN de hade inga IL påsar som man man kan köpa på plats. Så ta med dig påsarna själv om du har. Så jag fick tyvärr inget hjälp men bara pga att jag inte hade IL påsar själv.


    Tack! Jag har IL, vet du om de har koksaltslösning?
  • Äldre 6 Apr 14:11
    SaJoH skrev 2017-04-06 12:58:52 följande:
    Tråkigt att höra om dina missfall!

    Ursäkta för att jag frågar såhär i stötar, lite opraktiskt - Tack dock för att du svarar!

    Då kollade de alltså att TNF värdena var höga i Sverige, varpå du kontaktade Aten? Togs dina polyper bort, och har du fött barn efter det?

    Jag har ingen autoimmun diagnos eller symtom - men jag har antigenen HLA B27 (som jag ärvt av min pappa som har ryggreuma) - och extensiva autoimmuna tester varit negativa här i Sverige. Inga missfall, men har inte blivit gravid trots 2 års försök med 2a barnet. Undrar mest om jag borde oroa mig för immunologisk faktor trots att jag inte har några symtom, förutom polypen...

    Är litet lätt hispig nu när jag precis väntar på att testa efter mitt första ivf. Det blev så många embryon (7 st) så de valde att sätt in ett trots att de fick syn på polypen under behandling.
    Hej!
    Om du vill ta reda på om du har någon immunologisk problematik rekommenderar jag att du vänder dig till Dr D i Aten. Jag tog en mängd prover i Sverige som inte gav något resultat. Jag gjorde också en mängd undersökningar för att se om det kunde vara problemet men inte heller det hjälpte.  Vården i Sverige eller i Danmark trodde inte på mig utan skyllde allt på embryona, trotts att jag var lättstimulerad, fick många blastocyster till frysen och en mängd kemiska graviditeter och missfall.  När jag vände mig till Dr D och tog blodprov fick jag alla svaren som också överensstämde med vad jag själv trodde. Efter första IVF-försöket med Dr D:s support blev jag gravid och är det peppar peppar fortfarande. Jag har svårt att tro att det är slumpen (det hävdar också många läkare i Sverige) utan är helt övertygad om att jag och Dr D hittade den felande länken.

    Vid immunologiska problem kan man ha lätt att få sitt första barn men sedan ha svårt att få sitt andra. Det är som att kroppen lär sig av sitt första "misstag" och inte vill göra om det igen. Att du också har en far med ryggreumatism (om jag förstod det rätt) ger lite fler funderingar i immunologisk riktning.... Man kan för en billig penning ha ett första konsulterande samtal med Dr D innan man bestämmer sig för om man vill gå vidare eller inte. Han tar upp en gedigen anamnes och har lite hypoteser innan man avslutar samtalet. Han prackar inte heller på en massa saker bara för att det kostar pengar vilket bidrog till att jag fick ännu mer respekt för honom.

    Lycka till!
  • Äldre 6 Apr 14:29
    +1

    En liten positiv uppdatering för oss i Atentråden.

    Idag har vi varit på VUL och vi fick se en liten figur med huvud, armar och ben samt ett tickande hjärta. Barnmorskan sa att den inte kunde se mer perfekt ut. Kände mest lättnad men nu också försiktigt optimistisk.

  • Äldre 6 Apr 20:19

    Tack för grattis!

    Jag undrar vad de två ställena i Göteborg som sätter IL-dropp?

  • Äldre 8 Apr 10:14
    SaJoH skrev 2017-04-07 08:33:24 följande:

    Tack så hemskt mycket för utförlig beskrivning! Det känns som att jag fumlar efter halmstrån.. är inte säker på om jag bör följa upp det här spåret eftersom jag inte vet om det ligger nåt i det. Min pappas ryggreuma kan ju indikera ngt, eller så inte. Svårt att veta. Känner mig dock lätt desperat nu...

    Vilka mediciner fick du utskrivna när ditt ivf lyckades? Får jag fråga hur gammal du är?


    Hej!

    Jag såg dina senare inlägg efter svar från Dr D. Jag lyckas bli gravid, eller befruktad snarare, majoriteten av IVF-gångerna. Blev gravid första gången på andra IVF:en som ledde till ett sent missfall utan konstaterat fel på fostret. Efter det har det varit omöjligt att komma längre än plus på BIM-dagen varefter mensen har kommit. Jag tyckte inte det var logiskt. Dessutom har min kropp reagerat så mycket bättre med åren (från 34 år-38 år) av någon underlig anledning har min äggreserv ökat, jag är mycket mer lättstimulerad, får ut fler ägg och många fler ägg blir befruktade. Allt ser som sagt bra ut och jag började själv att misstänka att något hände i min kropp. Först för att jag kände instinktivt på mig att det inte var något fel på mina ägg eller embryon. Sen började jag dra slutsatser från ruvargångerna, de gånger jag plussade badade jag i svett och jag slutade svettas så fort mensen kom. De gånger det inte blev något plus svettades jag inte alls. Sedan började jag fundera över mina föräldrars sjukdomshistoria och konstaterade att de båda har en hel del immunologiska problem (men haft superlätt att få barn).

    Jag tänker att det är det Dr D är ute efter med dig, att du ska fundera över hur dina månader av försök har varit. Har någon månad varit annorlunda än andra? Vet inte om du gjort detta men annars kan du ju faktist testa med graviditetestest för att se om det blir utslag. Så gjorde jag eftersom jag var så säker när det hade tagit sig. Jag testade på dag 12 efter ÄL då jag brukar få mens. Det handlar mycket om att känna sin kropp vilket jag förstår att många kvinnor gör här inne.

    Nu sist fick jag ju stöd av Dr D med prednisolon, trombyl, fragmin och IL-dropp. Jag fick mycket dropp runt insättning och behöver fortfarande ta dropp varje vecka för att hålla kroppen lugn. Jag börjar vissa veckor att svettas och det går över efter dropp. Dr D ger olika droppmängd beroende på provsvar, vissa får 100 andra 200 ml, jag har tagit 200 ml. Jag tror inte det hade gått utan dropp för mig men ev utan de andra medicinerna, men det vet jag ju inte och vågar inte chansa.

    Jag har oxå gått hos en akupunktör under snart 6 månader (4 mån innan jag blev gravid). Jag är oxå övertygad att det hjälpt mig. Jag började hos henne precis innan blodprovet och hon sa att min kropp var helt upp och ner samt att jag hade en inflammation i kroppen. Jag har gått hos två andra akupunktörer tidigare men den hör har behandlat mig helt annorlunda och hon har anv lite andra metoder. Blodprovet visade oxå att jag hade högt TNF-a men även NK-cellerna. NK-testet i Sverige visade ingenting liksom alla andra blodprov som jag tagit här.

    Sen kan man ju ha andra problem som gör att det inte blir några barn. Jag tror inte det är någon mirakelkur men en behandling för dem som har immunologiska problem och faktiskt inte skulle få några barn med enbart den hjälp som finns att få i bl a Sverige.

    Jag hoppas du får svar på vad ditt problem är!
  • Äldre 8 Apr 15:17
    SaJoH skrev 2017-04-08 11:31:06 följande:

    Tack igen. Det är värdefullt att få höra om allt det här.

    Har faktiskt aldrig känt att jag skulle ha haft en graviditet på gång som skulle ha stötts ut, har varit minus de gånger jag testat på BIM. Ska testa det du säger dock, ibland är man inte helt uppmärksam på allt.

    Jag känner dock att rent instinktivt "bör jag åka till Aten utan någon indikation på att jag har ett immunologiskt problem"? Har inte ännu några misslyckade ivf bakom mig, men vågar inte heller satsa mycket pengar på behandlingar (vi började på ivf men de fryste 7 embryon för att de hittade en polyp i livmodern som ska opereras bort först) om inte denna bit är väl utredd. Men vågar jag åka till Aten på basis av en känsla, en ren misstanke?  Det verkar som att de flesta här haft något som visat dem vägen, som konkret provsvar eller symtom (utöver utebliven graviditet) som fått dem att misstänka immunologiska problem.

    Min största fråga är väl vilka prover jag bör ta här i hemlandet som kan vara en anledning till att ta sig till Aten och Dr. D i ett nästa steg.

    Fertilitetsguiden rekommenderar proven här nedan. Vad tror ni - är det en bra idé att gå på detta, och om ingenting visar något - bara köra på ivf här hemma?

    Anti Cardiolipin (ACA) Antibodies 

    Immunglobulin M (IgM) & IgG

    Anti-Phospholipid Antibodies panel

    Histone Antibodies

    Anti-Nuclear Antibodies Screen (ANA)

    Thyroid Autoantibody Panel (S Tpo-AK, anti TG )

    TSH

    FBC (Full blood count)

    Ferritin

    C-reaktivt protein, CRP

    Antibodies ?Anti-CCP

    Prolaktin

    P-Kardiolipin antikroppar, IgG

    Anti Fospholid (APS)

    Aergh - blir tokig och ledsen. Funderar på olika alternativ:

    1. Köra på IVF "trial and error" utan immunologisk utredning (och bli psykiskt nedbruten om de inte fungerar)

    2. Åka till Dr. D för att utesluta / medicinera immunologiska orsaker.

    3. Ta ovastående prover här hemma, prata med en expert inom immunologi och försöka medicinera med prednisolon och trombyl själv om IVF inte fungerar. Experimentera, testa,

    4. Är jag helt dum i huvudet???

    Ps. Min pappas ryggreuma ska enligt en reumatolog inte ha något med min infertilitet att göra. Men vad vet jag - de kankse inte alls fattar sambanden eftersom denna fråga, som Dr D påpekar, inte är väl utredd ännu. Blir ännu  mer ledsen när jag tänker på det.


    Jag förstår att du blir frustrerad! Har du tagit AMH och FSH? Då kan du ju få en indikation över din äggreserv och den säger ju lite över graviditetschanser.

    Jag tycker du ska börja med ett konsulterande samtal m Dr D. Sen kan du välja att ta blodprov här och skicka till Chicago med FedEx men att Dr D får svaren. Så gjorde jag då jag var totalt mentalt slut och inte orkade åka samt att det blev lite billigare.
  • Äldre 8 Apr 21:51
    SaJoH skrev 2017-04-08 20:58:21 följande:
    Det låter bra om man får skicka blodprov till US själv. Undra hur man får en vårdcentral eller liknande att ta blodproven? Hur gjorde du?

    Jo, jag har testat. AMH 2,4 och FSH 7,6 tror jag det vart...
    Hej!
    Vet fler som gjort som jag. Jag vände mig till Marie på fertilitetplus då jag redan hade kontakt med henne. Då jag var osäker på blodprovsrör och hon också fick jag gå till Sofia Hemmet där jag fick hjälp. Du får instruktioner av Dr D hur du skall gå till väga. Vet inte hur andra har löst det?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!