Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 3153810 gånger Totalt 35271 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32 +1

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

 • Sön 29 jan 2012 19:17 #111

  Curly fina
  Låter som att ni har det bra
  Penny sa oxå att det var svårt att få tag i Gestone nuförtiden
  Men jag lyckades faktiskt få beställa det av henne
  Tror dock precis som Dr D sa att du nog inte behöver det eftersom du plussade sist tom utan immunotreatment
  Nästa gång med immunomed kommer det att hålla hela vägen
  Kram vännen

 • Sön 29 jan 2012 22:34 #112
  Curly - Härligt att ni har det bra. Antar att du är full med soja nu? Flört Undrar om det är samma sjuksyrra, visade hon foton under tiden? Spännande inför morgondagen, hoppas ni får ett lugnare möte än vi hade!

  Myran
  - Hur gick det med Dr D? 

  Zin - Läste i andra tråden vad som hänt, det är ju verkligen bedrövligt vännen, blir så upprörd å dina vägnar. Har du bestämt dig om du ska gå vidare och göra en anmälan? Ska du gå på de andra läkarbesöken du har inbokade? Du är en sån fighter vännen och jag säger det igen - nu är det inte långt kvar tills du får din belöning och blir gravid! Hjärta

  Jepp, pratade med vår käre Dr D idag. Han tycker absolut att vi ska köra i kommande cykel och eftersom denna cykel var dålig (fsh på 13) så hade han en teori om att nästa skulle vara bra och den teorin köper jag gärna! Glad Det blir IL, Prednisolon (han tyckte dock inte jag ska börja innan jag börjar med injektionerna...), aspirin och Clexane, ska få behandlingsschema av honom nu i början av veckan.
  Jag ligger precis under ref värdena på 50:1, 25:1 och 12,5:1 och tolkade det som positivt, men till det sa han att icke sa nicke, för eftersom mina  CD19+/CD5+ är höga tolkar han det som (100% sure sa han själv) att mina NK celler var mycket höga cykeln innan vi var där (då mensen var 12 dagar sen, jag hade ett svagt hopp om att vara gravid och Dr D säger att det troligtvis var ett tidigt MF) och att det är därför du nu är låga, han beskrev det som en pendyl som varierar mellan månaderna... Hmm, det lät tydligt när han beskrev det, men känns mindre tydligt när jag skriver om det. Drömmer Hursomhelst så sa han att det är ett mycket bra utgångspunkt för att påbörja en IVF - så nu kör vi! Tungan ute Måste bara se till att få fram i alla fall 1 fint ägg, för annars kan jag ju ta hur mycket mediciner som helst. Hoppas att Inofolic och Fertile har haft lite inverkan på mina små ägg, kommer ju aldrig få ut särskilt många så vi satsar på kvalitet istället!  

  Han sa att jag ska ta blodprov och göra vul på dag 2 i cykeln för att se om vi ska gå vidare, men som jag förklarade för honom så tar det ju flera dagar att få resultatet på blodproven och då har jag ju redan påbörjat behandlingen. Hans svar var att han vet och att det skulle vara mycket enklare om jag kom till Aten och gjorde behandlingen... Hmm, vadå enklare, för då måste jag åka ner CD 2 för att kolla att allt är ok, vilket skulle innebära att jag måste köpa flygbiljetter CD 1 - billigt och bra. Och sen åka ner igen för ÄP och ET, låter allt annat än enklare! Jag förstår att han försöker få fler patienter, men om inte detta funkar så blir sista och 6:e försöket hos CFC inte Aten.

  Kram och godnatt alla raringar! Hjärta 
 • Sön 29 jan 2012 22:34 #113

  Tack söta Tjorven, hoppas så att du har rätt! Fått IL ikväll av samma sköterska som Poussin hade 2v sen, så nu har vi sett samma foton Sen god grekisk middag och vin, hoppas det inte påverkar resultatet kram!

 • Sön 29 jan 2012 22:36 #114

  Curly - Vi skrev samtidigt! Skrattande Visst var hon rar?
  Klart Tjorven har rätt, det här är vårt år - drakbebisar åt oss alla!!!  Hjärta

 • Sön 29 jan 2012 22:39 #115

  Japp dragon babys ska det bli om mens kommer i tid och det blir kejsarsnitt så hinner vi precis control freak nähääää ...?

 • Sön 29 jan 2012 22:42 #116

  Hej vänner!

  Attans jag missade Dr D med 10 minuter! Han hade ringt precis innan vi hann tillbaka fr vår promenad på eftermiddagen. Han mailade att vi skulle höras i veckan.

  Curly, låter som ni har det bra. Hälsa Dr D!

  Poussin, spännande att ni sätter igång nu. Håller tummar och tår det vet du!

  Kram

 • Sön 29 jan 2012 22:44 #117

  Ha ha, vi har fram till 12:e feb nästa år på oss! Skrattande
  Sov gott i bröllopssviten! {#emotions_dlg.flower} 

 • Mån 30 jan 2012 07:00 #118

  Zin - håller med Poussin, helt otroligt vad du varit med om, men samtidigt blir jag inte förvånad... Skulle önska en sjukvård i framtiden där IVF kliniker samarbetar med kirurger för laparoskopi och hysto, med de bästa fertilitets utredarna, senaste tekniken för VUL och inte minst psykologer som alla skulle ha tid som par både inför och efter IVF och extra besök vid missfall. All utredning skulle bara individ anpassad !! Och immunologiska orsaker skulle vara en självklar del i både utredning och behandling! Visst vill ni också bo i ett sånt land Poussin- ja nu har vi sett samma foton hon var jätterar, vi kollade tv ihop och hon översatte sen visade hon i sin väska att hon hade engelska böcker, så hon går och pluggar också. Ambitiös! Nu ska vi strax checka ut och åka till dr D. Det är ju en timme före här, så kl är snart 8. Ska bli sååå spännande...

 • Mån 30 jan 2012 08:06 #119

  Tack Curly & Poussin, allt kommer att ordna sig, jag har aldrig tvekat Flört Man måste bara alltid kolla precis allt, alla journaler, alla prover, allt, allt, allt. Jadå, jag kör alla parallellspår så det är dags för nästa läkarbesök i eftermiddag. I fredags fick jag ju svart på vitt så nu är det inte längre om frågan om det ska göras utan när. Tradig väntan men det är v´bara att göra nåt kul så länge så vi sticker nog & åker skidor Tungan ute Ja, det blir säkert en anmälan, såna här missar får de bara inte göra.

  Poussin: låter ju strålande! Haha, jag känner ofta att när jag ska återge vad Dr D sa så låter det inte alls lika proffsigt & självklart längre Flört Go, go, go girl!!

  Curly: Lycka till med provtagningarna!

  Vi får snart ytterligare en medlem här inne, en tjej från mina trakter är på gång och det ska bli skönt att få en kompis som hjälper till att bearbeta vården här nere Skrattande Nu ska jag ringa och följa upp remisser, skynda på operation mm!! Och så ska jag på spa och bli omhändertagen Solig

 • Mån 30 jan 2012 09:03 #120

  Ja ja ja curly
  Ett sådant land vill jag bo i
  Själv har jag kroknat på vägen men hoppas att energin kommer tillbaka i vår
  Så länge tröstar jag mig med Era framsteg så får ni stötta mig sedan när ni har blivit på tjocken allihopa efter era behandlingar
  Kram

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll