• Äldre 13 Apr 14:10
    3988380 visningar
    35645 svar
    35645
    3988380

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vallmo78 skrev 2017-04-13 11:13:01 följande:

    Tack fina  Dr D är lugn och vill jag ska följa vår plan och då är det blodprov nästa v. igen. Jag litar på honom...men är så orolig bara. Jag har fått en akuttid nu för ul kontroll så jag får se vad det visar...om det kan ens visa nåt?! 


    Jag fattar precis! Äntligen plus och sen det där j-la rosa och röda som inte ska vara där (men som inte behöver betyda något). Men jag tänkte mycket när jag hade rosa flytningar att om det inte var dem hade jag nojat över något annat, det hör liksom till när man kämpat så länge och kanske även haft flertalet missfall.

    Jag var också superorolig och mailade Dr D något hysteriskt. Han svarade som till dig, ta det lugnt och håll dig till planen. Då kunde jag faktiskt skratta lite åt mig själv. Jag tänker att det är han som sitter på kunskapen och jag får förlita mig på det. Än så länge går det bra, peppar peppar.

    Hur har det utvecklats för dig? Hoppas verkligen det går bra för dig!
  • Äldre 19 Apr 19:04

    Hej!

    Jag reagerade också på som jag då trodde var prednisolonen med hjärtklappning (kändes som tryck över bröstet som resulterade i ångest). Hände dock enbart vid något tillfälle precis i dagarna då jag plussade. Var tvungen att lägga mig ner och vila eller sova för att det skulle försvinna. Hade det varken innan eller efter det och har fortsatt m samma dos prednisolon. Jag funderar såhär i efterhand på om det snarare handlade om graviditeten och inte prednisolonen.

    Hoppas det är symtom på graviditet och inget annat.

  • Äldre 20 Apr 07:04
    Upprepade missfall skrev 2017-04-19 20:50:16 följande:
    Oj nu får jag förhoppningar! Har bara vart lite varm till och från idag men de kan ju oxå bero på graviditet. Kände mig ungefär såhär dagarna innan bim förra månaden o då fick ja ju missfall igen en vecka senare. Så nu har ja två nojor.

    1 ja tål inte prednisolonen o bör sluta me den innan ja blir jättedålig.

    Eller 2 Jag är gravid och kroppen kämpar för att stöta ut de, o de är därför ja får lite lätt feberkänsla nu.. O isf, borde ja inte höja dosen me 5 mg för att hjälpa liten överleva?
    Hej!
    Det låter mycket som mina symtom innan jag fick immunologisk support. Jag har svettats massvis innan BIM de gånger det tagit sig, plussade på stickan och sedan kom blödningen/missfallet. Jag tror att intralipider är viktigt när man har immunologiska problem, jag tror inte att jag hade blivit gravid utan droppet men eventuellt utan de andra medicinerna (trombyl, Fragmin och kortison) men det är enbart min hypotes. Det är droppet som gör att jag slutar svettas när jag har de perioderna och jag drar slutsatsen att det också är droppet som gör att vissa av mina blodprov stabiliseras. Men som sagt, det är enbart min egen hypotes.

    Jag vet inte var du är i din process vad gäller immunologisk support och om du har eller tänker ta kontakt med någon av de som har god kunskap i ämnet?
  • Äldre 28 Apr 20:58

    Hej!

    Jag undrar om kortisonet påverkar TSH-värdet? Mitt har sjunkit väldigt mycket, från 2,1 till 0,6 på 4-5 veckor. Tar en tablett dagligen men det bör inte vara den som bidragit till detta för jag började äta dessa för 3,5 månad sedan och hade sjunkit från 3,1 till 2,1 de första 2 månaderna så denna sänkning blev jag helt paff över.... och lite orolig att det skall forsätta sjunka.

    Någon som vet?

  • Äldre 29 Apr 09:20
    UndrandeSökare skrev 2017-04-28 21:43:56 följande:

    Ja, Prednisolon kan påverka Tsh, det gjorde det troligen för mig.

    Mitt tsh är pressat redan från början och när det blev för lågt

    fick jag för mycket biverkningar (jag var tvungen att sluta med prednisolonet).

    Tar du Levaxin? Hur hög dos?

    En graviditet kan göra att tshvärdet förändras också.

    Är du gravid nu?

    Hör av dig till din klinik och berätta om detta tycker jag, går du hos

    Serum eller Dr D?


    Hej!

    Tack för svar! Anade att jag läst om detta samband i denna tråd för ett tag sedan. Jag är gravid m tsh brukar väl gå åt andra hållet vid en graviditet då fostret är i behov av detta hormon?! Jag skall maila Dr D nu då jag även fått mina blodvärden. Jag tar en tablett levaxin 50 men vet inte enheten. Hade ju ganska högt innan jag blev gravid och därav började jag ta levaxin utifall jag skulle bli gravid.

    Tack igen för svar!
  • Äldre 29 Apr 09:22
    pipperoni skrev 2017-04-28 23:06:00 följande:

    Ja, kortisonet pressar ner tsh:t för mig med. Däremot har T4 och T3 varit samma eller gått åt andra hållet, så för mig verkar det vara en "falsk" sänkning. Tsh:t stiger också för mig direkt när jag börjar med Menopur eller bara Progynon. Så det är svårt att hitta en bra balans... 0,6 skulle jag dock säga är ett bra värde att ligga på för att bli gravid, mycket bättre än 2,1, så jag skulle inte vara allt för orolig, men fortsätta att hålla koll så att det inte sjunker ännu mer.


    Hej!

    Tack för svar!

    Jag fick inte svar på T4 och T3 av barnmorskan men de gick oxå åt rätt håll vid förra provtagningen. 0,6 är ju bra men blev orolig att det skulle sjunka ännu mer. Men tänker att jag får ta prov snart igen så jag håller koll på värdet.
  • Äldre 1 May 07:48
    MariaKojola skrev 2017-04-29 13:00:57 följande:

    Hur länge förväntas man fortsätta ta blodprover vid uppnådd graviditet? I vanliga fall anses det ju som att man kommit förbi den osäkra tiden efter vecka 12, men anses vi som får immunsupport vara "osäkra" hela graviditeten? Finns det alltså risker att kroppen kan stöta ut ett foster som redan börjar vara lite större som följd av att immunförsvaret jobbar fel? Jag skulle ju vilja börja känna mig lugn snart och kunna glädjas åt att vara gravid, men oron är ju alltid en följeslagare..


    Hej!

    Jag har också funderat över detta.... Det jag förstått/tror är att kroppen i allafall brukar bli lugnare med graviditetens fortskridande. Jag fick ta många dropp i början och även då mina blodvärden såg bra ut tyckte Dr D att jag skulle ta ett för säkerhetsskull. Nu har jag inte behövt ta något på tre veckor, Blodproven har oxå varit stabila. Men jag har förstått att man behöver ta blodprov hela graviditeten men ev med längre mellanrum, jag har gått från några dagar, till 7 dagar och nu 10 dagar. Jag själv är mest intresserad av att trappa ner kortisonet då det känns som den värsta medicinen och som gör en rätt ful också (även om det självfallet är värt det!!!!!).

    Tyvärr kunde jag inte ge dig något vettigt svar! Hur mår du nu i graviditeten?
  • Äldre 2 May 13:34

    Hej!

    Jag har en fråga kring Dr D. Han har varit duktig på att svara på mail ända sedan jag tog kontakt med honom första gången i höstas. Men de två senaste veckorna svarar han inte längre på de blodprovssvar jag skickar. Det irriterar mig sjukt mycket att jag behöver skicka flertalet mail och fråga efter vad jag skall göra härnäst, när jag bönar och ber svarar han äntligen m då har det gått 3-4 dagar och lika många mail. Jag har betalat honom för att hjälpa mig fram tills ett ev barn föds.

    Hur har ni andra gjort för att få bättre kontakt?

  • Äldre 2 May 20:03

    Hej!

    Tack för svar. Mina leukocyter och monocyter håller sig stabila, antar att det är därför han inte svarar.en jag skulle önska att han bara skrev att det var ok ochnär jag skall ta nästa blodprov.... så jag vet att han läst mitt mail. Jag ska prova att skriva igen.

  • Äldre 19 May 22:39

    Hej!

    Jag har en undran kring medicinering under graviditeten. Mina blodprover, Lymfocyter och Monocyter håller sig stabila och jag har inte behövt ta dropp på 6 veckor. Värdena har egentligen bara varit höga, legat på 3,3 som högst, vid två tillfällen. Idag låg lymfocyterna på 1,4 och monocyterna på 0,7.

    Brukar DrD någonsin minska kortisondosen innan förlossning? Jag tycker verkligen inte om att ta den medicinen av flera anledningar, tänker att den påverkar både fostret och mig, förutom att jag inte vill titta mig i spegeln P G a mitt uppsvullna ansikte. Andra kliniker brukar väl ge det fram till v. 12?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!