• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Första IL på vårdcentralen - gick utmärkt!! SkrattandeSolig

  • Zinfandel
    Hjärtefröjd skrev 2012-03-27 16:17:21 följande:
    Går de alltså med på att göra IL på din vanliga vårdcentral? 
    Japp och gratis Skrattande Sköterskan var väl bekant med det, det är ju inga superkonstigheter, bara i dessa sammanhang. Så det var bara att köra och ytterligare tider är bokade. De skriver även ut mer om det kommer att behövas.
  • Zinfandel

    Intralipider; sojabönolja, fett- & näringskoncentrat som ges intravenöst och börjat ersätta ivig mer och mer eftersom det är enklare, billigare, säkrare och färre biverknigar. Det ska balansera immunförvaret.

  • Zinfandel
    L Maria skrev 2012-03-27 21:01:18 följande:
    Kollade FASS nu - skriver man annars ut det som näringslösning till folk...? Det känns ju som att det vore en hyvens grej att använda i immunologisammanhang - om det hjälper folk att bli gravida borde det skrivas ut och sättas in här i Sverige också; utifrån det jag läste fanns det ju knappt några biverkningar, inte ens några större problem att ta det som gravid!
    Särskilt eftersom det är en svensk produkt Glad Det ges vanligen till cancerpatienter, undernärda & neobebisar så det är inget jättekonstigt preparat. Mitt argument vad "immunologiska åkommor & näringsbrist" och det funkade utan motfrågor. Kanske gör vi det själva märkligare än det är..?!
  • Zinfandel

    Inte ens det, jag skickade ett mail med mitt ärende till klinikchefen... Men jag är patient där hos min husdoktor och lämnar regelbundet sköldkörtelprov där, hur det nu skulle inverkat. Försöker man inte så får man inget och frågan är ju fri Flört

  • Zinfandel

    Ja, jag hade också en sköterskekompis som andra plan. Det var inget märkligt för henne heller och Dr D skriver gärna en remiss. Han är ju läkare han också Glad

  • Zinfandel

    Hjärte: det är en fråga jag besvarat många gånger tidigare så jag gör det gärna igen eftersom den är viktig! De flesta som uppsöker henne gör det för att man misstänker att det är nåt fel eller att man misslyckats länge med att bli gravid eller med många IVF. En vanlig anledning är då olika bakterier (Gardnerella, ureaplasma, mycoplasma, Grupp B Streptokoker, gonokocker). Ludmila är särkilt bra eftersom hon gör noggrannare underökningar, kollar sekretet i mikroskop och därför upptäcker betydligt fler fall än vanliga gyn. Sen handlar det om var man sätter gränsen, för vi SKA ha bakterier också. Det är ju inte så att man har eller inte har bakterier och att man bara behandlas utifrån det, det handlar om mängden bakterier och där har Ludmila nolltolerans eftersom hon vet hur mycket det kan påberka. Jag blev friskförklarad hos min gyn men krävde av labbet på sjukhuset att testa ordentligt och då hade jag förhöjda värden. Inte mycket men tillräckligt mycket för att det kunde påverka. Så bättre att behandla än inte, för säkerhets skull!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!