• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    MariaKojola skrev 2017-05-21 07:33:54 följande:

    Minaimaginärabarn - jag har börjat trappa ner kortison nu. Tar nu 10mg dag o är i V 18. Har själv lyft frågan om nedtrappning m dr D, så vet inte om han annars sagt något om det. Mina värden har vart lite hit och dit, aldrig något extremt, men ändå så att de varierar en hel del. Ingen aning vad detta kan bero på, o är även olika värden som går upp o ner (fr leukocyter till mono o nu senast det som heter typ erotrocyter *minnet*). Vet inte hur länge nedtrappningen sker dock, lär väl gå långsamt. Hade strukturella ultraljudet nu i veckan o allt var bara jättebra med vår lilla tjej. Kan inte helt släppa oron, o hade också dropp här i veckan, men vill tänka att det kommer gå vägen.

    Ngt lite roligt är att min väg till den här graviditeten väckt en hel del intresse på mitt sjukhus. De har tagit in mina uppgifter o frågat mycket (nyfiket, inte dömande) och jag tänker en stilla tanke om att med lite tur kommer det se annorlunda ut den dagen vi kör syskonförsök o med tex intralipidkrånglet osv.

    Är inte inne så ofta då jag bara blir orolig över att läsa o googla, men håller som alltid tummarna för er alla!


    Tack! Jag hade för mig att du skrev om detta för någon vecka sedan. Jag har fått lite skäll av Dr D för att jag ställt frågor så tänkte lugga lågt någon vecka. Mina värden har varit stabila i flertalet veckor, leukocyterna har dessutom enbart gått neråt. Är i v. 16 nu och nästa delmål är RUL om 4 veckor.

    Vad härligt att allt såg bra ut med er tjej, oron kommer nog finnas med hela vägen men säkerligen byta skepnad. Jag är faktiskt mindre orolig än vad jag hade förväntat mig men när det börjar dra ihop sig för ett UL så blir jag alltid väldigt nervös.

    Roligt att ditt sjukhus blivit nyfikna! Jag var på specialistmödravården och mätte min livmodertapp och där träffade vi en trevlig läkare. Hon hade träffat några andra som oxå fått hjälp av Dr D. Hon hade inga invändningar mot min behandling men verkade inte tro på den så mycket. Vi diskuterade kring forskningsstudier där hon hänvisade på litet stöd m jag tog oxå upp att forskningen sker med fel kontrollgrupp vilket kan vara en bidragande orsak till att stödet för t ex IL blir lågt i studierna. Detta höll hon delvis med om.

    Lycka till, till alla!
  • minaimaginärabarn
    Ariellan skrev 2017-05-25 12:47:52 följande:

    UndrandeSökare: Ja, jag var i kontakt med dom också och tänker nog göra IVF där när det blir dags, åker till Stockholm på måndag och tar lite prover via Marie först innan det blir aktuellt med IVF. Hoppas de kan ge mig lite klarhet om det kan röra sig om immunologi eller inte. Och tack snälla för alla svar, detta är helt nytt för mig. Var inne och tog mitt CRP igår på vc, det var mindre än 5 igår...


    Hej!

    Är CRP sänkan? Visst skall den vara under 5?
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    En fråga till: Jag befinner mig i Skåne och behöver ta FBC och undrar om man får svar samma dag på någon av Werlabs ställen. Jag kan ta i Halmstad, Helsingborg eller Malmö.

    Jag kan ev övertala en VC här nere att ta prover men vad skall man be dem att ta för blodprov då om man vill ha blodstatus?

  • minaimaginärabarn
    mumskastrull skrev 2017-05-28 17:15:57 följande:

    Hej!

    Jag har nu precis gjort mitt 4:e ägguttag (7:e insättning) och ruvar nu på 2 stycken 3 dagars embryo. Detta blir min andra behandling med immunsupport från Dr D. Tyvärr fungerade det inte förra försöket som var ett frysåterförande. 

    Den här gången gjordes en färsk IVF. Nu till min fråga. Innan jag började med sprutor den här gången låg mina värden bra. Lymfocyter på 2,0. Sen efter 1 v med kortison gick värdet upp till 2,5. Nu efter mitt ägguttag sköt värdet yttligare till 3,5, även mina leukocyter och neutrofila steg och ligger på 15,7 respektive 10,8.

    Känner att jag börjar bli orolig, speciellt för lymfocyternas ökning. Hur ska man tänka? Dundra på mer dropp eller blir det så här efter ett ägguttag? Har tagit 3 IL dropp än så länge...


    Hej!

    Leukocyterna och neutrofilerna stiger av kortisonet och det behöver du inte bry dig så mycket om. Mina leukocyter sköt i höjden i början av kortisonmedicineringen, låg på 18. Båda värdena har sedan gått ner och ligger stabilt men över referensvärdet. Lymfocyterna och monocyterna skall man ha lite koll på och vissa får ta många dropp, speciellt i början för att lugna kroppen. Vissas kroppar reagerar redan vid ägguttag medan andras reagerar först då embryot sätts tillbaka. Mina ökade dagen efter blastocyståterföringen och Dr D gav som svar att han trodde det varit en lyckad implantation, vilket det hade varit. Han har verkligen stenkoll!

    Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2017-05-22 08:47:39 följande:

    Inaimaginärabarn - Du sa att de gör IL-studier med fel kontrollgrupp, vilken är fel kontrollgrupp?


    Hej!

    Nu har jag försökt svara på denna fråga några gånger men blivit avbruten och fått börja om på nytt. Nu gör jag ett nytt försök. Jag är inte helt insatt i studiernas uppbyggnad men jag antar hyr kontrollgruppen har sett ut. Får väl kolla upp det sen om ingen här inne har bättre koll. Men har snabbläst någon forskningsartikel på pubmed som gett ganska blyga resultat för IL:s fördel. Men det är hör som kontrollstudien kommer in.

    Jag tänker att om IL behandling skall få en rimlig chans måste kontrollgruppen och försöksgruppen vara homogena. Att alla t ex har tagit immunologiska prover ala Dr D där hälften får behandling och hälften inte eller så behöver gruppen ha X antal missfall eller X antal uteblivna positiva resultat av IVF-behandling där hälften får behandling och hälften inte. Det är först då IL eller om vi tänker oss Dr D:s behandling kommer få en rimlig chans. Nu vet ju inte jag om studierna har gjort på detta sätt men jag har i allafall läst en där försöksgruppen varit äpplen och kontrollgruppen päron. Dock är det ju svårt att få till en sådan forskning för vem vill vara i kontrollgruppen när man resan kämpat i flera PR och det ända man vill är att få ett barn.

    Jag hoppas jag gjorde mig förståelig!
  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2017-05-29 09:18:30 följande:

    Minaimaginärabarn - ok, jo hade gissat att du menade typ äpplen och påron. Hade dock varit intressant att veta mer exakt hur de två grupperna såg ut.

    Har du nån länk till artikeln du läst på pubmed?


    Tyvärr, har du tillgång till pubmed? Finns inte så många studier där så man kan läsa de som finns.
  • minaimaginärabarn
    mumskastrull skrev 2017-05-30 22:03:26 följande:

    minaimaginärabarn - Du skrev tidigare att dina värden gick upp i samband med återförandet och att Dr D trodde det berodde på en lyckad implantation. Om jag får fråga, hur blev värderna efter återförandet jämfört med innan? Anledningen till att jag undrar är att mina värden har gått upp lite, men enl Dr D så var det inte akut med något dropp... Blir orolig att det inte har fäst..


    Mina lymfocyter gick upp ganska markant men minns inte hur mycket. Följ Dr D och försök hålla dig lugn men vet att det är omöjligt.... Men han vet vad han gör, tänk på hur länge han har hållit på och hur många han har hjälpt.
  • minaimaginärabarn
    Jessy01 skrev 2017-06-03 06:55:35 följande:

    Hej alla! En fråga pm kortison. Precis gjort en äggåterföring och undrar o d

    inte är negativt för embryot med hjärtklappning son jag får av kortisonet? Tar 15 mg/dag.

    Vänligaste hälsningar


    Jag hade också det i början när jag tog kortison men det gick över sedan. Hade det enbart under några dagar, har du haft det länge?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!