Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 3153810 gånger Totalt 35274 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32 +1

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

 • Sön 5 feb 2012 08:16 #171

  Han samarbetar med Roslind Franklin university i Chicago och testar hur och om det är immunförsvaret som är boven i dramat för oss med fertilitetsproblem
  Dessa prover KAN än så länge endast analyseras i Chicago och i Sverige har vi än så länge inte lyckats hitta ngn läkare som kan eller är intresserad av ett samarbete
  I korta drag därför vi åker till London och aten

 • Sön 5 feb 2012 14:51 #172

  Det  är roligt att se att de flesta av er redan är på gång med behandlingar!
  Vilken baybyboom det kommer att bli på den här trådenSolig

  Själv har jag fått svar från Dr D förra veckan efter att han tittat på mina svenska blodprover som han rekomenderade mig att ta innan jag åker till Aten.
  Han tycker nu att det är dags att boka tid och åka ner för att ta USA proverna, men han tyckte att jag ska vänta så att jag tar de så nära min nästa IVF som möjligt.
  Jag funderar lite på vad som skulle vara så nära som möjligt men ändå inte vara för sent.
  Vi tänkte börja IVF behandlingen då min mens kommer runt den 12e mars.
  Med tanke på att man kan behöva vissa behandlingar några veckor innan ÄP så undrar jag om det är försent att åka den 6e mars, om vi kanske ska boka in den 27e februari istället. Då är det 4 veckor före ÄP, men provsvaren tar ju också någon vecka vad jag förstår.

 • Sön 5 feb 2012 15:11 #173

  Lillih - Till oss sa han att vi gärna skulle ha 1 mån hemma efter USA proverna till nästa IVF. Och som du säger så tar resultaten ca 1v och sen några dar innan man hinner få till tel möte. De flesta verkar sen ha fått ytterligare 2-3 IL innan ÄP. Så jag skulle inte vänta så länge till om jag vore er. Lycka till och välkommen till tråden!

 • Sön 5 feb 2012 15:50 #174

  Tack CurlyRed, för snabbt svar och för välkomnandet!

  Har skickat iväg ett mail nu till Dr D, hoppas att han är snabb att svara nu.
  Nu ska jag surfa in och kolla flyg och hotell.

 • Mån 6 feb 2012 08:49 #175

  Curly: jag har varit i kontakt med Sabbatsberg flera gånger och de verkar kanon! Nu i veckan ringde de bara för att kolla hur det går med operationen, om det har löst sig, gulligt!

  Har du fått ditt TNF ännu? För mig gäller det nämligen inte "bara" att ta bort äggledarna, det hela hänger på TNFet. Inte förrän det är på lagom nivå så kan vi göra nytt försök så därför räknar jag inte med att kunna göra det i cykeln efter. Om det inte sjunker tillräckligt mycket efter laporaskopin så måste vi sätta in blockerare, alltså Embrel eller Humira, det sistnämnda är det som Dr D vill köra. Så nu gör jag allt för att sänka det j*a värdet Flört

 • Mån 6 feb 2012 10:55 #176

  Curly - Ja det blir korta den här gången, mest för att vi inte testat det innan och vi har bestämt för ett testa "allt" innan vi går över till ÄD. Jag fick inget klart svar från Dr D om vilken metod han föredrar utan sa att det är dosen som är det viktigaste - men du och jag har väldigt olika problem så det kanske har med det att göra. :)
  Hoppas dina provsvar dyker upp nu och inte blir försenade som mina!

  Lillih - Välkommen hit och vad spännande att ni är på gång! Som du skriver - vilken babyboom det kommer bli här snart! =)
  Jag tror också det kan vara bra att i alla fall ha några veckor mellan besök och IVF start, jag var nere 16/2 och vi kör igång nu till helgen om mensen vill komma som den ska.

  Zin - Hoppas värdet sjunker som det ska efter operation så att du snart är på g igen! :)

  Var S.O. imorse och tog TSH, T4 och TPO, ska bli intressant att se vad de ligger på nu. TSH hade ju gått från 1,3 i december till 2,4 för en månad sen. Höjde Levaxin dosen till 100, hoppas det har fått ner värdet.

  En fråga om Prezolondosen: varför säger inte Dr D en högre dos direkt om det kanske är det som behövs? Är bara lite misstänksam mot kortison, har sett min mamma må så otroligt dåligt i perioder när hon har behövt ta högre doser... Ska fundera på saken. ;)

  Kram!

 • Mån 6 feb 2012 13:45 #177
  tjorven01 skrev 2012-02-03 13:42:29 följande:
  Det är klart att det är DYRT med 3000kr per dropp och sedan räcker det ju inte med ETT dropp utandet ska vara flera. I mitt fal om jag skulle ha turen att bli gravid skulle jag behöva dropp var e4 till 6e vecka fram till v 25 minst.
  Jag tror bara att jag är så tacksam över att ha hittat en läkare (privat då receptskrivning kostar 1000kr) som skriver ut medicinen och Sophiahemmet som administrerar så jag har inte ens vågat ifrågasätta det. När jag frågade SO om IVIG så låtsades han inte ens veta vad det var. En annan läkare avrådde starkt och menade att hon själv sett patienter få en anafylaktisk shock och dött efter sådana beh (plasma). tror iofs att hon överdrev. En tredje läkare på KI menade att  han även om han velat inte fick skriva ut medicinen eftersom de bara får skriva ut mediciner som används i fertilitetsfrämjande syfte och att detta än så länge inte var godkänt för det. Men menade att jag kanske kunde kontakta en reumatolog. En fjärde gyn skrev ut medicinen efter Dr Gs recept men bara om jag betalade själv för medicinen och för mig som inte matchade med IL så blir det DYRT.

  Så jag tror bara att jag inte har tänkt på att ifrågasätta det.

  Oj nu kände jag att det blev ett löjligt långt inlägg om kostnaden Flört. Men nej jag tror som sagt att det visar på de svenska klinikernas och läkarnas oförmåga och ovilja att ta till sig nya behandlingsmetoder eller mediciner som för den delen redan används i andra sammanhang.

  Hur som helst så hoppas vi att 2012 ska bringa många bebisar och att vi genom vår kamp kanske bäddar vägen för kommande tjejjer i vår situation.
  Zin du är verkligen en förebild för oss alla och när du blivit gravid så vore det ju intressant om din läkare skulle gå i spetsen för nya behandlingsmetoder för ofrivilligt barnlösa. Vore ju intressant att se om svenska läkare skulle lyssna mer på en annan svensk läkare för utländska studier och behandlingar har de ju uppenbarligen svårt för.
  Hej alla,
  Jag håller med er om att 3000 kr är dyrt!
  Men jag vill ändå att ni tänker på att det inte är en godkänd behandling i Sverige mot infertilitet! Kliniken här tar en risk att få Socialstyrelsen på sig! Men gör det ändå!
  Dessutom är det en specialistprivatklinik och på en "vanlig" privatklinik i Stockholm kostar ett läkarbesök minst 1400 kr. Man har inte IL i sitt behandlingssortiment mot cancer utan den enda kopplingen till deras ordinarie verksamhet är att man ger dropp. Jag är inte säker men jag tror man debiterar 3000 kr för alla dropp.

  Jag vill vädja till er att inte ifrågasätta deras prissättning med dem! Blir det här för obekvämt är risken att de drar öronen åt sig och upphör med att hjälpa oss. Verksamheten är ändå så liten och det är inga stora pengar för dem.
  Det skulle förstöra allt för oss som nu går där och är beroende av deras hjälp!
  Sök hellre andra alternativ någon annanstans!
  Varje litet steg är ett steg framåt
 • Mån 6 feb 2012 14:13 #178

  Lully: Jag säger det återigen.... Flört INGEN har sagt att någon ska ifrågasätta något!! Det vore ju att skjuta sig själv i båda fötterna, så dum får du inte tro att någon är här... Däremot att kolla efter alternativ, det är det som har diskuterats här..!! Glad

 • Mån 6 feb 2012 14:17 #179

  Ja Lully
  Jag håller helt med dig
  Självklart vill man inte ifrågasätta det av risk för att bli helt utan
  Min läkare skriver tom remissen dit och i mitt fall så är ju IVIG definitivt inte helt utan risker
  Tycker sååå mycket om A-M hon urgullig och för min del så tar ju besöket en bra stund
  Men om man kunde få ngn annan att ge det till bättre pris så vore det ju naturligtvis bra
  Däremot så vill jag gärna att de ska erfarenhet av att ge liknande dropp då en doc menade att hon sett patienter dö inte en utan två ggr vid min typ av beh :-/

 • Mån 6 feb 2012 14:29 #180

  Jag ger upp och lägger ner detta nu............ Oskyldig

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll