• Äldre 17 Jan 20:32
    3988613 visningar
    35645 svar
    +2
    35645
    3988613

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 6 Sep 06:31
    Niskan15 skrev 2017-09-05 21:56:53 följande:

    Oj oj oj! Då är du mycket närmre tiden än vad jag är. Vore kul att följas åt. Du får gärna berätta hur allting har gått och hur du har gjort med dina mediciner. Allt detta känns ju väldigt pirrigt! :) Håller tummar och tår att ni får rätt hjälp. 


    Ja, jag är jättenära nu! Självklart, jag berättar allt om hur det har gått Har fått så himla mycket stöd o hjälp i den här tråden så jag är bara glad om jag kan bidra med något tillbaka till någon Håller tummar o tår för er också!
  • Äldre 6 Sep 08:56

    finee- Apoteken själva i Aten verkar ha svårt att få tag på större mängder Clexane. Det är ju en ganska dyr medicin ca380kr för 10sprutor i en ask och blir man gravid tar man en spruta per dag nästan hela graviditeten plus försöksmånaderna. Så man behöver många sprutor.

    Men köp gärna på dig mediciner så du har för några månader åtminstone i Aten, tills du har fått Dr Ds EU-recept och fått allt att funka här i Sverige.

    Ja, Utrogestan är progesteron som Lutinus.

    Men Lutinus kan endast tas vaginalt medan

    Utrogestan kan tas både vaginalt eller sväljas.

    Utrogestan är små vita runda bollar, mycket mindre än Lutinus och man behöver ingen pinne för att använda dem. Utrogestan kladdar mycket mindre och kan köpas receptfritt i många länder utomlands tex Grekland.

    I Sverige heter det Utrogest och går endast att få tag på om man hittar en Svensk läkare som vill skriva ut det på licens (måste vara speciell licens till Läkemedelsverket, en ny ansökan för varje patient).

    Men är extremt svårt att hitta en läkare som vill skriva ut licenspreparat i Sverige, så köp på dig ordentligt med Utogestan i Aten om du vill använda det.

    Finns som 100mg och 200mg.

    Lycka till i Aten.

  • Äldre 6 Sep 09:25

    Hej alla kämpar,

    Jag bor i skåne och har förgäves försökt hitta någon ( vårdcentral, Ivf klinik, privatklinik osv) Som kan koppla Intralipid droppet till mig, men det är ingen som gör, hur har ni burit er åt? Det måste ju finnas någon i skåne regionen??

  • Äldre 6 Sep 09:56

    UndrandeSökare - Tack för infon Ja, Clexanenotan blir nog ganska hög. Men det är ju som det är..

  • Ariell­an
    Äldre 6 Sep 11:22

    Ni som fått vårdcentraler att sätta il-dropp hur har ni formulerat er när ni frågat? Tycker det är svårt att beskriva det hela.

    För om jag fattat det rätt kan jag hämta ut själva påsarna på ett apotek efter ett recept och sedan fixar isåfall vårdcentralen resten? Så det enda jag behöver ha med är själva påsen?

  • Äldre 6 Sep 15:38

    Hej på er!

    Jag har har ringt ca 30 olika kliniker idag och ingen vill koppla på min
    IL dropp samt att min vårdcentral vägrar. Fast att jag visat mitt recept osv. 
    Så nu får jag köra 3h till Göteborg för att göra det på Haga kliniken på fredag! 

  • Äldre 6 Sep 15:47
    venfen skrev 2017-09-06 15:38:10 följande:

    Hej på er!

    Jag har har ringt ca 30 olika kliniker idag och ingen vill koppla på min
    IL dropp samt att min vårdcentral vägrar. Fast att jag visat mitt recept osv. 
    Så nu får jag köra 3h till Göteborg för att göra det på Haga kliniken på fredag! 


    Du känner ingen som är utbildad inom medicin? Typ sköterska eller dyl. Jag har haft en veterinär som satt nålen på mig( kan man sätta en nål på en katt kan man sätta på de flesta :))
  • Äldre 6 Sep 16:07

    Venfen och Ariellan- För att få en svensk vårdcentral att sätta droppet krävs dels en svensk läkarordination samt en vänligt sinnad vårdcentral, vilket inte alls är lätt att hitta. Det är därför det är så många som reser till Fertilitetplus och Hagakliniken och betalar för hjälpen, för de hittar helt enkelt ingen annan lösning.

    Efter att man har varit hos Dr D och betalt hans faktura samt fått sina provsvar så kan man be honom om EU-recept, samt även IL-ordination. Jag tror några fått hjälp tack vare Dr Ds ordination. Men många accepterar inte utländsk ordination utan kräver en svensk ordination.

  • Äldre 6 Sep 16:30

    Hej alla nya och till tidigare bekanta!

    Tänkt mycket på er i tråden, hur ni mår och det gått ...

    Vårt lilla mirakel som Dr D hjälpte oss att bli föräldrar till har fyllt ett år.

    Tiden har runnit iväg, och fattar fortfarande inte att jag är mamma.

    Tänker ändå så smått på att skulle vilja göra syskonförsök för vår lilla älsklings skull.

    Tyvärr har jag utvecklat astma efter graviditet och amning. Haft ett skov på sex månader som varit jättejobbigt. Tagit inhalationskortison i tre mån och blivit bättre men ej symptomfri.

    Är det någon som haft (envis) astma och kunnat bli gravid trots medicinering och allt annat som följer med immunbehandling och som i vårt fall ivf?

    Tror det var amningen som ställde till det, tog helt kraften ur mig ...

    Kram och lycka till alla!

  • Äldre 6 Sep 18:33

    Venfen- Kom ihåg att du måste ta med dig iL-påsen själv för att få dropp på Hagakliniken, de har inte iL-påsar på kliniken.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!