• Äldre 11 Feb 12:10
    3988647 visningar
    35645 svar
    35645
    3988647

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Missne skrev 2017-02-11 11:38:32 följande:

    Är det någon här som har skickat blod med FedEx till Chicago? Hur har ni i så fall paketerat rören? Klarar de sig i ett vadderat kuvert? Det är väldigt stor prisskillnad om man väljer paket istället. Läste på frrtilitetsguiden tror jag att det kostade ca 1000 kr. Men då kan det inte vara paket för Det kostar över 2000 kr. Ska skicka på måndag så behöver beställa idag. Så någon med erfarenhet som kan vägleda?


    Jag har skickat med FedEx. Det kostade ca 1500 kr. Har för mig att man kan välja "farligt gods" eller något i den stilen. Sen har FedEx koll på hur de skall packetera dem. Rören lades i större plaströr så att de skulle vara skyddade och då räckte det med paket har jag för mig. Inte helt tydligt men hoppas det hjälper något.
  • Äldre 11 Feb 22:37
    Missne skrev 2017-02-11 12:51:08 följande:

    Tack för snabbt svar, men menar du att FedEx skötte hela paketeringen med dessa plaströr? Problemet är ju att man måste välja typ av emballage när man beställer på deras hemsida i förväg. Det billigaste var ju att välja kuvert, därefter vadderat kuvert och dyrast var ju paket, och paket verkar ju bli över 2000 kr... 1500 vore ju bra om det gick att skicka för.


    Hej! Du kan alltid ringa till FedEx, de är trevliga och hjälpsamma. Vet inte var du tar blodproven? Jag fick mecka rätt rejält för att få till det men det var på labbet de hade plaströren som de lade i provrören i. Om du har sådana skall det räcka med vadderat kuvert. Annars lär du behöva kartong men även något runt provrören så de inte går sönder när de slår mot varandra. Hoppas svaret ver tydligare denna gång. Lycka till!
  • Äldre 12 Feb 21:59
    mumskastrull skrev 2017-02-12 19:28:53 följande:

    Jag ska börja med den immunologiska behandlingen vid nästa mens, men nu har det blivit konstigt med min cykel. Är idag på dag 24, ingen ägglossning i sikte och fortfarande lite spottings. I vanliga fall brukar jag ha spottings efter mens men inte så här länge. Jag började i den här cykeln med angus cactus. Tror ni att det kan vara på grund av den? Hur har det varit för er andra som har tagit tillskottet? 


    Jag blev inte heller hjälpt av AC, snarare tvärt om. Kortare cykel, hade dubbla foliklar som växte och spottings vilket jag aldrig haft tidigare. Provade på DrD inrådan Inofolic istället för AC då det också skulle förbättra äggkvaliteten. Den gjorde dock min ÄL helt knäpp och uteblev tillslut, när jag slutade med tabletterna fick jag ÄL inom en vecka. När jag slutade med tillskotten blev min menscykel som vanligt igen utan spottings. Jag tar dock del andra tillskott men de har jag kollat upp och har inte påverkat mig negativt, inte vad jag har märkt i allafall....
  • Äldre 18 Feb 16:44

    Först vill jag skriva grattis till er som plussat och lycka till alla som försöker!

    Sen undrar jag om någon vet vad E2 i Dr D:s medicinsupportlista betyder? Vet någon också var det går att ta ett sådant test? Övriga tester har jag hittat på Werlabs vilket verkligen är smidigt!

    Tack på förhand!

  • Äldre 18 Feb 20:35
    PeeWee44 skrev 2017-02-18 17:12:42 följande:
    Det är östrogen du ska ta prov på. Kramar
    Stort tack!
  • Äldre 20 Feb 15:53

    Hej igen!

    Eftersom jag tycker om att ha lite kontroll så är jag nu intresserad av att veta mer om FBC-värdena och vad de säger.... Jag undrar ff a om prednisolonet bidrar till att höja värdena Leukocyter och Neutrofila? Dem värdena har nämligen stigit i höjden sedan jag började med dem tabletterna. Började tvivla på medicinens insats egentligen. Jag undrar också vilka värden som är viktiga att ha koll på, förstod tidigare i tråden att Lymfocyterna var viktiga.

    Jag funderar över östrogenvärde och progesteronvärde efter äggplock. Vid vanlig ägglossning går ju östrogenvärdena ner och progesteronvärdena upp. Men nu när jag tog båda värdena hade jag höga värden både på progesteronet och östrogenet. Vet någon något om detta?

    Jag undrar också om ni får biverkningar av prednisolonet? Jag blir varm, törstig och efter en tids intag får kortisonansikte. Sen finns det ju betydligt värre biverkningar som väl visar sig senare i livet.... Men om det hjälper är det värt allt!

    Väntar med spänning efter svar av er alla, ni är så kunniga!

  • Äldre 23 Feb 15:07

    Hej!
    Jag undrar om ni andra har svårt att avgöra vad immunologiska symtomen är och vad som är biverkningar av medicinen? Själv känner jag mig varm av fragminet, känner någon igen sig?

    Ställde tidigare i tråden en fråga kring blodvärden, vet att det har diskuterats tidigare i tråden. Om någon har erfarenhet och kunskap kring vilka värden som är bra, vilka som blir påverkade av kortisonet och vilka som Dr D går efter vill jag gärna veta det.

    Tack på förhand!


     

  • Äldre 24 Feb 10:22
    UndrandeSökare skrev 2017-02-23 18:01:35 följande:
    Hej ! Jag fick sån stark påverkan av kortisonet Prednisolon, fick hjärtklappning och skakiga händer, så Dr D lät mig byta till en annan sorts kortison, som funkar bättre för mig. Jag har hört att vissa får problem med att de blir svullna av kortison (även kallat månansikte) men det har jag inte haft något problem med.

    Ja, det kan vara svårt att känna skillnad på immunattacker och vad som orsakas av medicinerna.

    När det gäller blodvärden, vilka undrar du över? Leukocyter och Neutrofilia stiger av kortison och det är bra om dina lymfocyter håller sig under 3-3.5, annars brukar man bli beordrad nytt dropp snart.

    Förut fanns massor med bra info på www.fertilitetsguiden.com, men nu efter sidan blev ändrad så är det inte lika lätt att hitta det man söker. Men du kan ju kolla där ang. blodvärden om du vill.
    Tack för svar! Ok, mina Lymfocyter har stigit kraftigt nu och ligger på 3,5 men har tagit dropp i förrgår och skall ta ytterligare ett nu. Hur är det med monocyterna, är de av vikt? De har också stigit över referensvärdet på senaste mätningen.

    Känns som jag har fått ett kvitto på att min kropp har immunologiska problem.... Och varför jag har fått så många kemiska graviditeter och sent missfall.... Hoppas nu detta kan hjälpa mig!
  • Äldre 24 Feb 12:09

    Hej!

    Jag fortsätter på min tråd ovan. Egentligen är jag intresserad att veta hur alla värden hänger ihop, kontrollmänniska som jag är... Jag skriver mina värden sist så kan den som kan och vill kommentera dem men först kommer ett litet resonemang utifrån en hemsnickrad teori.

    Dr D verkar vara intresserad av ff a lymfocyterna. Som jag förstår det är det dem som är farliga och attackerar främmande saker i kroppen, t ex ett embryo.

    Leukocyterna verkar snarare bekämpa infektioner och sjukdomar i kroppen. Vilket även neutrofila verkar göra.

    Monocyter verkar bekämpar patogener i kroppen och ingår i immunförsvaret. Hur intresserad är Dr D av detta värde?

    Kortisonet bidrar till att höja Leukocyterna och neutrofila, det måste ju betyda att dem skall öka förmågan att hjälpa kroppen att behålla embryot, d v s förhindra att bl a lymfocyterna tar död på embryot. Är jag rätt ute?

    Här kommer några blodprovssvar:
    Leukocyter 17,8
    Neutrofila 8,7
    Monocyter 1,1
    Lymfocyter 3,5

    Just nu känns det lite misströstande med så dåliga värden och jag har inte ens hunnit plussa... Skulle bli glad om någon kunde hjälpa mig att få lite hopp!

  • Äldre 24 Feb 21:07
    MariaKojola skrev 2017-02-24 20:29:15 följande:

    Tack för svar förut om hur ofta ni tar dropp! Det låter lite liknande som jag tar, ca 1ggr vecka. Nu vet jag dock inte om jag ser ngn effekt alls av mina dropp, känner inget i kroppen och syns ingen direkt skillnad i mina blodvärden, men ä kanske just det som är grejen - att droppet håller värdena i schack(?). Tyvärr är det ju inte billigt att ta blodprov 2ggr v o dropp till på det, så jag hoppas det inte kommer behövas lika mkt. Får heller aldrig ngn kommentar på mina FBC som jag skickar, så osäker om han ens går efter dem, haha. Men vad gör man inte för att lyckas? :) Just nu är mina neutrofila på 7,4 (gått upp fr 6), men inte fått ngt svar fr dr D så hade ni reagerat på detta o tagit dropp? Mina vita blodkroppar ligger runt 10 o har nästan alltid gjort, men är kanske de som styr droppbehov mer än neutrofilerna?

    En annan fråga, prednizolon - har någon det att sälja?

    Lycka till i ruvandet minaimaginärabarn! Åtm jag blir lite småknäpp i huvudet under dom veckorna, sån otrolig psykisk påfrestning.


    Jo tack, lite knäpp blir man allt! Jag tror att man bara skall lita på Dr D, han svarar snabbt när det är något av värde, om man bara vill veta hur ens kropp mår så prioriterar han inte det vilket ju är förståeligt. När du skriver vita blodkroppar, vilka menar du då?

    Har tyvärr inte något att sälja, hoppas du får tag på det du behöver. Brukar du ta mer kortison på eget bevåg och isåfall när?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!