• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vet inte om någon lyckats få remiss på IL här, tror alla har sina små påsar från Dr D Flört. Vårdgarantin gäller väl där så max 3 mån? Kruxet är att få en tid som är just på din 7-11 CD är det väl. Fick tipset av Cath av ligga på vårdkansliet mer eller mindre varje dag, man kan påverka även där Glad

  • Zinfandel
    Lully Hill skrev 2012-02-01 15:25:48 följande:
    Nej, eftersom kliniken är privat så behövs ingen remiss. Men ska man få det inom "det allmänna" så vet jag inte säkert men jag tror att det behövs en remiss från en svensk läkare.
    Såvida man inte känner en sjuksköterska som kan sätta dropp helt privat. Det krävs väl lite utrustning typ koksaltspåsar och droppmaskin om man ska vara noga.. Men i Athen så fick man ju droppet outspädd rakt i i blodet. Gick på 20 min fast läkemedelsinstruktionen är att det ska blandas med koksalt och ges under en timme.   Jag vet inte hur noga det där är.
    Nej, i Sverige får man inte lov att sätta en ingång utan läkare i närheten, pga risken för allergiska reaktioner. Och nej, jag har inte än så länge, peppar peppar, behövt remiss inom det allmänna, det löser de förhoppningsvis själva i så fall. Jag fick det utspätt i Aten och ca en timme. Det finns tom studier på att för bästa effekt ska det ges under 2-3 timmar, beroende på kroppsvikt/dos.
  • Zinfandel

    Poussin: som sagt, inge brådska!! Bra plan, öka predden om du vill. Tror Lully höjde till 15 mg och Dr D hade inga invändningar. Ännu mer säkerhetslina!!

    Curly: ja förhoppningsvis kan vi köra i april så jag är er i hasorna Skrattande 

  • Zinfandel

    Det är klart det är värt det, nåt annat menade jag inte, men det är så gott som stöld och måste finnas nån annan i hela Sthlm som gör det för mindre pengar.... Gör som ni vill, tänkte bara det kunde vara idé att kolla runt lite, även om det är jobbigt och detta bekvämt,  och spara 10000 Skrattande 

  • Zinfandel

    Förlåt, jag ska inte blanda mig i hur ni gör, det var bara en tanke Flört för jag tycker de utnyttjar vår sårbarhet, det gör mig arg. Klart det är bekvämt att bara boka tid och jag hade kanske gjort detsamma! Ni ska absolut inte ifrågasätta det heller, jag tänkte bara att ni skulle kolla på fler håll! Kan dessutom vara bra att ha en back-up.

    Har haft ett märkligt samtal idag med verksamhetschefen för gyn i både Malmö & Lund som bestämt hävdar att det finns inget som varken visar eller tyder på att immunologi eller vätska i äggledare har något samband med misslyckade IVFer. Jag vågade vara kaxig eftersom jag har operationen klar men snälla, vilken värld lever de i?? Det är så upprörande. Sen ringde jag KK i Mö och tjejen som svarade där visste det mesta om mig, jag verkar vara ett ytterst udda fall med en massa konstigheter som grekiska remisser och annat spännande Skrattande Det roar mig!!

  • Zinfandel

    Det är jag förmodligen Skrattande "den där bruden" hahaha..

    Förresten, hur ger Sophiahemmet IL? Med koksalt och hur länge?  

  • Zinfandel

    Hörrudu, skulle jag vara jobbig Skrattande haha, det är nog bara förnamnet.... Jo tack, visst blir man pengablind alltid...

    Tipset jag fick var att kolla med privata cancerkliniker, de använder ju IL i det sammanhanget. Frågan är fri! Jag hade även kollat med Strandkliniken om jag varit där uppe, kanske även Centrum för Titthålskirurgi.  

  • Zinfandel

    Curly: jag har varit i kontakt med Sabbatsberg flera gånger och de verkar kanon! Nu i veckan ringde de bara för att kolla hur det går med operationen, om det har löst sig, gulligt!

    Har du fått ditt TNF ännu? För mig gäller det nämligen inte "bara" att ta bort äggledarna, det hela hänger på TNFet. Inte förrän det är på lagom nivå så kan vi göra nytt försök så därför räknar jag inte med att kunna göra det i cykeln efter. Om det inte sjunker tillräckligt mycket efter laporaskopin så måste vi sätta in blockerare, alltså Embrel eller Humira, det sistnämnda är det som Dr D vill köra. Så nu gör jag allt för att sänka det j*a värdet Flört

  • Zinfandel

    Lully: Jag säger det återigen.... Flört INGEN har sagt att någon ska ifrågasätta något!! Det vore ju att skjuta sig själv i båda fötterna, så dum får du inte tro att någon är här... Däremot att kolla efter alternativ, det är det som har diskuterats här..!! Glad

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!