• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    MissWe skrev 2017-03-02 15:23:05 följande:
    Allt gick bra. Det lilla hjärtat slår envist, och jag kunde se armrörelser. Så andas ut lite. Även fast mkt fortfarande kan hända.

    Hur har du det?
    Men vad roligt att höra, grattis! Blev lite orolig när du inte skrev något! Visst kan mycket hända men just nu kan du njuta, grattis igen!

    Själv försöker jag vara lugn och vänta, lättare sagt än gjort. Terroriserade Dr D i två dagar men han är lugn, säger att jag skall ta det lugnt och inte googla en massa, hehe. Toalettbesöken är för tillfället en skälvande utmaning och jag har helt plötsligt blivit vääääligt kissnödig vilket bidrar till extra många toalettbesök. Av vad jag kan utläsa från mina trosskydd så är jag på rätt sida, vi får se hur länge det varar.

    Jag fick ta massor av dropp (200 ml varje gång) i början av IVF behandlingen och efter insättning men efter i söndags skulle jag invänta blodprov imorgon fredag. Jag känner mig bra i kroppen, inget svettandes som jag brukar. Men jag blir orolig för att det bara skall hoppa på mig från ingenstans. Har du några erfarenheter eller kunskap hur Dr D brukar göra med droppen?
  • minaimaginärabarn
    MissWe skrev 2017-03-02 15:59:26 följande:
    Min erfarenhet är att han går mer på hur man mår än blodvärdena. Får du svettningar eller andra symptom så skulle jag om jag vore du maila honom

    Jag fick mina blodprov i onsdags när vi landat i Sälen och blev förtvivlad och orolig när dom stigit kraftigt (har känt mig ganska okej i kroppen och hade jättefina värden sist) men fick lugnande besked av Dimitri - behövde inte göra något drastiskt utan ta blodprov nästa vecka först.

    Jag håller tummarna för dig!!
    Tack! Jag mår fint och svettas inte vilket är mycket lugnande (har en hel del kemiska graviditeter i bagaget och då har jag svettats floder om nätterna). Uppdaterar Dr D varje dag om alla symtom jag har och ännu har han inte skickat iväg mig på fler dropp. Han vill nu avvakta morgondagens blodprov innan han planerar vidare.

    Det är fantastiskt att denna tråd finns, har mest läst fram tills nu. Tror många här inne skulle kunna doktorera i fertilitet.
  • minaimaginärabarn

    God morgon!

    Jag fick ett STARKT PLUS på stickan!

    Det är skönt när teststrecket blir lika starkt som kontrolstrecket. Vågade mig på ett test efter att ha sett ett fint HCG-värde som jag tog till Dr D igår. Just nu är jag lugn och otroligt glad, snart kommer nog åter oron smygande. Men just nu skall jag njuta!

    Jag vet att folk tror på slumpen, det gör INTE jag! Det här är helt klart Dr D:s förtjänst!  

  • minaimaginärabarn
    Hera B skrev 2017-03-06 21:46:15 följande:

    Hej alla kloka här inne!


    Jag har stöt på patrull med mitt intralipdropp, än har jag inte panik men det är otroligt jobbigt att det ska vara så svårt att få till! Kommer mensen som planerat är tanken att jag börjar med stimuleringen den 13/3 och då måste jag senast ha tagit droppet?


    Min bekant som skulle hjälpa mig sätta droppet hemma har fått kalla fötter och jag har nu ingen som kan hjälpa mig. Till saken hör att jag har ring några vårdcentraler redan, jag har kontaktat min klinik i DK (CFC) och frågat några andra sjuksystrar i nätverket men ingen vill eller kan hjälpa.


    Imorgon ska jag fortsätta att ringa VC, kontakta CURA Öresund som är systerklinik till IVF kliniken i Falun, fråga min dr i Danmark om han kan hänvisa mig till någon annan? Har ni några andra smarta tips, tankar på vart jag kan vända mig? Jag bor i Malmö.


    Plan B är ju att vända mig till Fertilitetsplus i Stockholm. Eller finns det någon klinik som hjälper till och som ligger närmare Skåne?


    Hej!

    När jag har frågat på olika VC har de varit villiga inställda om jag har en läkarordination, annars är det blankt nej. På VC behöver du ha med dig intralipiddroppet.

    När jag sökt omkring hittade jag även ett ställe i Linköping som sätter dropp, inte heller så långt från Malmö. Skönare tåg men antagligen dyrare. Vet inte heller vad de tog för droppet. Marie tar 1600 kr så Hagakliniken är ju rena fyndet.

    Hoppas det löser sig för dig, lycka till!
  • minaimaginärabarn

    Hej!
    Jag har en fundering kring omega-3 intag, fiskolja, och blodförtunnande. Det står på fiskoljans paket att man inte skall ta detta om man tar blodförtunnande medicin. Antar för att även fiskoljan ökar blödningsbenägenheten. Är det någon som har ett bra svar på detta?

  • minaimaginärabarn

    Hej!
    Jag har en fundering kring omega-3 intag, fiskolja, och blodförtunnande. Det står på fiskoljans paket att man inte skall ta detta om man tar blodförtunnande medicin. Antar för att även fiskoljan ökar blödningsbenägenheten. Är det någon som har ett bra svar på detta?

  • minaimaginärabarn
    MoM11 skrev 2017-03-08 15:25:02 följande:

    Hej!

    På lördag blir det FET i Aten för min del om allt går bra... embryon nr 12 och 13 i ordningen ska sättas in.

    Går nu på Neupogen och har några frågor:

    Har ni haft med er de tomma sprutorna i handbagaget? Har ni haft intyg och har ni behövt visa det? Även fragmin/Clexane - har ni haft dessa i handbagaget?

    Bad D om intyg men han tyckte inte det skulle behövas.

    Har någon köpt Neupogen på apotek i Aten? Har ni behövt recept då? Är det billigare än i Sverige?

    Börjar bli rejält nervös nu. Gjorde hysto och tog bort polyp i oktober (skulle sedan gjort FET men fick skjuta upp pga Borrelia), och kör som sagt med tyngre medicinering denna gång och hoppas verkligen. Samtidigt är man luttrad efter 5 år och otaliga IVFer och annat som misslyckats. Resan går mot sitt slut nu.


    Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    Missne skrev 2017-03-07 16:53:44 följande:

    Vilket ställe i Linköping är det? Jag bor där och vet inte om att det finns något här så vore tacksam om du kan berätta vilket ställe det är.


    Jag är ledsen, har försökt hitta stället på nätet men jag kan inte få fatt på det. Jag kommer inte ihåg på vilka vägar jag hittade det. Sorry!
  • minaimaginärabarn
    Vallmo78 skrev 2017-03-08 19:43:39 följande:

    Lycka till mom11! Håller alla tummar och tår.

    Va bra att det är några som får hjälp med IL droppet. Det känns att man blir helt ruinerad på det. Tacksam att fertilitetsplus finns men förstår inte hur hon kan ta så mkt medan i Gbg betalar man typ hälften .....

    jag har en fråga till er kloka kvinnor. Jag har på ordination av Dr D tagit agnus castus i 3 månader och slutade med det för ngr v nu när vi ska göra FET. Min mens brukar komma dag 24-28 men den blev konstig nu...nu när jag vill den ska komma så vi kan komma igång m FET har den inte dykt upp än ( idag dag 30). Är det nån som har varit med om det? Och nej jag har inte tagit test, känner mig inte gravid....


    För mig gjorde AC min mens helt förstörd. Den kortade menscykeln med flera dagar och det mognade två foliklar de månader jag kollade upp det på VUL. Jag slutade då och sedan blev min mens normal igen. Kanske blir din mens lite sen p g a att den blivit kortare när du tagit AC? Dr D rekommenderar även Inositol om man inte tycker om AC men den gjorde också min mens helt konstig, min ägglossning uteblev till slut och så fort jag slutade med dem så kom ägglossningen strax efter. För mig har inget sådant funkat. Har dock tagit hög dos av Q10 då det ändå är ett ämne som finns i kroppen och är bra för att minska cellernas nedbrytning i kroppen. Det ämnet minskar också i kroppen med stigande ålder. Därav tyckte jag det kändes mest naturligt att ta.
  • minaimaginärabarn
    Vallmo78 skrev 2017-03-10 07:10:32 följande:

    Jag förstår sambandet mellan tillgång och eftergråga men håller med att vi alla har samma medicinska behov och borde få samma hjälp oberoende vem som hjälper oss. Har man hela sitt liv jobbat, betalat skatt och inte varit sjuk eller vabbat en enda dag så borde vara det minsta man kunde få hjälp med. Nåja nu blir det politiskt diskussion men nånstans tycker jag att detta är orättvist....

    nu har min kära mens behagat komma, 1v sen så jag ska till Marie för dropp i helgen. Tar hon mer under helger? Har mailat Dr D angående intyg som jag kan visa vc så vi får se. Så trött på allt pysslande och donande som blir nu men taggat att vi ska sätta igång...


    Hej! Marie tar samma pris oavsett dag eller tid på dygnet. Det som är bra m henne är att hon alltid är tillgänglig. Säger Dr D ASAP vill jag ha dropp på en gång. Det kan man tyvärr inte få på VC. Jag har fått ok av mitt VC om jag har läkarintyg men har inte brytt mig om detta då det var svårt att få tid för dropp inom några dagar.... Men det är surt att betala så mycket. Sen kan man lägga på blodprovspriser och jag som också går på akupunktur. Det blir många tusen extra i veckan. Tänker ofta att jag har tur som har råd, det har inte alla. Sen är det heller inget val, utan dropp blir det ju inga bebisar och i slutändan är det förhoppningsvis värt det. Men jag håller verkligen med er alla, det borde ingå i den allmänna vården. Eller, priset borde i allafall inte skilja så mycket mellan olika vårdgivare.

    Lycka till MoM11!

    Ha en skön resa PeeWee44, jag tror att sol, värme, vila och njutning är bra uppladdning! Om inte annat så för själen!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!