• Äldre 10 Mar 10:32
    3979270 visningar
    35643 svar
    35643
    3979270

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag har en fråga om träning och graviditet. Jag vet ju att man i vanliga fall kan träna på i princip som vanligt i en tidig graviditet. Jag är van vid att träna och har gjort det i hela mitt liv och mår rätt uselt när jag inte kan göra det. Jag tror det kommer bli psykiskt jobbigt för mig att enbart få ta promenader under en graviditet, gå från 4-6 pass träning till noll är en stor omställning, b la får jag lite för mycket tid att tänka..... Det jag skulle vilja fortsätta med är styrketräning (inte tungt utan lättare vikter och fler repetitioner samt inga magövningar) och simning. Jag gör lite annat oxå men det kan jag ta paus i utan problem.

    Hur tänker ni kring träning, graviditet och immunologi (tänker att vi alla egentligen har en riskgraviditet)?

  • Äldre 11 Mar 05:55
    UndrandeSökare skrev 2017-03-10 17:32:08 följande:

    Med tanke på att det är riskgraviditet så är det nog bättre att vara "safe than sorry" dvs hellre avstå från träning första veckorna. Promenader i lugn takt

    är helt ok. Simning skulle jag undvika. Absolut inga spa/varma pooler.

    Mycket bakterier där. Men du får naturligtvis göra som du själv vill,

    ville bara tipsa.


    pipperoni skrev 2017-03-10 20:08:42 följande:

    Min första graviditet tränade jag på nästan som vanligt, fast med lite lättare vikter. Men, jag började blöda och fick mitt första missfall i vecka 8 efter ett gympass, så om jag blir gravid igen kommer jag inte att våga träna alls. Även om det kanske inte berodde på det... Kommer inte våga ha sex heller, eftersom mitt andra missfall startade med det, i vecka 11... Better safe than sorry gäller i mitt fall med.


    Tack för era tankar! Jag har väl tänkt att om jag ändå ska noja vid träning ger det ju ingen njutning och därför låter jag nog hellre bli. Kanske blir annorlunda senare i en graviditet (om det vill sig) då oron ev har minskat något. Promenader har jag ingen oro för. Får nog hitta på andra projekt att genomföra på fritiden helt enkelt.
  • Äldre 11 Mar 13:45
    UndrandeSökare skrev 2017-03-11 11:10:02 följande:

    Äntligen görs en studie om PGS (något som redan används framgångsrikt utomlands, Sverige är verkligen långt efter...)

    Vill du delta i en forskningsstudie med kromosomanalys av embryon?Stämmer detta på er?

    Har genomgått minst två fullständiga IVF-försök med återföring av embryon utan resultat

    Haft 8-10 ägg vid äggplock

    Man med spermier i sitt prov

    Bosatta i Sverige

    Då kan ett deltagande i vår forskningsstudie med kromosomanalys av embryon

    (s k preimplanatation genetic screening ? PGS) vara ett alternativ.

    www.ivfkliniken.se/falun/

    fertilitetscentrum.se/goteborg/forskning/pgs-studien/


    Det görs även en studie i Huddinge om man tillhör dem.
  • Äldre 11 Mar 16:29
    UndrandeSökare skrev 2017-03-11 14:01:10 följande:

    Låter bra !  Jag hoppas verkligen PGS blir standard inom ivf i Sverige i framtiden så man direkt kan rensa bort alla embryon som är kromosommässigt onormala, och ändå inte kommer att fästa eller bara ge missfall. Det är ju bara dumt att man sätter in embryon som inte har en chans, som man gör idag utan åtskillnad.


    Håller helt med! Det är jobbigt som det är med hela IVF-karusellen och det skulle kunna minska lidandet. Tyvärr får jag inte vara med då vi måste anv donerade spermier. Tycker någonstans att det skulle ha mindre betydelse om de är ute efter att undersöka om man kan minska antalet embryoåterföringar m kromosomsvvikelser.
  • Äldre 11 Mar 16:40
    UndrandeSökare skrev 2017-03-11 09:12:23 följande:

    Hej ! Ja, om du är pigg och inte mår illa i början av graviditeten så är det ju utmärkt att gå ut och ta promenader i lugn takt. (Vissa blir för trötta, illamående, yra eller får andra graviditetssymtom).

    Om du vill hitta på andra projekt att genomföra på fritiden så varför inte börja sticka eller virka något till babyn?(Om du är intresserad alltså)  Om man inte kan sen tidigare brukar det finnas kurser, och mönster finns gratis på internet : www.garnstudio.com/home.php

    Annars om man har tid över och vill lära sig något nytt, lan man ju tex testa Meditation: sv.wikipedia.org/wiki/Meditation

    Det som kallas Mindfullness ska vara populärt (en form av meditation).

    Men du hittar säkert något som passar dig ! Lycka till !


    Sy, sticka och virka har jag tänkt på men vill inte börja för tidigt, det blir att jinxa.

    Är orolig för missfall överlag. Men igår vid lunch fick jag en blödning vilket spär på oron miljarder. Efter det peppar peppar ingenting förutom att lutinuset kommer ut ljusbrunt till ljusrosa nu. Kan vara resterna från igår alt att jag har lite ljusa flytningar fortfarande. Men det kommer i allafall inte ut något förutom då lutinuset kommer. Övriga gravidsymtom är kvar (trött, illamående, förstoppad och andfådd) och graviditetstestet var starkare idag än när jag testade i tisdags. Vet inte om det har någon betydelse för utgången dock.

    Tänk att det aldrig kan gå lite lätt!
  • Äldre 12 Mar 06:22
    MariaKojola skrev 2017-03-11 21:54:22 följande:

    Minaimaginärabarn - förstår att blod (oavsett om det är rött, rosa eller brunt) gör dig nervös, men det behöver absolut inte betyda något! Jag plussade för ca 4v sen, hade sedan ett ul för två veckor sen o får då höra att det inte finns något där. Bestämmer ändå att fortsätta med mediciner till nästa kontroll-ul 1,5v senare, men får tre blödningar där emellan (en så rann det) och jag känner att det inte är nån ide att pina på med mediciner när jag blir så darrig av kortisonet. Har sedan ul, mest för att bekräfta mitt MA tänker ju jag, men man hittar då ett foster i rätt storlek och med pickande hjärta! Helt otroligt, och fast jag inte alls känner mig lugn än så var det ju bara en fantastisk nyhet. Så ge inte upp fast du blöder lite!


    Men vilken fantastisk nyhet! Har tänkt på dig de senaste dagarna och undrat hur det gått, vad glad jag blir att det var som det skulle! Vilken pers du har varit utsatt för! Vilken vecka är du i nu?

    Jag har förstått att det är vanligt med blödningar i olika färger. När jag läser forum (som man ju inte skall göra) är det många som blöder i ff a de första veckorna. Än sålänge har det inte kommit något mer, hoppas på att det fortsätter så.
  • Äldre 12 Mar 13:43

    Hej!

    Jag undrar vad ni får för biverkningar av kortisonet? Jag har svårt att andas ibland och känner svag till medelstark ångest. Måste liksom lägga mig ner och andas lungt ner i magen och slappna av för att det inte skall bli ännu värre. Det är väldigt obehagligt!

  • Äldre 14 Mar 08:23
    +1
    Stina B skrev 2017-03-14 06:58:52 följande:

    Hej! Jag är så otroligt tacksam till den här tråden, alla fantastiska stöttare och till den som startade den. Tack vare henne ligger nu vår dotter bredvid mig. En till Atenbebis!! En äggdonationstjej. Världens mest underbara. Just nu känns min stora, rikliga blödning med stora klumpar i som jag hade i mitten av juli, väldigt avlägsna. Det kan gå vägen trots väldigt otäck blödning. Något kom ut då men jag vet inte vad. Hade bara satt in ett ägg. Lycka till alla kämpar därute. Jag började gråta vid utskrivningssamtal med en barnmorska. Hon undrade om det var min förlossningsberättelse som var omtumlande. Nej inte överhuvudtaget. Det var ett lugnt, proffsigt planerat Kjejsarsnitt på grund av sätesläge. Det jag grät över var hela resan dit. Alla år av längtan, förtvivlan, besvikelse, hopp, blödningen i somras, längtan å tusen olika känslor under vägen. Jag grät över det första missfallet för 12 år sedan å allt som hänt däremellan å jag grät av lycka över att min dotter faktiskt är här och att hon är min att ta hem. Nu äntligen efter en låång resa.

    Så en stor varm kram till er alla som gör era resor. Styrka och lycka till er.


    Vad underbart det låter! Gråter en skvätt av bara tanken hur det du upplever nu skulle kunna kännas. Stort grattis till ditt barn!
  • Äldre 16 Mar 16:24
    MariaKojola skrev 2017-03-16 11:59:43 följande:

    Okej, jag förstår. Mina lymfocyter ligger på 1,68 (de har gått ner från tidigare) och leukocyterna på 14,0 (dom har däremot gått upp men jag har också vart lite småkrasslig). 

    Gällande moderkakan har jag också förstått att placeringen avgör hur förlossningen blir, men det känns väldigt, väldigt avlägset och just nu är fokus på att ha ett levande foster vid nästa ul om ca veckor. Känner mig långt ifrån säkert på det tyvärr.

    Hur går det för er som ruvar? Ni är väl några stycken?


    Hej!

    Vilken berg och dalbana det är för dig! Det räcker inte med den vanliga oron. Jag hoppas verkligen det går bra för dig! Kan moderkakan flyttas åt det bättre hållet, bort från cervix? Blöder du fortfarande? Vilken vecka är du i nu? När ska du göra din nästa UL?

    Jag går in i v. 7 imorgon, bara det känns overkligt. Trodde ju det skulle ta slut för en vecka sen när jag fick en blödning. Det blev dock bara en väldigt liten blödning m färskt blod när jag torkade mig och sen inget mer. Men har sedan dess haft en till två ljusrosa flytningar under dagarna. Det förtar lite, är ju orolig som det är. Men mina HCG-nivåer har ökats enligt regelboken och tar det som ett positivt tecken. Just nu kan jag hålla mig lugn men det går välgigt mycket upp och ner.
  • Äldre 18 Mar 06:21
    Ananax skrev 2017-03-17 20:39:16 följande:

    Hej alla!

    Är så glad att meddela att ytterligare en liten bebis har fötts efter immunsupport hos Dr D. Vi är så lyckliga och tacksamma över detta lilla mirakel.

    Önskar er alla lycka till av hela mitt hjärta och håller tummarna för många plus och bebisar famöver!

    Kram


    Vad roligt att höra! Stort grattis!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!