Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 3153810 gånger Totalt 35271 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32 +1

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

 • Tis 24 jan 2012 19:21 #71

  Lycka till Zin vännen! Nu måste det ju bara gå!

  Myran, påminn Dr D. Det måste ha blivit någon miss. Väntar han på provsvar el nått så kommer han säga det.

  Poussin, ja det var ju segt! Hoppas de kommer på torsdag så du får veta!

 • Tis 24 jan 2012 19:38 #72

  Vilken dag är det nu igen man börjar med Synarela om man kör långa metoden? Har gjort såmånga FET nu att jag glömt bort vanlig IVF... Var ett år sen... Och om man kör korta protokollet (som vi aldrig testat), är det dag 1 man börjar med sprutor då, eller senare? Ni som varit i Aten redan, verkar dr D föredra långa eller korta och gav han några råd om IVF mediciner som märken på sprutor el dyl? Och Lully, får man fråga vilken metod och mediciner du körde? Kram alla!

 • Tis 24 jan 2012 20:13 #73

  Hej!
  Jag tror man börjar med synarela en vecka innan mens!
  Jag trodde Dr D förespråkade korta prot men då jag diskuterade detta närmare med honom säger han att korta är mycket kritisk med att man måste börja spruta exakt rätt dag och det vet man bara om man tar fsh och e2 vid olika tillfällen. Vanligast är cd 2 el 3. Annars kan man börja för tidigt el för sent och resultatet blir inte bra. Då menar han att långa är mer exakt. Däremot har han ovkså sagt att nedreglering inte är bra vid trötta äggstockar så jag tror han gör bedömning från fall till fall. För mig har han förespråkat en kombo av menopur och fostimon. Han hävdar bestämt att trötta äggstockar svarar bäst med låga doser ca 150-175 ie och spruta lite längre.

  Jag gjorde korta prot denna gång hos cfc! Min dos var 300 fostimon. Vansinnigt högt enl Dr D.

 • Tis 24 jan 2012 22:14 #74

  Zin - Instämmer med Curly att jag är imponerad av din styrka, outröttlighet och envishet - 2012 kommer du att få din belöning vännen, så är det bara!!! Glad Du har mina tummar inför fredagen!

  Myran - Lita på Penny vännen, det är detta som kommer leda till en mini-myra!!! Hang in there raring! {#emotions_dlg.flower}
  Påminn Dr D, han verkar ha väldigt mycket att göra denna vecka.

  Curly - Jag frågade honom om korta vs långa och han verkade inte lägga något större vikt vid det men däremot vid doserna, han sa att det är helt galet att ge så höga doser som vi med trötta äggstockar får här i Sverige. CvL vill ge 450 och Dr D sa att han skulle ge mig max 225 om jag gick hos honom! Förvånad Han förespråkar ju även att man kollar sina LH och fsh värden innan man börjar för att se om det är en bra cykel och bad mig även att inte påbörja en ny IVF om jag känner att det är en dålig cykel. (han sa att han märkt att vi kvinnor kan känna om vi inte mår bra på ett annat sätt än män).
  Jag har alltid börjat på dag 20 när jag gjort långa metoden.

  Hehe, ikväll blev det lite Champagne för att fira makens nya jobb som han skrev på för idag. Ja ja , ska man dricka lite alkohol så känns ändå Champagne som det bästa. Flört

  Kram och god natt!

 • Ons 25 jan 2012 08:06 #75

  Härligt med skumpa Poussin! Får höra m dr D, har ju bara kört Puregon 125 och 150 och fått 9 och 10 ägg, så det är ju inte det som är vårt problem. Snarare att de inte fäster och stannar kvar

 • Ons 25 jan 2012 21:44 #76

  Poussin: snart torsdag Hjärta Champagne mmmmm Tungan ute

 • Tor 26 jan 2012 19:03 #77

  Och torsdagen kom och gick och inga resultat dök upp, tycker det börjar bli väldigt segt att vänta... Har mailat Dr D men inte fått något svar. Obestämd

  Däremot fick jag svar på lite andra tester jag tagit hos min gyn, FSH var 13 så ännu högre än för 2 månader sen, hade väl hoppats att det skulle gå åt andra hållet men men... LH var något bättre, prolaktin, kortisol och progesteron var bra men överraskande nog så var mina B12 värden för höga, och jag som var rädd att jag hade B12-brist! Drömmer

  Testade att beställa Fertile XX förra veckan eftersom Dr D drog ut rätt mycket på leveransen, testade Lully's sajt och inte den som Dr D rekommenderar och idag dök Fedex upp med mina 3 små flaskor! Vet inte om det var sajten som var bättre eller om jag hade tur! Skrattande  Skrev en kommentar om att de gärna får undvika att skriva "herbs" som innehåll, det kanske hjälpte också!

  Zin - Lycka till imorgon!!! {#emotions_dlg.flower}

 • Tor 26 jan 2012 19:26 #78

  Vad bra Poussin! Ja, de lärde kanske sig när mitt paket fick åka tillbaks och jag påpekade just det där om herbs Flört Jaha, bara vänta tills imorrn då och hoppas på provsvar! Ja, jag laddar med hemsk smärta.... Flört

 • Tor 26 jan 2012 19:26 #79

  Hej Poussin, vad mysigt att ses imorse ! Förstår att du vill ha resultaten NU, så du kan komma igång m behandling direkt! Skulle bli lika rastlös jag med! Tänkte m B12, kan det va pga inofolic??? Tar du också en morgon och en kväll? Jag har aldrig testat B12, det kanske jag borde... Kan det påverka negativt vid IVF om det är för högt? Kram!!

 • Tor 26 jan 2012 19:31 #80

  Jag vill också träffa nån härifrån!!!!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll