• Äldre 24 Mar 10:09
    3979483 visningar
    35643 svar
    35643
    3979483

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    MariaKojola skrev 2017-03-23 18:15:52 följande:

    Stort grattis till alla som plussat och är gravida! Vad roligt med så mycket glada nyheter i denna tråd där ju alla är SÅ förtjänta av att få lyckas. Det gör mig glad att läsa fast jag inte känner er. <3

    Och minaimaginärabarn - mitt hcg var 89000 i v 8+0 så du ligger ju högt! Mitt har inte heller ökat alls det dubbla efter det, men får hoppas att det inte innebär ngt negativt för min del. Har ul nästa v och är en lång och jobbig väntan tills dess..

    Jag har igen lite frågor om fragmin. Dels fått näsblod (brukar inte ha det) och det slutade aldrig utan jag hamnade in på akuten och de fick sätta koagulerande medel för att stoppa det. Är ju pga blodförtunnande, men att blöda 5h för nåt "så litet" gör mig lite nervös. Varför måste vi ta fragmin, då det ju inte har något att göra med kärlproblem eller tidigare blodproppar? Jag menar inte att ifrågasätta dr D men då jag tycker det är lite jobbigt undrar jag bara om det verkligen är ett måste för graviditeten?


    Hej!

    Jag har fått svar att det bara är i början av graviditeten som HCG ökar dubbelt så du kan vara lugn och även jag.

    När det gäller fragmin och trombyl har jag tänkt samma som du. Men eftersom de verkar vara ganska oskyldiga mediciner så oroar jag mig inte över dem. Tycker kortisonet är värre faktiskt men jag släpper det emellanåt eftersom jag antagligen inte skulle bli gravid utan.

    Jag läste någonstans att det var en tjej som hade som moderkaka väldigt nära cervix men att den hade flyttat på sig under graviditetens gång, vet inte om du har läst något om den möjligheten?

    Jag håller tummarna för att det går bra på UL nästa vecka! Förstår att det måste vara oroligt!
  • Äldre 24 Mar 10:25
    Vallmo78 skrev 2017-03-24 10:10:19 följande:

    Ok va intressant. Visste inte att man kan typ få "nattsvettningar" av fragminet.

    Jo hur tar du fragminet? Alltid på magen?


    Jag tar den i rumpan, man blir ju så blå. Då slipper folk glo ihjäl sig om man t ex är på badhus eller stranden.
  • Äldre 24 Mar 12:55
    Vallmo78 skrev 2017-03-24 11:37:47 följande:

    Jag har också tagit den i rumpan men fick höra att man måste absolut ta det på rumpan av en. Man blir så osäkert när alla tycker så olika. Ska fråga Dr D.


    Jasså, men vad skulle det göra för skillnad. Kroppen bryr sig nog inte ven som sätter nålen ????..... Har det att göra med nålens vinkel?
  • Äldre 24 Mar 12:55
    Vallmo78 skrev 2017-03-24 11:37:47 följande:

    Jag har också tagit den i rumpan men fick höra att man måste absolut ta det på rumpan av en. Man blir så osäkert när alla tycker så olika. Ska fråga Dr D.


    Jasså, men vad skulle det göra för skillnad. Kroppen bryr sig nog inte ven som sätter nålen ????..... Har det att göra med nålens vinkel?
  • Äldre 24 Mar 13:09
    Vallmo78 skrev 2017-03-24 13:00:30 följande:

    Det var faktiskt Marie på fertilitetplus som sagt det. Jag har ingen aning. Håller med dig att det borde inte spela roll...eller om det lägg i fettet eller muskeln?!


    Där ser man, hon har inte sagt något till mig vad jag kan minnas och jag har sagt att jag tar dem i skinkan. Läste runt lite och kan inte hitta någon info om att det skulle vara skadligt. Det jag hittat är att man kan ta sprutorna i mage, skinka och lår. Huvudsaken är att man sätter nålen i fettet så spelar stället inte så stor roll vad jag förstår.
  • Äldre 24 Mar 14:48
    Vallmo78 skrev 2017-03-24 14:20:22 följande:

    Tack då känner jag mig lugnt. Har precis fått samma info. Ska sluta lyssna så mkt vad alla tycker och tänker. :)Nu är jag mest oroligt att jag har börjat med Lutinus försent (1 dag) istället..;( men jag hoppas och tror det inte ska spela sååå stor roll.


    Vid ET ska man ju börja m lutinus först när embryot är 2 dagar, D v s två dagar efter äggplock. Utifrån det ligger du väl inte efter? Gör du stimulerad eller naturlig cykel? Om det är naturlig cykel brukar man inte få något lutinus då kroppen producerar progesteron själv. Sen vet jag att det finns många som ordinerar det ändå, ibland för att personen producerar för lite men oftast på ren rutin. Det finns stora skillnader vad gäller ordination av lutinus i Sverige och andra länder. Vissa säger att det räcker tills man plussat andra några veckor längre och vissa till v. 12. Frågan är om det finns några rätt eller fel?
  • Äldre 25 Mar 06:11
    MoM11 skrev 2017-03-24 15:27:36 följande:

    Hej!

    Har nu fått mitt andra HCG svar - 563, tre dagar efter det förra som var 102, så det borde nog vara en ok ökning (12 dagar efter återförande av blastocyst)

    Mitt östradiol var var 402 och progesteron 152. Har svårt att få kläm på om det är ett för lågt värde på östradiol, tar jag 5 tabletter progynon borde jag öka tror ni?

    Orosmoln är att jag fortfarande har spottings varje dag (möjligen lite mindre) samt att mitt TSH gått upp till 4,4. Får tyvärr inte svar av D men min VC skrev ut Levaxin så jag tror jag ska börja med det, vad hade ni gjort?

    Önskar er alla en riktigt fin helg!


    Först ett stort grattis! En bra ökning av HCG! Vad gäller östradiol har jag ingen aning men tycker du ska börja med levaxin. Värdet brukar gå upp ännu mer under en graviditet då fostret oxå behöver detta hormon för att utvecklas. Spottings är verkligen irriterande men vissa får stå ut med dem antingen i kortare perioder heller längre. Jag har det själv och har haft det i två veckor nu inkl två mindre blödningar. Det är superstörig men har försökt ändra inställning, inte gå och vänta varje dag att dem ska försvinna utan mer vara likgiltig inför dem. Det går mer eller mindre bra att ändra tankesätt.....
  • Äldre 25 Mar 06:26
    Upprepade missfall skrev 2017-03-24 18:25:03 följande:

    Hej allihop.

    Legat trasig och söndergråten hela dagen efter att mitt 4e missfall påbörjats igårkväll/idag. Har sett länkningar till den här tråden i varenda missfallstråd på hela nätet, så jag har vart in och småläst lite då och då. Fick den här graviditeten Lutinus, efter att inget avvikande hittats efter utredningen. Precis som jag misstänkte så hjälpte det ju inte, och jag är helt säker på att det beror på ett överaktivt immunförsvar. Det blir så långt om jag ska gå mer ingående på varför jag tror det, jag lyckas alltid skriva så milslånga inlägg när jag skriver något och tänkte för en gångs skull försöka undvika det..

    I alla fall så finns det inte en chans att vi har så mycket pengar till övers att vi kan åka hela vägen till doktor D för en utredning och behandling. Så jag funderar över vilka andra möjligheter jag har. Är det någon som vet om det finns läkare i sthlm som är okej med att låta en testa kortison utan att ha ett bevis på att det är därför man får missfall? Eller andra tips på vad man kan göra? Har möjlighet att kunna få tag på prezolon eller vad det heter från Grekland, men det känns lite läskigt att exprimentera med kortison helt själv utan att följas upp av läkare under tiden..

    Ber om ursäkt att jag slänger mig in i er tråd här. Jag kände bara att det nog fanns en del här som kunde komma med kloka tips. Efter allt ni gått igenom så lär det väl finnas en och annan motvillig expert på ämnet här :/


    Först vill jag beklaga dina missfall, vet alltför väl vad du går igenom! Marie hjälper gärna till med mediciner och dropp. Hon kör en standardmetod med samma medicin till alla vilket ju hjälper en del. Det kan ju vara värt för att prova. Om man tror sig ha ett överaktivt immunförsvar tror jag oxå på intralipiddropp och det ger Marie. Om du har någon ssk i din bekantskapskrets som kan sätta dropp blir ju inte heller det så dyrt. Vet inte om du blir spontant gravid eller gör IVF? Om ni skall göra privat IVF är det Falun som ligger längst fram inom detta område, de ger både kortison och dropp. Om man är inom landstinget och de inte kan erbjuda omhändertagande inom vårdgarantin så kan man begära att få utföra försöken på andra kliniker och på det sättet komma till Falun.

    Lycka till!
  • Äldre 25 Mar 14:00

    Hej på er!

    Är det någon som kan förklara detta med rosa flytningar i tidig graviditet? Varför har vissa personer det? Kan fragmin och trombyl bidra till att det blir rosa flytningar? Tänker om man redan är lättblödande och sedan tar blodförtunnande, dessutom med lutinusvagitorer på det tre gånger om dag? Det är i allafall mycket irriterande!

  • Äldre 27 Mar 21:32
    mom2012 skrev 2017-03-27 17:21:00 följande:

    Mom11 när jag blödde så fick jag rådet att fortsätta med fragmin o sluta med trombyl vid lättare blödning eller spottings. Fick jag klart rött rikligt blod skulle jag även hålla upp med fragmin tillfälligt. Börja när allt lugnat sig igen.

    Jag hade ev ett hematom som blödde (fast jag tror sjölv det är och var hormonellt). Sök via akuten och be dem kontrollera att foster är kvar ochvarifrån det blöder om det blir en sådan riklig blödnkng igen. När det är spottings har de svårare att se varifrån det kommer.


    Var det Dr D som ordinerade så!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!