• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    mom2012 skrev 2017-03-27 17:21:00 följande:

    Mom11 när jag blödde så fick jag rådet att fortsätta med fragmin o sluta med trombyl vid lättare blödning eller spottings. Fick jag klart rött rikligt blod skulle jag även hålla upp med fragmin tillfälligt. Börja när allt lugnat sig igen.

    Jag hade ev ett hematom som blödde (fast jag tror sjölv det är och var hormonellt). Sök via akuten och be dem kontrollera att foster är kvar ochvarifrån det blöder om det blir en sådan riklig blödnkng igen. När det är spottings har de svårare att se varifrån det kommer.


    Var det Dr D som ordinerade så!
  • minaimaginärabarn
    MoM11 skrev 2017-03-27 17:55:39 följande:

    Tack för svar och stöd.

    Det är nog kört nu tyvärr, ökad blödning och tilltagande värk. 5+0, längsta vi lyckats hittills.


    Hoppas det avtar och att det är växtvärk!

    Jag har haft rosa flytningar i 1,5 vecka, lite varje dag. Dessutom har det kommit färskt blod vid två tillfällen. Det är tärande men också vanligt som jag förstår det. Skriv till Dr D att det är akut, då brukar man få svar fort.

    Hoppas hoppas att det går bra för dig!
  • minaimaginärabarn
    Missne skrev 2017-03-29 14:09:14 följande:

    Imorgon blir det FET för oss i Riga. Hoppas bara att embryona klarar upptining. Och att slemhinnan är tillräckligt inbjudande att fastna i. Har ju iallafall passerat 7 mm som de helst vill attdet ska vara. Var 7,1 i måndags .


    Lycka till imorgon!
  • minaimaginärabarn
    Missne skrev 2017-03-29 14:09:14 följande:

    Imorgon blir det FET för oss i Riga. Hoppas bara att embryona klarar upptining. Och att slemhinnan är tillräckligt inbjudande att fastna i. Har ju iallafall passerat 7 mm som de helst vill attdet ska vara. Var 7,1 i måndags .


    Lycka till imorgon!
  • minaimaginärabarn
    Radar7 skrev 2017-03-31 11:00:22 följande:

    Läste för ett tag sen om någon som tog Fragmin i rumpan. Tar du på dig själv då?
    Sen har jag sett video samt fått olika tips om 45 grader eller rakt in, jag har provat båda.
    Jag frågade en bm häromdan och hon sa att buken är absolut bäst upptagning, men jag stöter på blodkärl varje morgon nu, och är blå/grön/lila... väldigt trött på dessa sprutor eg. Måste man ta dem ända fram? Hur har ni andra gjort?
    En gynekolog sa till mig att v 32 iaf. En läkare ville ta bort dem och ersätta med 2 Trombyl ist för 1 om dan...men jag fortsätter för säkerhets skull.
    En annan läkare sa att mot slutet kan man även ta i midjan och låren.

    Passar på att önska alla som kämpar LYCKA TILL! Vi är ju enastående som gått igenom så mycket. =)


    Hej!

    Jag tar dem i rumpan, ser till att det kommer i fettet. Jag tror inte att kroppen kan känna av i vilket fett man sätter sprutan i eller att ett visst fett skulle ha en bättre upptagning. Har läst att man också kan sätta dem i låret. Huvudsaken är att det kommer i fettet och inte i muskeln, kanske därför de avråder rumpan? Tänker att ju större magen blir desto svårare och mer obehagligt kommer det vara att sätta sprutan där. Dessutom är jag lite fåfäng och har inte lust att gå omkring med en mage som här blåflammig. Nu skulle jag ju garanterat göra det om jag fick bevis på att man måste ta sprutan i magen, men än så länge har ingen övertygat mig.

    Tänker någon annan något annat????

    Tror det är olika hur länge man tar fragminsprutorna, men som jag förstått det behöver man väl sluta med dem någon vecka innan förlossning med tanke på att de är blodförtunnande. Har hört v. 32 jag också.
  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2017-03-31 17:05:36 följande:

    Hej ! Ja, det är fixat, 2st blastos insatta hos AvaRiga. Testdag nästa vecka, 

    ska ta digitalt Clearblue och blodhcg tänkte jag.


    Håller också tummarna!
  • minaimaginärabarn
    MariaKojola skrev 2017-04-01 09:31:16 följande:

    För mig har det gått både bra och dåligt, men mest bra ändå. Hade mitt ul i förrgår och visst fanns där en liten krabat som låg o viftade. Var ju helt otroligt att se, men man kan väl kort sammanfattat säga att all oro (och förväntan och besvikelse) från dom senaste årens kamp kom ikapp mig då och jag kraschade lite känslomässigt. Har aldrig tidigare varit psyiskt ostabil (vilket väl är konstigt med allt alla vi som kämpar på måste gå igenom) men nu var det lite som att allt kom på en gång istället, när jag slutligen fick kvittot på att det kanske faktiskt kommer gå vägen den här gången. Mycket märkligt men jag tar det som det kommer och tänker att det kanske är bra att kroppen får vara lite svag en stund när man varit stark så länge. (Jag har kört på utan paus eller uppehåll under hela ivf tiden.) Och ja, v 11 nu. Och nu väntar NIPT test som bara MÅSTE vara bra. Men det har jag bestämt att det är.

    Och till UndrandeSökare, hållet tummarna för dig!!

    Och såklart till alla ni som ruvar, är gravida eller trasslar med blödningar. Heja heja heja era ägg!! <3 <3


    Vad härligt att höra, v. 11, då är det ju en riktig liten människa. Någon gång måste väl känslorna komma ikapp, det vi är utsatta för är inte mänskligt. Hur har det gått med cervix och moderkakan? Har den flyttat på sig så det är längre avstånd?

    Grattis igen och lycka till på NIPT, tycker du gör rätt i att bestämma dig för det! Det är trots allt större chans att det går bra än går dåligt, så brukar jag tänka i mina starkare stunder.
  • minaimaginärabarn
    AnnC skrev 2017-03-31 19:26:53 följande:
    Fragminet går ur kroppen efter 24 timmar så man kan ta de i princip fram till förlossningen. Som du säger kan det säkert vara olika med beroende på vilken problematik man har. Dr D eller annan läkare säger till när man bör sluta :)

    När mitt vatten gick i v 39 fick jag sprutor i lägre doser som endast höll i 12 timmar eftersom det var nära då. Sen fick jag fortsätta i 6 veckor efter förlossning på min svenska läkares inrådan så att så kan det också vara. Då har jag antikroppar som kan orsaka blodproppar i och efter graviditet.

    Tog alla mina sprutor i magen även som höggravid. Gick alltid att klämma ihop en liten fettvalk. Tycker det gör så ont att ta i låret!
    Ok, läste sedan om detta. Jag har börjat ta mina sprutor i magen nu, får väl sluta vara fåfäng helt enkelt....
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Jag har en fråga. Hur har ni gjort när ni svettats på natten, tagit dropp på eget bevåg eller inväntar reaktion från Dr D?

    Jag har tagit dropp varje vecka men blir ändå varmare och varmare på natten. Har svettats väldigt lite men i natt svettades jag mer. Har uppdaterat Dr D men då han inte tycker det är akut får jag ingen respons. Ska ta blodprov idag, då brukar han ge snabb respons.

    Kan någon lugna mig över att Dr D har koll på läget. För nu har jag börjat noja över att min kropp håller på att förstöra det här!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!