• The Morticia
    Ingen som du känner skrev 2012-01-25 14:47:13 följande:
    Vad har du gjort med bilden Mortica?
    Väldigt symetrisk bakgrund
    Spegelvänt den för att gömma lastbilen =)
  • The Morticia

    Nuför tiden handlar fotografiskt uttryck om så mycket mer än om att komponera och trycka på knappen. Grafiskt efterarbete är precis lika viktigt för att man ska få till den där känslan som man är ute efter i en bild. Man kan så klart ha delade meningar om detta, men jag anser att en bild utan efterarbete inte är en färdig bild, utan en råbild, dvs ett grundmaterial. Så jag tycker inte alls att det är fel att redigerade bilder få vara med. Man ska bedömma bilden i helhet, inte efter tillvägagångssättet.

  • The Morticia

    Fotokonst eller bara foto i dess råaste form - det är frågan?
    Ska vi bedöma bilder utifrån känslan i bilden, tekniken, motivet, resultatet eller huruvida det är en råbild eller ej?

    Känns verkligen trist att så många klagar och anmärker. Alla gillar olika saker. Jag personligen tycker inte att suddiga bilder går att presentera som finalister. En annan tycker att en suddig bild kan bli effektfull just för att den är suddig.  Samma sak gäller redigering och allt annat som hör till foto och fotobearbetning. Sluta lipa och fortsätt att plåta och ha kul istället!

  • The Morticia
    Saandrisen skrev 2012-02-01 11:16:42 följande:
    Så bara dom som är as bra på att fotografera och är as bra på att redigera bilder ska få vara med i en tävling och inte dom som är typ "nybörjare" också ska få en chans?! Man kan inte alltid få den perfekta bilden men då hjälper det att redigera i datan men dom som inte kan det då ska dom inte få vara med?! Jag är inte bra på att ta bilder och jag är inte bra på att redigera därför jag fundera lite på om det verkligen ska vara så..
    Menar du på allvar att man ska välja sämre bilder för att de som inte är lika duktiga ska få en chans? På riktigt? Är det en tävling eller är det välgörenhet? Lär dig redigera då om du vill ha en tekniskt perfekt bild och vinna en fototävling.

    Dessutom kan även en nybörjarbild beröra en annan människa. Det är flera i finalen som är amatörer - men det finns något annat än teknisk kunnighet i bilderna. Humor, värme eller ett ögonblick. Så jag tycker du har haft en god chans att som nybörjare få med ditt alster i finalen. Jag förstår inte varför du klagar.
Svar på tråden Nu har du chansen att vinna en Canon EOS 600D värd 9 000 SEK!