• Anonym (Far)
    Äldre 25 Jan 13:45
    31252 visningar
    189 svar
    189
    31252

    Sonens skola är inte klok!!!

    ÅÅH, Jag blir så förbannad!! 
    För 3 år sedan började sonen en ny skola som han trivdes superbra på under första året (7an). Han trivdes med lärarna och de hade ett bra schema.

    Inför 8an förändrades allt totalt och sedan dess har han knappt orkat gå till skolan!!
    Hans favoritlärare byttes ut med en kärring som inte ens lärarna står ut med! Det har både sonen och hans klassföreståndare berättat. Under årskurs 8 bytte han lärare 3 gånger i matte, 2 gånger i fysik, en gång i kemi och en gång i svenska. Under bara ett år... 

    Han har alltid varit en duktig elev och skrivit minst VG på alla prov och betygen har bara bestått av VG och MVG. 
    Sen den där "kärringen" kom in som svenskalärare så har han bara fått IG. I kemi skrev han ett prov som han fick IG i också. När han gjorde omprov fick han göra det med en lärare från en annan klass och då fick han VG. Visst låter det normalt? NEJ. Sonen sa att han inte hade pluggat inför omprovet utan skrev exakt samma sak så jag for upp på skolan för att kolla och vad ser jag? Jo båda proven är kopior på varandra ! men på omprovet där han hade en annan lärare fick han VG??

    Jag har bara trott att det varit vanliga klagomål från en skoltrött kille men jag förstod att han inte kunde ljuga eftersom han alltid har haft så mycket energi, älskat skolan och klarat höga betyg. Därför följde jag med honom på skolan igår och idag före lunch. Frågade elever och lärare hur skolan var och ALDRIG har jag varit på en skola där till och med lärarna vill skolka från lektionerna!! 

    Jag blev grymt chockad över hela skolan.. Elever skolkar, Slänger skräp överallt, Eldar på skolans material, slåss, skriker och är allmänt JOBBIGA. Lärarna försvann från lektionerna lite då och då och ALLA fick vänta minst 10 minuter för att få hjälp. Ingen visste vad dom skulle göra pga dålig information från lärare. 

    Idrotten var kaos. Väggarna var trasiga och material saknades. En stackars tjej fick en boll i huvudet och enligt en elev var det hennes fel för dom hade sååå rätt att spela fotboll under genomgången. Läraren märkte ingenting. Tjejernas omklädningsrum hade ett stort fönster så man kunde se rakt in. När jag frågade tjejerna hur dom gör så berättade dom att dom köar för att använda ett av de 3 omklädningshytterna. En klass med ca 15 flickor.. Ibland hade dom till och med idrott samtidigt som en annan klass dvs ca 30 flickor som turas om på 3 bås?! 

    Svenskaläraren ("kärringen") var den värsta jag träffat! Hon passar inte som lärare!! För det första så använde hon ord som inte ens jag (40 år) förstod. För det andra så ville hon inte hjälpa eleverna. När de frågade henne om hjälp så gick hon därifrån utan att hjälpa eller så hjälpte hon dem med allt UTOM det de sa att de ville ha hjälp med. Sonen la upp sin mobil på bordet och efter ett tag börjar hon skrika på honom om att "Den där knappluren (telefonen) ska ligga i skåpet eller fickan. Hur har man samvete att skrika på någon annans barn när barnets förälder är närvarande?? Hon tog av han mobiltelefonen och låste in den. Tydligen gör hon så varje lektion. Hon har även tappat bort hans prov och läxor vilket lett till att han har IG som betyg. Vad jag tycker var konstigt var att hon sa ingenting där 2 av flickorna i klassen PRATADE i telefon, 1 av flickorna smsade och 3andra killar spelade på sina mobiler? Jag ifrågasatte detta och hon sa "Det har inte du med att göra för det är min lektion och jag bestämmer här! Ska din son hålla på med den där får han gå ut". Jag sa "Han rörde den ju inte ens" och hon svarar " Galna människor som köper mobiler till sina snorungar" och gick. 

    Nu har jag några frågor.
    Är de flesta skolor såhär?
    Finns det någon lag på att lärare verkligen får ta av eleverna mobilerna? 
    Är det rätt att en elev ska få IG av en lärare för att hon uppenbarligen inte "gillar" honom? 
    Kan man på något vis få henne att sluta på skolan? (Klassföreståndaren sa att dom har försökt men pga brist på lärare så måste dom ha kvar henne. Sjukt att till och med andra lärare reagerar och vill få henne att sluta.) 
    Kan man anmäla skolan/lärare pga att de gett olika betyg? Läraren påstår att sonen verkligen skrev IG men den andra läraren påstår att han har vg och konstigt vore det väl annars då han alltid haft vg i kemi. (Kemiproven var som sagt KOPIOR men ändå IG-VG) 

    Jag vill ändå klarlägga att det ÄR lärarna det är fel på.
    - Sonen haft MVG i svenska innan han fick ny lärare och då sjönk betyget till IG.
    - På föräldramöte kom vi fram till att: I sonens klass har 7 elever IG och innan hade dessa VG. 11 elever har G och dessa hade VG. 3 elever har MVG och dessa hade G. (Lärarens kommentar var att de KÄMPAR, dock lämnar de in alla uppgifter ca 1-2 veckor efter utsatt tid och de skriver sämre uppsatser än de RIKTIGA VG/MVG eleverna.
    - Sonen har mvg i idrott men läraren struntar i att halva klassen springer omkring och gör något annat.
    - Sonen hade VG i kemi men fick IG på första provet efter de bytt lärare. När han skrev provet med en tredje lärare fick han VG. Två lärare ger han vg, en påstår att han har ig.
    - 4 elever har bytt skola under dessa 3 år för att de inte stått ut med skolan och lärarna.
    - 6 lärare har sagt upp sig pga brist i skolan.
    - Kan ge tusen anledningar men anser inte att det är någon mening då jag egentligen bara vill ha svar på frågorna. 

  • Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 13:52
    #3
    Anonym skrev 2012-01-25 13:47:58 följande:
    Byt skola på sonen? Det verkar ju vara betydligt fler fel än på bara den läraren,,
    Anonym skrev 2012-01-25 13:48:30 följande:
    Ring rektorn eller ta sonen till en annan skola.
    Annan skola tycker han känns väldigt jobbigt eftersom han slutar skolan i Juni. 
    Han tycker det är nog med att börja EN ny skola tyvärr :-/

    Vill gärna att skolan ska få någon ordning så andra som börjar skolan slipper stå ut med samma sak.
    Rektorn kan inget göra.. Betyg är inte deras område och att sparka svenskaläraren kan dem inte eftersom de inte har någon annan att anställa. 
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 14:47
    #6
    cloudberry79 skrev 2012-01-25 13:55:59 följande:
    Nej, alla skolor är verkligen inte sådär. Det kan bli så på en skola som har svårt att rekrytera behöriga lärare, som har dåligt ledarskap och dålig arbetsmiljö (=de bra lärarna slutar och söker sig till ställen där både den psykiska och fysiska arbetsmiljön är bättre).

    Och ja, lärarna får ta telefoner från eleverna och låsa in dem resten av lektionen. Upprepas beteendet kan man få låsa in den resten av skoldagen och vårdnadshavare får hämta den. 
    Hur kan dom få göra det? Det är väl elevernas privata saker? 
    Så länge man inte använder dom tycker jag att det är okej. Men det är INTE okej för mig att läraren tar hans telefon och speciellt inte när han inte ens använder det till skillnad från 6 andra ur klassen som faktiskt ANVÄNDER dom!! 
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 15:09
    #12
    Anonym (Moa) skrev 2012-01-25 15:01:48 följande:
    Du har inte tänkt på att den nya läraren kanske är den som faktiskt sätter "rätt" betyg medan den gamla läraren kanske var godtycklig? Detta är inte ett påhopp utan bara en reflektion.
    Men läs min kommentar i TS !!

    Han har ju haft samma ämnen i 9 år!! Och de ämnen han har IG i nu har han haft VG/MVG i under hela 8 år när han har haft andra lärare.. Och tro mig.. Det är INTE bara en lärare han har haft
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 15:24
    #17
    Anonym (Moa) skrev 2012-01-25 15:17:09 följande:
    Bara för att man haft VG/MVG tidigare betyder ju inte per automatik att han når upp till de högre betygskriterierna i åk 9:s kurser. De tidigare lärarna har kanske gett honom en svag kunskapsgrund och då är det svårt att ta igen allt det förlorade under de/det sista åren/året i grundskolan. Be att få titta på din sons uppgifter och dess bedömning, jämför med gällande betygskriterier, gör en egen "amatörmässig" bedömning och ta sedan upp dina spörsmål med berörd lärare.
    Så du menar att han under hela sin skolgång aldrig ens haft ett godkänt och nu helt plötsligt har han IG för att han inte når betygskriterierna? Och att flera andra lärare säger att han har VG/MVG men det är helt plötsligt fel för att det är den lärare som är minoritet som har rätt? 

    Ja, Du. Om du påstår att ett av alla mina barn som bara fått VG och MVG hittills inte uppfyller målen så vet jag inte vad jag ska säga.. Onödigt att diskutera det med dig. Det är ju såklart skolan som har rätt vad dum jag är!
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 15:26
    #18
    Anonym skrev 2012-01-25 15:18:06 följande:
    Lärare har rätt att ta elevernas mobiler under lektionstid. Det står i skollagen. Din son gjorde fel som hade sin mobil framme på lektionen. 
    Löjligt att HANS mobil inte får ligga på bordet framför mig.. Utan då ska lärare komma och ta den? 
    Vad fan är det för fel med sverige egentligen? 
    Anonym skrev 2012-01-25 15:18:37 följande:
    Jag gick från en 4:a i matte till en 2:a... i åk 9 (-87). Mycket självförvållat....
    Men nu är det ju inte självförvållat från HANS sida
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 15:35
    #24
    Anonym skrev 2012-01-25 15:29:05 följande:
    nä för uppenbarligen är ju du som hans far bättre skickad att avgöra vilket betyg han ska ha än hans lärare. nu vet jag ingenting egentligen om situationen mer än det jag läst här. men försök bredda tankegångarna lite. om du är likadan i kontakt med skolan som du är här förstår jag om du blir avfärdad...
    Ja, Jag anser att hon inte är rätt lämpad att sätta betyg. 
    När vi hade föräldramöte så kom vi fram till att 7 elever i klassen har IG i svenska. Alla dessa hade VG med de två tidigare svenskalärarna...

    11 elever har G i Svenska och även dessa hade VG med de två tidigare lärarna...
    3 elever i klassen har MVG i svenska och dessa hade G med de tidigare lärarna. 

    Till och med REKTORN har ifrågasatt hur betygen kan vara så ändrade och hur de 3 eleverna som hade G plötsligt kan ha MVG. Anledningen var för att dom pluggar och då får dom Mvg. Fastän de inte lämnar in uppgifterna i tid och fastän det är stavfel, särskrivningar, för lite underlag m.m. 
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 15:37
    #26
    Anonym skrev 2012-01-25 15:34:07 följande:
    Det är inte säkert att TS son FÅR byta skola för kommunen, jag som var misshandlad fick inte ens byta skola. Hoppas verkligen att läraren får sluta, det låter verkligen inte bra.
    Usch vad hemskt.. Att det ska få gå till så utan att någon agerar eller bryr sig!
    Tack {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 15:40
    #28
    Anonym (läraren) skrev 2012-01-25 15:37:11 följande:
    Byt skola, vad är problemet egentligen? Ni som föräldrar är inte nöjda, ert barn verkar inte trivas och får sämre betyg, varför har ni ens en diskussion? Är inte det ganska uppenbart vad som behöver göras?
    Nej det är inte så enkelt att byta skola eftersom det bara finns en skola här där vi bor. 
    Och han går ut skolan i juni och börjar en ny så han tycker det är jobbigt att börja TVÅ nya skolor. 

    Det är väl bättre att det blir någon ordning på skolan eftersom hälften av alla elever klagar och är missnöjd. 
    Om alla byter skola och struntar i att lösa problemet så kommer ju ingen få det bättre! 
  • Anonym (Far) Trådstartaren
    Äldre 25 Jan 15:41
    #29
    Anonym skrev 2012-01-25 15:39:21 följande:
    Jag tycker fortfarande inte att det är orimligt att man stiger eller sjunker i betyg beroende på att kurserna väl är olika, antar jag? Varför drar ni inte igång ett stormöte med rektor inblandad? Dock skulle jag inte rekommendera att blanda in diskussioner om att barnen ska få ha sina mobiltelefoner under lektionerna, den diskussionen kommer du aldrig att vinna!
    Vad jag blev arg över var att hon tog HANS mobil men inte de andras! 
    Min son använde inte telefonen utan den låg på bordet framför MIG. 
    De andra eleverna använde telefonen men de fick ha sina telefoner ..
Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!