• Anonym (trött­)
    Äldre 26 Jan 00:51
    31399 visningar
    189 svar
    189
    31399

    Sonens skola är inte klok!!!

    TS jag förstår precis vad du menar. Nu har jag inget skolbarn men ett barm som går på förskola/dagis och det är precis samma kämpande med att få allting att funka. Personal och rektorer ger fan i mig och gör precis vad de känner för. Bara de får sin lön så skiter de i resten. Och ja det är fasiken väldigt får personer som är lämpade för det yrket. Att jobba med barn i allmänhet.

    Kan berätta lite om mig själv om min skolgång: Jag har alltid haft svårt för svenska, SO och övriga språk, lärararna har skällt på mig och jag har försökt göra bättre ifrån mig och nu sedan i vuxen ålder gjorde jag en dyslexiutredning. Det är fasiken inte konstigt att jag inte kunde göra bättre ifrån mig när jag har på papper att jag läser som en kråka. Nu har jag endast lässvårigheter men med min läshastighet finns det ingen chans i världen att ta in det som står i texten för jag får inget sammanhang.

    Borde man inte som lärare gå in och fråga hur jag har det? Hur det går för mig istället för att skälla på mig och säga till mig att jag är värdelös?

    Mitt barn: hon har flera allergier och en dag så ringde de från dagis och sa att hon hade kräkt och att det förmodligen var maginfluensa. Jag kom dit och hela halsen var svullen samt munnen och helt slut var flickstackaren, utslag på hela magen och jag förstod direkt att hon hade fått mjölk i sig. Hur kan en förskollärare stå mitt framför mig och ljuga mig rätt upp i ansiktet att hon absolut inte hade fått mjölk i sig? Sen när får man nässelutslag och svullnar när man har maginfluensa?

    Sen fick hon urinvägsinfektion efter att tag, dag efter dag hämtade henne med nerbajsade blöjor, där bajset hunnit torka in i huden. En kväll när jag hämtade henne hade hon varit och lekt i sandlådan på vintern, hon hade overall på sig och när jag bytte blöja på henne när hon kom hem var hela kläderna och blöjan fulla med sand. Jag överdriver inte om jag jämställer det med att hon skulle rullat sig på badstranden. Nåt barn måste hält sand innanför overallen med spade?

    Bytte avdelning, för det gick inte och ha det såhär...

    Allt var frid och fröjd alldeles jätte bra tills en dag när jag var hemma för urinvägsinfektion igen.. Återigen den här avdelningen har inte heller fattat att man behöver byta blöja på barnen och tvätta bort bajset nogrannt. Så fick jag en socialanmälan på posten. Fick ta del i anmälan där de tyckte att jag var i behov utav avlastning och dottern skulle då behöva ett familjehem. Det var det enda det stod i anmälan, med dagis som underskrift.

    Har försökt förstå vad de grundar anmälan på och det enda de kläcker ur sig är att hon mådde så dåligt... (Ja det är fullkomligt normalt att må rent ut sagt förjävligt när man går med urinvägsinfektion.)

    Kan även nämna att en utav personalstyrkan även erbjöd sig att vara kontaktfamilj åt min dotter... Jag har aldrig sagt att jag känner mig i behov av det eller skulle vilja att min dotter är hos en kontaktfamilj. För vi har det alldeles förträffligt som vi har det och det är inte en enda i min närhet som har något att säga emot om.

    Så vad ska jag försöka komma fram till?

    Kämpa, Kämpa!! Det är det enda man kan göra... Det är en sjuk värld vi lever i! 

  • Anonym (trött­)
    Äldre 26 Jan 01:05
    #98

    Apropå det med mobiler...

    läraren får inte ta någon elevs mobil (personlig egendom). Och det är ett svårt ämne hur man ska hantera det.

    För en del elever jobbar verkligen mkt bättre när de kan lyssna på musik samtidigt... (musik i mobilen)

    En del elever använder dem bara till att leka med (där borde de hamna i mobillådan eller stanna i skåpet)

    Finns miniräknare i mobilen... Finns det nån anledning till att be dom stoppa undan den då?

    Hur man gör med mobilerna bör varje lärare själva tänka ut vad som funkar bäst på sin lektion och då givetvis vara en gemensam regel som gäller alla elever. Mobillåda tycker jag är en ypperlig grej som står framme vid katedern, så eleven går och lägger den där när de kommer till lektionen och sen hämtar den när lektionen är slut.

Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!