• Anonym (Far)

    Sonens skola är inte klok!!!

    ÅÅH, Jag blir så förbannad!! 
    För 3 år sedan började sonen en ny skola som han trivdes superbra på under första året (7an). Han trivdes med lärarna och de hade ett bra schema.

    Inför 8an förändrades allt totalt och sedan dess har han knappt orkat gå till skolan!!
    Hans favoritlärare byttes ut med en kärring som inte ens lärarna står ut med! Det har både sonen och hans klassföreståndare berättat. Under årskurs 8 bytte han lärare 3 gånger i matte, 2 gånger i fysik, en gång i kemi och en gång i svenska. Under bara ett år... 

    Han har alltid varit en duktig elev och skrivit minst VG på alla prov och betygen har bara bestått av VG och MVG. 
    Sen den där "kärringen" kom in som svenskalärare så har han bara fått IG. I kemi skrev han ett prov som han fick IG i också. När han gjorde omprov fick han göra det med en lärare från en annan klass och då fick han VG. Visst låter det normalt? NEJ. Sonen sa att han inte hade pluggat inför omprovet utan skrev exakt samma sak så jag for upp på skolan för att kolla och vad ser jag? Jo båda proven är kopior på varandra ! men på omprovet där han hade en annan lärare fick han VG??

    Jag har bara trott att det varit vanliga klagomål från en skoltrött kille men jag förstod att han inte kunde ljuga eftersom han alltid har haft så mycket energi, älskat skolan och klarat höga betyg. Därför följde jag med honom på skolan igår och idag före lunch. Frågade elever och lärare hur skolan var och ALDRIG har jag varit på en skola där till och med lärarna vill skolka från lektionerna!! 

    Jag blev grymt chockad över hela skolan.. Elever skolkar, Slänger skräp överallt, Eldar på skolans material, slåss, skriker och är allmänt JOBBIGA. Lärarna försvann från lektionerna lite då och då och ALLA fick vänta minst 10 minuter för att få hjälp. Ingen visste vad dom skulle göra pga dålig information från lärare. 

    Idrotten var kaos. Väggarna var trasiga och material saknades. En stackars tjej fick en boll i huvudet och enligt en elev var det hennes fel för dom hade sååå rätt att spela fotboll under genomgången. Läraren märkte ingenting. Tjejernas omklädningsrum hade ett stort fönster så man kunde se rakt in. När jag frågade tjejerna hur dom gör så berättade dom att dom köar för att använda ett av de 3 omklädningshytterna. En klass med ca 15 flickor.. Ibland hade dom till och med idrott samtidigt som en annan klass dvs ca 30 flickor som turas om på 3 bås?! 

    Svenskaläraren ("kärringen") var den värsta jag träffat! Hon passar inte som lärare!! För det första så använde hon ord som inte ens jag (40 år) förstod. För det andra så ville hon inte hjälpa eleverna. När de frågade henne om hjälp så gick hon därifrån utan att hjälpa eller så hjälpte hon dem med allt UTOM det de sa att de ville ha hjälp med. Sonen la upp sin mobil på bordet och efter ett tag börjar hon skrika på honom om att "Den där knappluren (telefonen) ska ligga i skåpet eller fickan. Hur har man samvete att skrika på någon annans barn när barnets förälder är närvarande?? Hon tog av han mobiltelefonen och låste in den. Tydligen gör hon så varje lektion. Hon har även tappat bort hans prov och läxor vilket lett till att han har IG som betyg. Vad jag tycker var konstigt var att hon sa ingenting där 2 av flickorna i klassen PRATADE i telefon, 1 av flickorna smsade och 3andra killar spelade på sina mobiler? Jag ifrågasatte detta och hon sa "Det har inte du med att göra för det är min lektion och jag bestämmer här! Ska din son hålla på med den där får han gå ut". Jag sa "Han rörde den ju inte ens" och hon svarar " Galna människor som köper mobiler till sina snorungar" och gick. 

    Nu har jag några frågor.
    Är de flesta skolor såhär?
    Finns det någon lag på att lärare verkligen får ta av eleverna mobilerna? 
    Är det rätt att en elev ska få IG av en lärare för att hon uppenbarligen inte "gillar" honom? 
    Kan man på något vis få henne att sluta på skolan? (Klassföreståndaren sa att dom har försökt men pga brist på lärare så måste dom ha kvar henne. Sjukt att till och med andra lärare reagerar och vill få henne att sluta.) 
    Kan man anmäla skolan/lärare pga att de gett olika betyg? Läraren påstår att sonen verkligen skrev IG men den andra läraren påstår att han har vg och konstigt vore det väl annars då han alltid haft vg i kemi. (Kemiproven var som sagt KOPIOR men ändå IG-VG) 

    Jag vill ändå klarlägga att det ÄR lärarna det är fel på.
    - Sonen haft MVG i svenska innan han fick ny lärare och då sjönk betyget till IG.
    - På föräldramöte kom vi fram till att: I sonens klass har 7 elever IG och innan hade dessa VG. 11 elever har G och dessa hade VG. 3 elever har MVG och dessa hade G. (Lärarens kommentar var att de KÄMPAR, dock lämnar de in alla uppgifter ca 1-2 veckor efter utsatt tid och de skriver sämre uppsatser än de RIKTIGA VG/MVG eleverna.
    - Sonen har mvg i idrott men läraren struntar i att halva klassen springer omkring och gör något annat.
    - Sonen hade VG i kemi men fick IG på första provet efter de bytt lärare. När han skrev provet med en tredje lärare fick han VG. Två lärare ger han vg, en påstår att han har ig.
    - 4 elever har bytt skola under dessa 3 år för att de inte stått ut med skolan och lärarna.
    - 6 lärare har sagt upp sig pga brist i skolan.
    - Kan ge tusen anledningar men anser inte att det är någon mening då jag egentligen bara vill ha svar på frågorna. 

  • Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!
  • Anonym (Far)
    Soolrosen skrev 2012-01-25 22:19:48 följande:
    Sen kan jag faktiskt tycka synd om elever som får en ny lärare när de går i 9:an och har bara halva terminen kvar och sen helt plötsligt går de från MVG till icke godkänd eller bara G... jag menar eleven tror ju då att han eller hon har gjort väldigt bra ifrån sig hela tiden och inte behöver lägga någon stor vikt på ämnet eftersom det går så bra. Sen när den nya läraren tycker något helt annat hur ska då eleven kunna hinna få upp sitt betyg igen så det behagar den nya läraren???? Det blir lite svettigt med tiden då...  Det är ju faktiskt inte elevens fel att två olika lärare i samma ämnen tänker olika och sätter betyg på olika vis.
    Just det! Och då handlar det inte om att den nya läraren bedömer rätt dvs att elev har dåligt betyg utan det är fel även om den nya läraren gör RÄTT betygssättning. Eftersom eleven ska ha fått upplysning om att h*n ligger dåligt till i betygen och vad h*n ska göra för att höja betygen. 

    Om lärare X rättar fel och eleven får MVG så har ju ändå eleven rätt till att få veta att hon/han egentligen ligger dåligt till betygsmässigt. För när en ny lärare kommer och eleven tror att han/hon faktiskt ÄR duktig och har bra betyg så är det ju synd om eleven vilket som. Även om eleven egentligen har sämre betyg än den tidigare läraren "trott". 

    Så för er som säger att det kan vara min son det är fel på (vilket ingen av oss i familjen tror) så är det fortfarande fel av lärarna för att EN av dem satt fel betyg och därför inte kunnat hjälpa honom att nå målen. 
  • astro

    Har läst ts och ögnat lite.

    Vill bara uppmuntra dig lite ts och säga att när det är tokigt i skolan måste man vara beredd att BRÅKA rejält, annars blir man bara överkörd. Prata med lokaltidningen om det finns en - det måste finnas fler föräldrar som är ledsna och arga. Ett gemensamt klagomål får stor tyngd.

    Har själv råkat ut för att byta lärare i engelska (på gymnasiet) och vips hoppa från en stadig femma till ett streck, ett betyg han egentligen inte ens fick sätta eftersom det var reserverat för icke närvarande. Då ändrade han till en etta. Och engelska som var mitt bästa ämne - jag hade t o m översatt en bok från engelska till svenska och fått översättningen utgiven, så jag törs nog säga att jag var värd den där femman.
    Efter världens palaver och ilskna samtal med rektorn så fick jag tillbaka mitt gamla betyg. 

    Så ge dig inte. Ibland måste man slåss som 17 för sina barns rättigheter. Jobbigt, men det brukar gå bra till slut om man bara vågar vara tillräckligt ilsken och envis. 


  • Didajdidajda
    Ett -- i betyget betyder att det inte finns tillräckligt med vederlag för att ge betyg. Tillexempel om man inte lämnat in tillräckligt med uppgifter. 

    Kärringen ska ut ur skolan. Ring föräldrar och prata med rektor. Pakta upp er så att ni blir fler och hon kanske ev. tvingas sluta.  
  • Anonym
    Anonym (Far) skrev 2012-01-25 15:26:07 följande:
    Löjligt att HANS mobil inte får ligga på bordet framför mig.. Utan då ska lärare komma och ta den? 
    Vad fan är det för fel med sverige egentligen?
    Vad det är för fel på Sverige?! Vad är det för fel på dig?

    Mycket av det du skriver låter fruktansvärt och väldigt fel. Men det var inte fel att läraren tog hans mobil! Man ska/får inte ha mobilen framme på lektionen! Finns inte en enda bra anledning till att din son måste ha den liggande på sin bänk!

    Det läraren gjorde fel var att hon inte tog dom andra elevernas mobiler oxå! Självklart ska det vara lika för alla!
  • Anonym

    Hade en lärare på mellanstadiet som var väldigt elak och ibland gick man gråtandes från lektionen så vi gick till rektorn tror någon förälder och några lärare pratade med rektorn med eftersom att dom ofta fick trösta eller hade väldigt arga elever efter hennes lektioner hon fick inte sparken men dom pratae med henne och hon blev lite bättre

    Har ni pratat med rektorn? Samla ihop fler föräldrar och säg till din son att ta med fler klasskompisar och gå till rektorn hjälper inte det anmäl henne.

    Och till alla som tjafsar om mobiler håller själv med att mobiler inte hör hemma på lektionerna men det ska ju vara lika för alla! Och ge en varning först lägg undan telefonen annars tar jag den ifrån dig hjälpte nästan alltid i min klass lyssnar man inte på det får man skylla sig själv, men att ta den utan varning brukar leda till oerhört mkt onödigt tjafs lite taktisk måste man var som lärare.

  • JessiWill

    Eftersom "kärringen" var svensklärare så är det väl inte så konstigt om hon inte kan rätta ett KEMI-prov?

  • ElectroDiva

    Jag lyckades kirra ett IG i hela Engelska A  kursen med motiveringen - du gör inget fel men du gör uppgiftera / proven för fort och det ser jag som ett dåligt engagemang .

    WTF ?  

  • Anonym (Far)
    Anonym skrev 2012-01-26 00:06:32 följande:
    Vad det är för fel på Sverige?! Vad är det för fel på dig?

    Mycket av det du skriver låter fruktansvärt och väldigt fel. Men det var inte fel att läraren tog hans mobil! Man ska/får inte ha mobilen framme på lektionen! Finns inte en enda bra anledning till att din son måste ha den liggande på sin bänk!

    Det läraren gjorde fel var att hon inte tog dom andra elevernas mobiler oxå! Självklart ska det vara lika för alla!
    Om du skulle kunna läsa vad jag skrivit INNAN du kommenterar så ser du att jag skrev att det var fel att hon tog den när det var JAG som "hade" den. Han la den till mig. Hon kom och tog den. DET var fel. Hur skulle hon kunna vara säker på att det inte var han som lånat min mobil och gav tillbaka den? Hon har inte rätt att ta MIN telefon och hon kunde inte veta att det var hans. Det var FEL att hon tog den då inte HAN hade den.

    Snälla, läs innan du kommenterar! Jag har redan förklarat 1000 gånger Skrikandes
  • Anonym (Far)
    JessiWill skrev 2012-01-26 00:11:10 följande:
    Eftersom "kärringen" var svensklärare så är det väl inte så konstigt om hon inte kan rätta ett KEMI-prov?
    Har du ens läst mitt ts-inlägg?
  • Anonym (Far)

    För er som upprepar att det var rätt att hon tog mobiltelefonen... 
    Jag tycker det är okej om hon tar den när HAN använder den eller han den framme vilket inte var fallet.

    Blå prickar = Elever med mobiltelefon 
    Svarta prickar = Elever
    Röda prickar = Jag och min son (Min son längst ner till höger)
    Svart rektangel = Mobilen




    Mobilen låg framför mig. Min son satt snett mittemot. Varför anser ni att hon har rätten att ta mobiltelefonen när den inte ens stör och när han jobbar flitigt? 

    Och att läraren inte skulle se att de andra eleverna höll på med sina mobiltelefoner är bullshit. Två av dem satt ju bredvid honom. 


     
Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!