• Anonym (Louis­e)
    Äldre 29 Jan 18:15
    70351 visningar
    497 svar
    497
    70351

    Aftonbladet hänger ut våra barn!

    Jag känner mig så kränkt. I dagens Aftonbladet hänger man ut mitt och mina vänners söner och hånar dem för att de har mobiltelefoner, precis som de flesta andra i Sverige. Som jag uppfattade det ville bara pojkarna hjälpa till och berätta vad klockan var efter direkt förfrågan från journalisterna. Hela reportaget är så uppenbart vinklat. Varför ska våra pojkar förlöjligas för att de har framgångsrika föräldrar? Varför ska de bära hundhuvudet för att en ung man i Märsta tjänar uruselt på sin tjänst? 

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14285457.ab
     

  • Svar på tråden Aftonbladet hänger ut våra barn!
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 18:29
    #4
    Anonym skrev 2012-01-29 18:26:23 följande:
    och nu hänger du ut dem mer? smart.
    Men det är ingen här som vet vem som är vem i pojkarnas klick? Jag behöver bara få prata med någon. Det känns så skamfullt detta. Varför behovet av att svärta ner oss såhär?
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 18:33
    #7
    Anonym skrev 2012-01-29 18:31:25 följande:
    Nej, jag vet inte vilka de är och det är väl bara dina närmaste vänner/grannar som vet vilken som är din grabb? Då ser jag inte varför du tycker att de är uthängda?

    De är inte med i reportaget för att ni är rika, utan för att de betedde sig som ouppfostrade brats. Det kanske är något du borde fokusera på i stället?
    Men det här är fina pojkar. De må tjuvröka och ha varit lite skojfriska mot besökarna, men det är inget ont i dem.
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 18:39
    #14

    Men hur kan ni säga så? Både jag och min make har gjort stora ansträngningar och alltid tillgodosett våra söners behov och satt dem före våra egna. Vi tar med dem på semester, ser till att de har de saker de behöver i den miljö de bor i och vi har sett till att bosätta oss där de bästa skolorna finns. Hur menar ni att vi skulle ha misslyckats?

  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 18:47
    #22
    Anonym skrev 2012-01-29 18:41:31 följande:
    Blev lite förvånad själv när jag hörde att saltis är så fint, själv har jag bara erfarenhet från gettot där och trodde saltis var lite getto allmänt så där.
    Nej, nu går skam på torra land! Solsidan är inte fullt av låginkomsttagare, här är det ordning på folk.
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 19:12
    #35
    Vinterankan skrev 2012-01-29 18:46:38 följande:
    Överklasssafarin är lika smaklös som om man skulle ha en underklassafari i ett mindre bemedlat område och jag tycker också att reportern är väldigt vinklad. Kallar ungdomarna för överklasslynglar men reagerar inte alls på att man har en hemsida som kallas klasshat (som uppenbarligen enbart är till för att göda hat mot de som har de bra). 

    Sedan så är det ju inte ok att kasta ägg eller kalla någon för kommunistfitta heller och föräldrarna borde ha allvarliga samtal med sina barn om det.  

    Vad hade samma reporter skrivit om det var folk från danderyd som åkte buss i ett "fattigt" område och man uppmanades att twittra på en sida som hette klasshat (i bemärkelsen att man ska hata de som har det fattigt), om ungdomarna där hade kastat ägg och skrikit efter bussen och reseledarna pratade om hur många som hade universitetsutbildning och hur många som gick på socialbidrag där?

     
    Jag tror du förstår lite vad jag är ute efter. Jag kan inte förstå att det är god journalistisk sed att åka och ut och begapa våra ungdomar i Saltsjöbaden när det absolut inte skulle vara politiskt korrekt att begapa invandrarpojkarna i Spånga - eller varför inte de stenkastande slynglarna i Södertälje? Hade man skrivit motsvarande om dem så hade man omedelbart varit "rasist". 

    Klasshat är uppenbarligen korrekt åt det ena hållet men inte åt andra hållet.
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 19:23
    #40
    elmadumle skrev 2012-01-29 19:20:43 följande:
    Tror de ungarna verkligen att det är något märkvärdigt att ha en iphone? det har snart var och varannan människa tycker jag, mina barn också, då är vi inga höginkomsttagare och bor i en liten stad i södra sverige, 6 mil från närmaste större stad.
    Det är därför jag finner det så märkligt att de valde att raljera över det i reportaget, för precis som du har jag uppfattat det som att iPhonen är en var-mans-telefon numera. Jag är säker på att det där fotot är taget ur sitt sammanhang; kanske att några i bussen visade sina telefoner och att gossarna utanför visade att de hade likadana?
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 19:27
    #45
    Anonym (Louise) skrev 2012-01-29 18:47:55 följande:
    Nej, nu går skam på torra land! Solsidan är inte fullt av låginkomsttagare, här är det ordning på folk.
    Att ni skojar om mitt uttalande ovan säger mer om er än om mig. Ett getto är fullt av låginkomsttagare och då kommer kriminalitet som ett brev på posten. I Saltsjöbaden finns nog inkomsttagare av alla kategorier, men den gemensamma nämnaren är att här ute har vi respekt för varandra och varandras egendom.
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 19:30
    #48
    mia0081 skrev 2012-01-29 19:28:35 följande:
    sluta gripa efter halmstrån nu. du har ju redan visat var ungarnas attityd att dom är finare och bättre än andra kommer ifrån, så nu får du väl stå för det. du har uppfostrat dina barn till att bete sig såhär. jag har följt debatten innan och vet att överklassbarnen har uttryckt sig bra mycket grövre än det som återges i reportaget.
    Jag tror att som man ropar får man svar. Kommer man ut hit fylld av fördomar så behandlar man sina medmänniskor därefter.
    Anonym (Fasad) skrev 2012-01-29 19:25:19 följande:
    Likaväl en  smutsig fasad som en putsad fasad kan ha sina skavanker. Finns slynglar och odågor i båda läger oavsett vad någon påstår.
    Naturligtvis, och att visa sina mobiltelefoner tycker inte jag kan ligga som grund för bedömningen att det är dåliga ungdomar härute.
  • Anonym (Louis­e) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 19:31
    #49
    Anonym (chockerad) skrev 2012-01-29 19:28:19 följande:
    Jag blev oerhört förvånad att barnen åt godis på en lördag. Det kändes så väldigt medelsvensson.
    Även Saltsjöbadsbor är rädda om sina barns tänder.
Svar på tråden Aftonbladet hänger ut våra barn!