Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 2 veckors bebis som tappar andan när hon skriker

  Lör 4 feb 2012 21:10 Läst 9350 gånger Totalt 30 svar
  Lör 4 feb 2012 21:10

  Min dotter är 16 dagar gammal idag och det händer ibland att hon skriker så hon tappar andan. Ikväll hann jag inte till henne direkt, hon låg i vagnen i hallen och jag hjälpte vår tvååring att klä sig i rummet bredvid, hon skrek inte jättemycket men just när jag kom fram till henne blev hon hysterisk och tappade andan. När jag plockade upp henne så dunkade jag försiktigt henne i ryggen men hon fortsatte vara stel. Till slut kom andan tillbaka och då hostade hon lite. Sen var allt som vanligt igen. Är det farligt att dem tappar andan? Bör jag köpa ett andningslarm? Är det någon som känner igen sig? Jag känner mig hemskt orolig då det aldrig hände när vår andra dotter var liten..

 • Lör 4 feb 2012 21:21 #1

  Skaffa en sjal i stället så du kan ha henne med dig och hon slipper skrika. Att skrika av ensamhet är inte bra. Det utsöndrar farligt kortisol...

 • Lör 4 feb 2012 21:21 #2

  Ni borde naturligtvis i första hand uppsöka sjukvården och utreda så att hon inte har något fysiskt fel! Vad sa sjukvårdsrådgivningen?

  Är det så att man uteslutit fysiska orsaker så låter det som affektkramper. Googla på det. Jag hade det själv som spädbarn och det är ofarligt, men mycket obehagligt. Det är naturligtvis jätteviktigt att du aldrig låter bebisen ligga och skrika själv, ta upp, bär och var nära. Alltid. Behöver hon bli buren mycket och vara nära för att må bra så skulle jag råda dig att skaffa ett bärverktyg, tex bärsjal. Då kan du ta hand om äldsta barnet utan att hon riskerar att få ligga och skrika ensam vilket är skadligt om det händer upprepade gånger.

 • Sön 5 feb 2012 07:21 #3

  hade min första oxå, dock mellan 10 mån och 2 år, han tuppade då av till och med, det är inget farligt, OM det är utrett, så låt dem kolla upp det. men för just oss var det lugnt, men skrämmande att se, så fort han var ledsen, gjort sig illa, arg så skrek han, tappade andan, blev stel och tomatröd i ansiktet och svimmade, läskigt det var

 • Sön 5 feb 2012 10:09 #4

  Jag frågade aldrig 1177, har ångest över det idag, men tänkte att det inte borde vara någon fara då jag hört talas om affektkramp. Men jag ska ringa idag bara för att vara säker.

 • Sön 5 feb 2012 10:20 #5

  Det borde väl fungera med en babybjörnsele också? Jag brukar ha henne i den när hon är extra "mammig". Det var så olyckligt att hon skulle börja skrika igår, hon sov så gott när vi gick. Usch så dum jag känner mig..

 • Sön 5 feb 2012 10:28 #6

  Det kan faktiskt vara andra saker, mer allvarliga. Så man ska alltid kolla med läkare och utesluta sådant först så att man har det konstaterat.

 • Sön 5 feb 2012 10:30 #7
  fair skrev 2012-02-05 10:20:36 följande:
  Det borde väl fungera med en babybjörnsele också? Jag brukar ha henne i den när hon är extra "mammig". Det var så olyckligt att hon skulle börja skrika igår, hon sov så gott när vi gick. Usch så dum jag känner mig..
  Har ni en vanlig babybjörn av gamla varianten så avråder man ju numera från dom eftersom de inte är ergonomiskt utformade och bebisens kroppshållning blir påfrestande, ryggen hamnar i onaturlig ställning pga att benen bara hänger ner. Det finns en uppsjö av ergonomiska selar numera och babybjörn har också kommit med någon ny variant om jag inte minns fel, som är ergonomiskt anpassad för bebisen. För att inte tala om att de gamla modellerna är jättejobbiga att bära i, man får ont i ryggen osv. Så då är det mycket bättre och enklare att bära i en ergonomisk om man ska ha en sele.
 • Sön 5 feb 2012 10:33 #8

  Skogsvitter, att man avråder från gamla Babybjörn är ju toppen! Men vilka är "man"? Skulle vilja ha lite på fötterna.

 • Sön 5 feb 2012 11:05 #9

  Oj, det visste jag inte ens! Det märks att det är ett tag sen vi hade en nyfödd. Men vilka bärsjalar är bra till så här små? Det finns ju så många!

 • Sön 5 feb 2012 11:11 #10
  fair skrev 2012-02-05 11:05:26 följande:
  Oj, det visste jag inte ens! Det märks att det är ett tag sen vi hade en nyfödd. Men vilka bärsjalar är bra till så här små? Det finns ju så många!
  Trikåsjal är bra till små spädgrisar, de är elastiska och lätta att knyta.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll