• fair

    2 veckors bebis som tappar andan när hon skriker

    Min dotter är 16 dagar gammal idag och det händer ibland att hon skriker så hon tappar andan. Ikväll hann jag inte till henne direkt, hon låg i vagnen i hallen och jag hjälpte vår tvååring att klä sig i rummet bredvid, hon skrek inte jättemycket men just när jag kom fram till henne blev hon hysterisk och tappade andan. När jag plockade upp henne så dunkade jag försiktigt henne i ryggen men hon fortsatte vara stel. Till slut kom andan tillbaka och då hostade hon lite. Sen var allt som vanligt igen. Är det farligt att dem tappar andan? Bör jag köpa ett andningslarm? Är det någon som känner igen sig? Jag känner mig hemskt orolig då det aldrig hände när vår andra dotter var liten..

  • Svar på tråden 2 veckors bebis som tappar andan när hon skriker
  • fair

    Jag frågade aldrig 1177, har ångest över det idag, men tänkte att det inte borde vara någon fara då jag hört talas om affektkramp. Men jag ska ringa idag bara för att vara säker.

  • fair

    Det borde väl fungera med en babybjörnsele också? Jag brukar ha henne i den när hon är extra "mammig". Det var så olyckligt att hon skulle börja skrika igår, hon sov så gott när vi gick. Usch så dum jag känner mig..

  • fair

    Oj, det visste jag inte ens! Det märks att det är ett tag sen vi hade en nyfödd. Men vilka bärsjalar är bra till så här små? Det finns ju så många!

  • fair

    Då ska jag genast söka upp en sån! Har ringt 1177 flera gånger på morgonen men det är så hemskt lång kö. Ska fortsätta ringa, snart måste det väl ändå lugna sig..

  • fair
    Coyote skrev 2012-02-05 11:18:31 följande:
    Erbjuder de sig inte att ringa upp? Jag tycker kön brukar försvinna hyfsat snabbt, ring från mobilen och använd handsfree eller högtalartelefon.

    Nej, dom ringer aldrig upp :/ har fortsatt ringa hela dagen, 30 min kö..
  • fair

    Nu har vi varit på akuten. Alla prover var bra och läkaren tror att vi har en liten tjej med hemskt humör. Hon jagar helt enkelt upp sig så hon tappar andan. Så länge hon inte blir blå eller blek och livlös så var det ingen fara. Så det känns väldigt skönt.

  • fair

    En fråga när vi liks var inne på det här med bärsjalar. Finns det någon sele som är bra och ergonomisk för en nyfödd? Jag tycker det ser så krångligt ut att knyta och som jag förstått måste man byta trikåsjalen när bebisen väger kring 8kg?

  • fair
    Coyote skrev 2012-02-08 19:57:32 följande:
    Manducan har ett inbyggt spädbarnsinlägg så den är enkel att hantera, och superskön att bära även större barn i.
    Är det bara den som finns?
Svar på tråden 2 veckors bebis som tappar andan när hon skriker