• Coyote

    2 veckors bebis som tappar andan när hon skriker

    Skogsvitter, att man avråder från gamla Babybjörn är ju toppen! Men vilka är "man"? Skulle vilja ha lite på fötterna.

  • Coyote
    fair skrev 2012-02-05 11:05:26 följande:
    Oj, det visste jag inte ens! Det märks att det är ett tag sen vi hade en nyfödd. Men vilka bärsjalar är bra till så här små? Det finns ju så många!
    Trikåsjal är bra till små spädgrisar, de är elastiska och lätta att knyta.
  • Coyote
    fair skrev 2012-02-05 11:16:23 följande:
    Då ska jag genast söka upp en sån! Har ringt 1177 flera gånger på morgonen men det är så hemskt lång kö. Ska fortsätta ringa, snart måste det väl ändå lugna sig..
    Erbjuder de sig inte att ringa upp? Jag tycker kön brukar försvinna hyfsat snabbt, ring från mobilen och använd handsfree eller högtalartelefon.
  • Coyote
    fair skrev 2012-02-05 19:45:56 följande:
    Nu har vi varit på akuten. Alla prover var bra och läkaren tror att vi har en liten tjej med hemskt humör. Hon jagar helt enkelt upp sig så hon tappar andan. Så länge hon inte blir blå eller blek och livlös så var det ingen fara. Så det känns väldigt skönt.
    Åh, vad skönt! Då kan ju en sjal eller ergonomisk sele verkligen hjälpa så hon slipper bli så arg.
  • Coyote
    Kraxa skrev 2012-02-05 21:51:42 följande:
    Min lilla svimmar i affekt (skriker, tappar andan, krampar och svimmar). Läkaren har säkert sagt detta till dig men jag skriver det ändå: när de skriker pumpar hjärtat fortare och behöver mer syre men när de inte andas utan bara fortsätter skriker blir det syrebrist och en typ av dykreflex går in och de svimmar. När detta händer släpper spärren automatiskt och hjärtat får syre igen. Man behöver inte blåsa på barnet men det är bra om man lär sig att avleda så de slipper svimma. Affektkramper är ovanliga i så låg ålder (min lilla började när hon va åtta månader och det är också tidigt). Så länge de svimmar av "en anledning" (blir sur tex) är det oftast ingen fara. Å ang detta med sjal/sele så förstår jag verkligen inte hur det skulle förhindra? Jag har 1,5 år mellan mina två och har burit lillan från dag ett (aldrig haft syskonvagn, alltid burit ett av barnen).
    Eftersom det verkar hända när ts inte hinner fram till barnet tillräckligt snabbt så kan en sele eller sjal absolut hjälpa eftersom barnet då hela tiden är nära.
  • Coyote
    Kraxa skrev 2012-02-05 22:15:34 följande:
    Visst KAN det underlätta men försök inte sälja in sjal/sele som ett "botemedel" mot affektkramper för det är det inte Jag håller med om att eftersom TS lilla är såpass liten kan det absolut hjälpa men om det nu är affektkramper som håller i sig ett tag så räcker det inte med sjal. Min lilla blir sur och svimmar när hennes bror tar leksaker från henne - skulle jag då ha henne i sjalen hela dagen bara för att hon inte ska bli arg?
    Men nu utgår vi ju från den här konkreta situationen, bebisen är två veckor gammal, ingen har pratat om att närhet skulle vara ett botemedel mot affektkramper.
  • Coyote
    fair skrev 2012-02-08 18:05:38 följande:
    En fråga när vi liks var inne på det här med bärsjalar. Finns det någon sele som är bra och ergonomisk för en nyfödd? Jag tycker det ser så krångligt ut att knyta och som jag förstått måste man byta trikåsjalen när bebisen väger kring 8kg?
    Manducan har ett inbyggt spädbarnsinlägg så den är enkel att hantera, och superskön att bära även större barn i.
  • Coyote

    Nej, det finns många ergonomiska selar med spädbarnsinlägg, men jag har bara provat den.

Svar på tråden 2 veckors bebis som tappar andan när hon skriker