• Krupskaja

    Bröstböld/mjölkstockning, hur stor knöl?

    Jag har ett barn som blir sex veckor imorgon och helammar honom. Nyss upptäckte jag en knöl långt inne i bröstet. Det är svårt att känna hur stor den är eftersom den sitter så djupt, men ungefär som en tändsticksask tror jag. Den känns från alla sidor av bröstet, men mest från undersidan och där är jag lite röd också.
    Den gör inte ont. I förrgår hade jag 39,5 i feber, men igår gick det ner och idag är den helt borta.

    Jag undrar om knölarna vid mjölkstockning verkligen brukar bli så stora, eller om det kanske kan vara en bröstböld?

    (Jag har ringt 1177 och specialistförlossningen, de sade att jag ska ringa Amningsmottagningen imorgon, men till dess tänkte jag alltså fråga er)


  • Svar på tråden Bröstböld/mjölkstockning, hur stor knöl?
  • Makrame

    Jag hade liknande för ett tag sen. Min knöl gjorde inte ont, vilket jag tyckte var märkligt. Jag masserade i duschen, och hade riktigt varmt vatten och ammade lite mer med det bröstet. Knölen gav med sig efter 4-5 dagar masserande.

  • Hedvig73

    Jag hade en knöl som var lite mindre men den satt ganska ytligt så den kändes ganska väl. Hade feber av och till under flera veckor!! och den försvann aldrig hur mycket jag än masserade och duschade varmt osv. Det slutade med en operation där de fick tömma knölen på var som hade blivit inflammerad! Usch och blää! Det tar ganska lång tid innan en böld bildas och är den borta nu så är det nog ingen fara. Jag fick feber på en gång när jag fick min mjölkstockning som tvärr varade i flera veckor. Bra att gå på amningsmottagningen direkt, där får du råd och ev. antibiotika utskrivet. Det är sällan som mjölkstockningarna blir inflammerade men de kan bli det tex om du har haft såriga bröstvårtor. 

  • Pruttensmamma

    Hedvig: kom din mjölk tillbaka på det onda bröstet?? Har precis genomlidit samma sak. ;(

  • burnisen

    Pruttens mamma: jag hade likadant med min första son, mjölken kom tillbaks och nu ammar jag nummer 3 ;) med andra ord, ha förströstan ;)

  • Hedvig73
    Pruttensmamma skrev 2012-02-05 20:58:35 följande:
    Hedvig: kom din mjölk tillbaka på det onda bröstet?? Har precis genomlidit samma sak. ;(

    Hej, ja mjölken kom tillbaka. Usch inte kul när det går så långt.
  • Pruttensmamma

    Hur lång tid tar det tills den kom tillbaka. Får ut Max 1 matsked vid pumpning varannan timme.

  • burnisen

    Jag har dålig koll på hur lång tid det tog, jag ammade bara, pumpade aldrig, började alltid på det bröstet och avslutade alltid, och han fick avgöra hur mkt han ville suga...

  • Pruttensmamma

    Antar att det kan ta ett tag, får pumpa för glatta livet :) ingen ide att lägga till han vid det bröstet då han suger 2 tag å sen skriker å blir sne..

  • Åskan

    Jag hade en böld. Den kom rätt snabbt och växte fort, på nån vecka. Masserade, duschade varmt o höll bröstet varmt. Tillslut gjrode bröstet så jäkla ont och knölen syntes utanpå kläderna. Men fick knappt komma till sjukhuset eftersom jag inte hade feber.  Tjatade och tjatade och tillslut tog de in mig. Då var det bröstböld som de fick skära upp. Sen fick jag gå med dränage i 4 dagar och penicillin. Efter det var det bra. Fortsatte amma som vanligt och den kom inte tillbaka.

  • Pruttensmamma

    Åskan:
    Morr åt sjukvården.
    Precis så hade jag det. Blev iof inlagd med intravenöst antibiotika i 4 dagar, har nu dränerings slang i tutten som jag spolar med koksalt. Hoppas att jag blir av med slangen i veckan. Och att mjölken kommer tillbaka:)

  • burnisen

    Jag hade nog lagt till honom trots att han blir sne och sen pumpat, han är trots allt den bästa pumpen ;)

  • Pruttensmamma

    Mm du har helt rätt, man går alltid den enkla vägen. :)

  • burnisen

    Haha sååå rätt och det är alltid lätt att säga saker och ge råd, svårare att följa ;) jag hoppas det löser sig för er!

Svar på tråden Bröstböld/mjölkstockning, hur stor knöl?