• Kandi86

    Bilder efter kejsarsnitt!

    Efterlyser en tråd med bilder efter ett kejsarsnitt, magen och ärret alltså, hur magen kan se ut, Finns det nån sådan tråd? Tror säkert fler än jag är nyfikna hur det kan se ut efter ett kejsarsnitt :) Om inte , kanske vi kan starta en här? ni behöver självklart inte visa ansiktet eller så, blev så insperererad av en tråd där dom visar bilder efter en vanlig förlossning! kramis!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-14 21:52
    Funderar även över om det verkligen är SÅ vanligt med häng över snittet? och är det så allvarligt som vissa vill påpeka o skrämmas om? när man söker på nätet så kommer ju säkert alla hemskaste exempel upp, då det är det man skriver om såklart.. men ja menar, ja är lite nervös eftersom ja var så smal innan o börjar få bristningar och kanske ett häng?

  • Svar på tråden Bilder efter kejsarsnitt!
  • Wizla85


    Såhär se mitt snitt ut efter 8 månader. Förlöstes med urakutsnitt men tycker ändå att det blev väldigt bra, och det sitter så lågt så det är nästan omöjligt att INTE dölja det ;o)Tror att ju högre upp snittet sitter ju större risk för överhäng, men det är min högst personliga teori, men borde vara så..Jag har inte det minsta ont av att ha ett ärr där, det stör mig inte, däremot va det väldigt obehagligt första havåret. hade väldigt nedsatt kännsel runt ärret och det gjorde ont på ett obehagligt sätt, kan inte förklara, när man tog där. Svårt att raka bikinilinjen och så.. Men nu är det nästan helt återställt.
  • catwinter

    Wizla85: Ditt ärr är ju riktigt vackert! :D

    Jag har fortfarande inte så mycket känsel i snittområdet. :( Synd då min mest erogena zon innan var nederdelen av magen. Jag blev alldeles gaaalen av att bli smekt där, hehe. :P Men nu känns det ingenting. :( Men man har ju andra ställen också. :D

  • SophiaI



    Så här ser mitt ärr ut snart ett år efter akut snitt. Lite längre upp på ena sidan men har läkt fint tycker jag. Ingen överhäng när jag står upp, men det buktar lite lite över när jag sitter ner och lutar framåt. Jag är dock jättenöjd med hur det ser ut.

    (Ja och det är ett födelsemärke vid naveln :))
  • Kandi86

    ååh ja tycker alla ärr ser så fina ut och överhängen är inte ALLS så som jag har i min vildaste fantasi, jag föreställer mig det värsta värstaste tror jag, på mig själv alltså. kanske är bra, för att kanske förbeeda sig IFALL de blir så? ni ska va så jäkla stolta över era ärr o magar!!! vi är superkvinnor! Nu ska ja ha bebis 2 maj o ja kan verkligen inte fatta hur ja ska klara av att vänta den resterande tiden??

  • virrevapp

    Jag har ett väldigt lågt snitt, kan inte ens ta en bild på det utan att visa hela apparaten Skäms Nu är det 5 år sen jag blev snittad akut, men det är verkligen jättelitet ärr. Det är svårt att se det om man inte letar efter det. Nu är jag gravid för 3.e gången och blir antagligen snittad denna gången, så det blir intressant att se hur resultatet blir efter det.

  • Aubree

    Jag undrar om nån vet hur det bestäms om snittet blir lägre ned? Är det kirurgen, eller olika på olika sjukhus? Överhänget borde ju bli när man snittar högre upp. Sitter snittet vanligtvis under där magen naturligt bildar veck?
    Blir det riktigt illa kan nog en plastikkirurg fixa till det senare kan man hoppas.


    PPSD skrev 2012-02-16 09:02:23 följande:
    Hej.
    Jag har gjort 3 kejsar snitt mars 08, augusti 09 och februari 11.
    Efter 1 snittet var magen platt, dock läkte det inte alls bra, hade två hål i magen på sidorna och det varade så mkt att byxorna fastnade hela tiden och hade jättont när jag skulle i och ur säng och soffa.
    Under snitt nr 2, frågade doktorn om jag ville att hon skulle fixa till ärret, och det gjorde hon, skit snyggt var det, helt och då menar jag verkligen helt platt mage efter 2 an..Återhämtade mig sjukt fort var hemma efter 22 timmar, då hade jag bestämt mig att jag skulle hem så var uppe så mkt som möjligt..
    Sedan efter snitt 3 var jag ochså uppe jättfort men ärret är inte lika fint, eller förlåt ärret ser jättebra ut, men denna doktor drog så mkt i huden att huden är över ärret på en sida av magen. Och hos mig beror det inte på övervikt väger 54 kg liksom!! Men jag tycker inte ärret är något problem för det har kommit något sjukt fint ur där.. tycker det är värre med bristningarna på rumpan och huden som blivit lösare, men sådant kan man fixa efteråt =)

    I vilket fall har jag inga bilder här, men jag har ett rött streck som i bland blir lila och är 3 mm brett, och göms precis av bikini kanten... hur ärret blir beror alltså mkt på doktorn!!

    ska jag någonsin ha barn igen håller jag alla tummar jag har att jag får läkare nr 2 igen =)!! fick ju fasen plastik op samtidigt som ks =)
    Kul att höra att det finns dom vill göra ett bra jobb rent kirurgiskt också. Den duktiga läkaren skulle man behöva veta namnet på
  • Muminstjej

    Många fina ärr! Mitt ärr är 2,5 mån och ser väl ganska bra ut. Är väldigt rött fortfarande... Är "överhäng" vanligt? Blir det bättre med tiden?

  • NHult

    Tjejer,
    Kunde ni inte tagit på er lite snyggare trosor, och ansat håren som sticker upp ur byxorna på vissa bilder Drömmer 
    Det är ju ändå bilder som ligger på Internet, för hela världens beskådning Solig

  • Mrs Moneybags
    NHult skrev 2012-03-05 17:08:15 följande:
    Tjejer,

    Kunde ni inte tagit på er lite snyggare trosor, och ansat håren som sticker upp ur byxorna på vissa bilder  

    Det är ju ändå bilder som ligger på Internet, för hela världens beskådning 



    Det är ju bara ärret vi vill se, vi struntar väl i trosor och ansning...
Svar på tråden Bilder efter kejsarsnitt!