• Anonym (SN-kö?)

    SN-barn från Sydkorea?

    Är det någon som vet hur det fungerar med SN-barn från Sydkorea? Måste man stå i den vanliga Sverigekön ändå (den som är 4 år lång) eller finns det någon chans att gå före i kön om man är intresserad att adoptera ett SN-barn?

  • Svar på tråden SN-barn från Sydkorea?
  • Anonym

    Ni får ange vilka sn ni kan tänka er när ni är framme i kön. Många saker som räknas som sn i andra länder räknas inte som sn i Sydkorea, t ex låg födelsevikt, för tidigt född, vissa hjärter etc. Varför inte titta på Kinas sn lista, går jätte fort, vet de som fått barn på några månader och det är ingen kö i Sverige heller.

  • Anonym (SN-kö?)

    Så det finns ingen möjlighet att gå före i kön till Sydkorea och kunna skicka iväg en ansökan där man specificerar SN tidigare än den tidpunkt då man kommer fram i den vanliga kön?

  • Anonym (SN-kö?)

    Nu går man före i kön om man vill adoptera SN-barn från Sydkorea, man kan tydligen skicka ansökan direkt. Dessutom är den beräknade kötiden innan man får skicka ansökan just nu "bara" 2 år i den "vanliga" kön (betydligt längre för några månader sedan).

    Från AC:s hemsida (om Sydkorea):
    Väntetid i Sverige: Ca 2 år. Par som är öppna för barn med kända särskilda behov får skicka ansökan så snart som möjligt.

  • ultrawox

    Hej! Vår sn adoption från Korea gjordes 1999. Då fanns en sida på AC hemsida som hette " Vill du bli min föräldrar" där låg min 6 månaders kille , hans mamma hade druckit under graviditeten. Vi fick honom på 6 veckor!! Lite annat än idag. Han är idag 13 år , en stor kille( 173 cm) och den coolaste kille i skolan om man hör på honom!

  • Anonym

    Idag räknas inte längre barn från Sydkorea med alkoholdrickande mödrar som SN-barn. De förmedlas i den vanliga kön.

    Från ACs hemsida:


    Barn med i förväg kända särskilda behov


    SWS anser att barn med i förväg kända särskilda behov är barn som till exempel har allvarligare hjärtfel, barn som väger mindre än cirka 1,5 kg vid födseln, barn som har fysiska missbildningar, barn med läpp-, käk – och gomspalt. Familjer kan tänka sig att ta emot barn med särskilda behov kan i ansökan till SWS specificera vilka typer av medicinska problem/funktionshinder som man är öppen för.


    Däremot anser SWS att behandlad CMV-infektion och syfilis, mindre hjärtfel, något sen motorisk utveckling, födelsemärken, skelögdhet, missbildat öra/öga, en ursprungsfamilj med alkohol/droger/psykisk ohälsa/allergier, eller barn till mammor som missbrukat alkohol och toblak under graviditeten eller är bärare av hiv och så vidare inte är barn med särskilda behov om barnen i övrigt bedöms vara friska och utvecklas väl. Detta är barn som SWS placerar som vanligt.


     
Svar på tråden SN-barn från Sydkorea?