Inlägg från: IceJossan |Visa alla inlägg
  • IceJossan

    hur behandla svamp i min katts ansikte???

    Är prover tagna så att man vet att det är svamp?


     


    Det du beskriver låter nämligen även som foderallergi.

  • IceJossan

    Vad får han för fodersort nu då?


    Det kanske är nån kombination. Usch, stackars katt.. Och er naturligtvis som oroar er och dessutom måste betala svindyra veterinärbesök :(

  • IceJossan

    Hmm, konstigt.


     


    Mja frågan är ju... Allergifodret består ju visserligen av sönderslaget protein, MEN dessa foder innehåller extremt mycket spannmål.


     


    Jag skulle testa spannmålsfritt foder i minst 2 månader för att se. Porta 21 Sensible till exempel är ett torrfoder som innehåller 80 % kött, resten bland annat potatis. Men inget spannmål iaf.

  • IceJossan

    Jag har nämligen hört talas om flera katter som varit allergiska mot just precis spannmål.


    Värt att testa alltså.


     


    Men värt att veta om Porta 21 Sensible: Det är starkt för många kattmagar, antagligen pga sin höga köttproteinhalt, så överfasningen till det bör gå mycket långsamt, lämpligen över en eller två veckor, om man vet med sig att ens katt kan vara känslig.

  • IceJossan
    lillis79 skrev 2012-02-21 22:18:13 följande:
    Han har väldigt känslig mage, spyr när han fått kokt skinka tex så vet i katten om foder med högt kött-innehåll är så bra för just honom.. Han älskar hills och har jätteblank fin tjock päls och är en mycket aktiv glad katt så jag vet inte om jag vågar byta foder förrän jag hört med veterinären angående spannmålen i fodret.. Det går ju ändå inte att undvika när han äter gräset utomhus
    Men spannmål och gräs är helt skilda saker. Din katts kost består av ca 50 % spannmål i dagsläget, om inte mer. Hill's innehåller mycket spannmål. Om katten äter lite gräs ute är det för att magen behöver nåt att binda hårbollar med, det utgör en minimal del av kattens kost. Spannmål och gräs är inget att jämföra med varandra.
  • IceJossan
    lillis79 skrev 2012-02-22 13:53:45 följande:
    oki fast jag tror ju mer på foder som säljs hos veterinären än från en zoo-butik..

    Tyvärr är det inte alltid rätt. Frågar man veterinärer och personal i djuraffärer om blötmat är bra att ge får man oftast som svar att katter blir feta av blötmat, att det orsakar tandsten, att det är onödigt för att det innehåller så mycket vatten... Istället rekomenderar de torrfoder från Hill's och Royal Canin som innehåller hutlösa mängder onödigt spannmål och dessutom kostar skjortan.


     


    Frågar man om man kan ge rått kött och råa kycklingvingar som är helt naturligt för en katt så skrämmer de ofta upp en med att det är livsfarligt med ben och bakterier i detta.


     


    De säger liksom emot väldigt mycket fakta om kattens anatomi - en katt fångar sitt bytesdjur, till exempel möss och småfåglar, och äter dem råa. De bär på bland annat salmonella och annat farligt, men detta är katten gjord för att klara av och blir ytterst sällan sjuk. Vem har egentligen sett en katt fånga sin fågel, dra ut på åkern och hämta lite vete, kila hem och flå, bena ur och koka en gryta på fågel och vete, hälla bort vattnet och sen äta? Nej det är inte riktigt så det går till. Den näringslära som veterinärer och personal i djuraffärer får anordnas av foderföretagen själva (till exempel Hill's och Royal Canin), och vad vill dessa företag? Jo de vill sälja sina produkter och därmed tar de fram "näringslära" som förklarar att just deras foder är det allra bästa.


     


    De ser till sin egen vinning, de tittar inte på vad katten faktiskt behöver. Och tragiskt nog så hakar veterinärer och "kunnig personal" på i tron om att det de lärt sig av foderföretagen faktiskt är helt korrekt. Men i själva verket är det rättså förvridet, för katten är som sagt byggd för att äta rå föda. Med ben i.

  • IceJossan

    Precis som nemo skriver så ger man det som fullfoder, för att det är bland det bästa.


    Det innehåller bara sådant som katten behöver - massor av vatten för att hålla urinvägarna i bra skick, och köttprodukter. Vissa sorter innehåller spannmål, socker, konserveringsmedel, färgämne m.m. och dessa sorter är onödiga att köpa, bättre att köpa sorter utan detta. Det lönar sig att lusläsa innehållsförteckningen.


     


    Läs gärna min tråd om kattmatens innehåll också för att få lite förklaring till vad som kan stå i innehållsförteckningen, samt ett konserveringsmedel man ska undvika. www.familjeliv.se/Forum-23-411/m63641242.html

Svar på tråden hur behandla svamp i min katts ansikte???