Inlägg från: mamma till stjärnöga |Visa alla inlägg
  • mamma till stjärnöga

    Polymicrogyri - någon som har erfarenhet?

    Jag har en tjej, nu 8 år. Estelle och har diagnosen bilateral perisylvär polymicrogyri. En lång resa och jag svara gärna på frågor.

  • mamma till stjärnöga

    Jaa, jag inboxar dig när jag kommer åt en pc ( ipad funkar inte )Hur gammal är din pojke? Estelle var 1 1/2 år när vi fick veta efter en magnetröntgen som gjordes p.g.a att hon var sen i utvecklingen, hade svårt att äta och att prata samt hade fått enstaka men väldigt långa ep anfall.

  • mamma till stjärnöga

    Hej på er Estelles skada sitter oxå i det perisylvära området men även i framloberna, hon har mest på vänster sida men även hö. Hon började gå när hon var 1 år o 9 mån efter mycket kämpande och träning. Tyvärr ställer epilepsin till det för henne och hon får skov när hon krampar mycket och då förlorar en del av sina förmågor, dock har hon alltid hämtat igen sig och utvecklas bra. Hon är hypoton i kroppen, har oxå knapp sedan 2 år, dreglar mycket, kan prata litegrann men har väldigt svårt med munmotoriken. Hon kommunicerar oxå med IPad (pratkort) samt tecken och BLISS, det fungerar jättebra. Hon hade jättesvårt med motoriken när hon var mindre, hade spegelrörelser så all koordination fick nötas in, vi tränade med att växla hennes fötter så att hon lärde sig gå ( hon försökte flytta båda samtidigt, hennes kropp kunde inte särskilja hö o vä rörelser) Hon fyller snart 8 år.

Svar på tråden Polymicrogyri - någon som har erfarenhet?