• Tidsresenären

    Bor du mångkulturellt?

    1990 hade Sverige endast tre (!) ghetton, för att sedan öka till hela 130 år 2002. Bara två år senare, 2004, hade vi 157 utanförskapsområden.

    Folkpartiet presenterade denna undersökning flitigt innan dom började regera tillsammans med Alliansen 2006 och framåt (vem vågar sig på en gissning hur många det är nu 2012?). Det hade varit synnerligen kontraproduktivt att fortsätta presentera den antar jag, med tanke på att den nya makten fortsätter på samma inslagna politik - och mer därtill.

    Efter valet så röstade 7 partier i Riksdagen för att mångkulturen numera ska ingå i Svea Rikes Grundlag (plus lägg till att vi har en ständigt kraftig ström av invandrare varje år) så får vi rimligen anta att "mångkulturspräglande" områden också ökar i samma takt.

    (Den som vill veta mer om detta, t ex om du inte vet vad ghetto betyder och vad som definieras som detta kan googla på utanförskapsområden, utanförskapsindex osv.)

    Därför undrar jag - av ren nyfikenhet - således om du bor i ett sådant område och om du trivs osv.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Bor du mångkulturellt?
  • apsolut

    I den delen jag bor är nog invandrarna fler. Jag trivs skitbra.

    På jobbet är det också mestadels invandrare som handlar och de är oftast mycket trevliga (ung-gammal).Har nog aldrig haft en sur kund som haft invandrarbakgrund, däremot är det många etniskt svenska kunder som gnäller för struntsaker och ibland undrar man hur fan de är funtade när de skäller och gormar som de gör.

  • Iryelle

    Bor i en av Sveriges större städer men bor inte i ett område jag skulle kalla mångkulturellt direkt. Visst finns det invandrare, 2/7 vuxna i vår byggnad är det och det är väl rätt representativt. Trivs gör jag men jag har aldrig bott i ett "ghetto" så jag vet inte om jag skulle trivas bättre där. Mina kusiner växte upp i Rinkeby (slutet på 80-talet) och jag kommer ihåg att jag tyckte det var så annorlunda mot vår villa när jag var liten, riktigt spännande att åka dit var det :D (i positiv bemärkelse)

  • Ryggbiff klyftpotatis bearnaise

    Tack och lov inte. Jag bor på ett ställe där man tryggt kan gå ut på en promenad kl. 01.00

     

  • Ryggbiff klyftpotatis bearnaise
    Ryggbiff klyftpotatis bearnaise skrev 2012-02-23 23:29:21 följande:
    Tack och lov inte. Jag bor på ett ställe där man tryggt kan gå ut på en promenad kl. 01.00

     
    Invandrarfritt alltså. Det bor en hel del svenskar här.
  • Hermioney

    Jag har bott svensk, lite blandat, mycket blandat och extremt mångkulturellt

    jag har fått se vilka skillnader det är att bo i områden med flest svenskar och flest utlänningar samt vad som sker med ett område när det blir fler utlänningar
    har ej sett vad som sker när det blir fler svenskar

    inbrott, skadegörelse, nedskräpning ökade lavinartat

    numera bor jag i ett område jag noga kollade upp innan jag flyttade dit, där bor en del utlänningar men övervägande del svenskar och det är lika lungt och städat som det var på de andra områdena innan svenskarna flydde

    både min man och jag har utländsk härkomst så alla små "PK" göre sig icke besvär, detta är vår erfarenhet

  • Wielkip

    Har under 3 år bott i två olika, omtalade Göteborgs-förorter.
    Det folk säger stämmer 99% av gångerna - håll er borta från ghettona!

    Flyttar om en månad, är så jävla glad!! :'D

  • Parcae

    Nej, det gör jag inte och trivs väldigt bra där jag bor just nu. Är däremot uppvuxen i en invandrartät förort

  • ForReal

    Jag kan inte svara på omröstningen eftersom det skulle bli snedvridet. Jag bor mångkulturellt och vill flytta - men det beror inte på några invandrare eller mångkulturen. Det beror snarare på alla mega-WT som super och skriker om nätterna. Alla invandrare jag stött på som grannar är skittrevliga.

  • ForReal

    Har iofs också bott i ett område som blev utnämnt till "Sveriges farligaste", tror inte det stämde men nästintill. Därifrån ville man flytta redan efter en vecka. Vädligt mångkulturellt men problemet var snarare återigen alla knarkare och skumma typer av svenskt ursprung som smög omkring.

  • tomten är far till alla barn
    ForReal skrev 2012-02-24 00:38:38 följande:
    Har iofs också bott i ett område som blev utnämnt till "Sveriges farligaste", tror inte det stämde men nästintill. Därifrån ville man flytta redan efter en vecka. Vädligt mångkulturellt men problemet var snarare återigen alla knarkare och skumma typer av svenskt ursprung som smög omkring.
    Jaså Seved?!? Vet en som var där på lägenhetsvisning och det var ett kulhål i vardagsrumsfönstret. Hyresvärden sa bara att de kunde byta fönstret åt henne. True story!
Svar på tråden Bor du mångkulturellt?