• Äldre 14 jan 19:16
  59430 visningar
  1012 svar
  1012
  59430

  # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

  Tiden rusar och nu stängs strax vår tredje diskussionstråd .... så jag startar en ny för diskussion, peppning och stöd till varandra.

  Hoppas alla gamla trådmedlemmar hänger med och att nya kommer till.
  Vi tycks vara många sjuksköterskor här på FL.

  Ser fram emot massa roliga och intressanta inlägg.

 • Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!
 • Amy
  Äldre 14 jan 19:36
  #1

  Här kommer jag Kul att få äran att skriva första inlägget i nya tråden

 • 19Sofi­a79
  Äldre 14 jan 19:39
  #2

  Nr två kommer här... tentan inlämnad vär gamla vagn såld... Skönt, nu blir det god mat å ett glas vin!

  Ha det girls!

 • Äldre 14 jan 23:16
  #3

  *ser till att tråden ligger tryggt i mina favoriter*
  Hoppas tentan gick bra, Sofia!

 • Spring­steen
  Äldre 15 jan 00:12
  #4

  Här är jag efter några cider och ett par glas vin på en fest.. men sambon skulle upp om 4 timmar och jobba så jag offra mig och åkte hem me han!!!! trevligt med en ny tråd!! den hamnar bland favoriter....
  kram på er

 • Spring­steen
  Äldre 15 jan 00:22
  #5

  Jag startar första debatten om någon vill???

  Får man säga till en "barnslig patient" att den beter sig som en barnunge??? (allltså när man försökt allt och försökt komma underfund med varför den beter sig som den gör men inte kommer någon vart)

 • Äldre 15 jan 00:27
  #6

  Någon som kan ge förslag på vad man gör åt en kollega som ständigt kränker patienter och som uppför sig helt maktfullkomligt mot sjuk -och undersköterskor? Vi har en syrra här hos oss som sabbar vårt förtroendekapital ständigt hos våra sjuka patienter och som alltid hamnar i konflikt med oss andra och som dessutom inte går att föra en dialog med.

  Hon gör aldrig fel, är alltid noggrannast och duktigast och vågar man drista sig till att ta upp något med henne så blir man ignorerad i månader efteråt (har varit där ett antal gånger). Patienter faller i gråt efter att hon haft dem, undersköterskor känner sig ständigt åthutade och vi syrror får dagligen små föreläsningar i hur man gör si eller så.

  Vi börjar tröttna. Jag vill inte "städa upp" efter henne och hålla henne om ryggen inför patienterna något mer. Det är ingen som vill jobba med henne längre och när vi tar upp med cheferna så händer noll. Så, vad gör vi!!? Någon som har tips? Egen erfarenhet kanske? Det här är skitjobbigt. Samtidigt vill man ju inte gå bakom hennes rygg.

 • 19Sofi­a79
  Äldre 15 jan 11:30
  #7

  Maggis>> det enda verkar vara det ni redan försökt, prata med chefen. Han eller hon MÅSTE lyssna. Vad är nästa steg? Sjukhus ledningen? eller någon klinikchef?

  Att kränka patienter är väl tjänste fel fast svårt att bevisa såklart. Hmmm ska funder lite till på detta.

  Svar ang min tenta. Jodå jag tror att jag fick till det. Svar kommer väl om ngn vecka...

 • Amine
  Äldre 15 jan 12:18
  #8

  Maggis: det låter som om du jobbar på mitt jobb.... Finns nog tyvärr många sådana här. Det är och ska hanteras som både ett patientrelaterat problem (dvs av chefsläkare) men också ett arbetsmiljöproblem. Kontakta ditt skyddsombud, det finns möjligheter att göra något åt detta.
  Springsteen: jag tycker att det är ok i sak, men inte med dom orden. Ibland måste vi ju faktiskt "ställa krav" på patienterna. Tex. en patient (vuxen, frisk, fullt mentalt kompetent) som det behöver tas prover på som är stickrädd och "bär sej åt". Missförstå mej inte, jag är själv stickrädd och tycker det är jätte jobbigt. Men när man har pratat, man har emlat (OM tid finns), man har erbjudit "handhållning", då är det patientens val. Jag ställer _inte_ upp på utspel och "ryck" och viftningar. Då får patienten klara sej utan blodprover. Det kan (till viss del) vara ok på barn, men inte vuxna människor. Gäller tex. även sårskador, då får dom ha sitt sår. Förstår ni hur jag menar?

 • Spring­steen
  Äldre 15 jan 13:53
  #9

  jag säger inte att något är rätt eller fel... Ibland känner jag att man bara vill säga det HÖGT till patienten... Jobbar ju med borderline patienter och det är ju inte direkt de situationerna som du nämnde som kommer upp utan mer "men han sa ju att jag fick det" efter att ha frågat alla i personalen och fått 4 nej och 1 ja!!! eller andra sociala situationer (kommer inte på något bra exempel just nu.... ) Det är ju inte så att det är det första man säger att pat är barnslig utan de är ju det man vill säga när man är så frustrerad att man inte vet vart man ska ta vägen!!!
  Förstod vad du menade Amine....

 • Äldre 15 jan 16:15
  #10

  Lägger även denna nya tråd i mina favoriter

  Zmoothie har du fått någe var ännu?

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.