• Forumvärd

    VIP- vi har testat positivt

    Hejsan!

    Här är en tråd för VIP som har testat positivt. Solig
    Skriv gärna och berätta om er resa!

  • Svar på tråden VIP- vi har testat positivt
  • Annie Sc

    Måste fråga en sak, känner mig väldigt noijig... Ska till tandläkaren imorgon, och det har ju stått i media att man rekommenderar gravida att inte använda material med bisfenol vid lagningar. Har frågat och i de vanliga materialen så är det bisfenol, och det är de som håller bäst. Finns andra med lägre hållbarhet eller så kan man göra en tillfällig lagning.

    Hur hade ni gjort?

  • jagjag4

    Finns många typer av lagningar ( fd tandsköterska) men, jag hde själv inte varit spec orolig. Media har en tendens att föratora upp saker. Men fråga efter annat material finns även sk temporära material men risken blir ju då att du får fylla på med nytt material en gång till innan förlossningen. Lycka til :)

  • Annie Sc

    Nu har jag lagat, blev en vanlig lagning. Men tandläkaren hade hittat ett lim utan bisfenol. Hon sa att limet har högre andel bisfenol än materialet så det kändes bra!

  • Mamma33

    Åh det är så kul att det börjar bli fler nu!

    Själv går jag in i v. 18 i morgon och mår fortfarande riktigt dåligt...
    Äter fortfarande Lergigan comp mot illamåendet och provade att dra ner på det igår, men då fick jag gå och spy, medan vi satt och åt middag...

    Men men, tre veckor kvar att jobba nu innan semestern och jag har gått hopp:)

    Trevlig helg på er alla!!

  • Mamma33

    Har förresten inte gått upp nånting alls... Snarare ner, men det beror ju på att jag spytt så mycket. Så var det förra gången också men så fort jag började må bättre där kring v. 20 så började jag gå uppåt, så jag räknar med att det blir så denna gång också:)

  • Limazzin

    Precis hemkommen efter en AW med två tjejkompisar. Va nervös för att de skulle ifrågasätta att jag inte drack vin, men skyllde först på huvudvärk och beställde pepsi.. Senare gick jag till baren och bad att få alkoholfri öl (de hade inget alkoholfritt vin) upphälld i ett glas så att det såg ut som en vanlig stor stark ;) tjejerna gick på det fullständigt! Hihi..

    De frågade faktiskt mig lite försiktigt hur det går med att bli gravid, och jag sa bara att det är svårare än vad man skulle kunna tro.., så de tolkade ju såklart det som att jag inte är gravid ;) och då började de ge mig råd om att jag ska försöka att inte tänka på det och inte stressa.. Söta vänner!! Är bara i vecka 5 (enligt min gravidapp) så tänker vänta lite till innan jag berättar för dem..

    Har berättat för mina två bästa vänner!

    Hur har ni andra löst problemet med att gå på fest/middag utan att avslöja er?

  • Mamma33

    Jag skrev fel förut, går in i v. 17 idag:)

    Limazzin: Jag har inte haft den lyxen att kunna gå så mycket på AW, för jag har ju ett till barn och min man jobbar rätt mycket.
    Första AWn med jobbet mådde jag alldeles för illa för att följa med och då berättade jag för alla varför, men var då i v. 12

    Så har det också varit ganska länge att jag inte orkat gå ut någonting. Nu är jag i alla fall piggare (tröttheten är inte lika jobbig) men jag mår ju fortfarande illa, så har t o m. svårt att sitta på café, funkar bara om man kan sitta ute:)

    Sen har jag också berättat väldigt tidigt för både familj och nära vänner:) Kunde inte hålla mig:)

    Men det verkar ju som det gick bra att göra så som du gjorde Limazzin:)! Lycka till!

  • Limazzin

    Mamma33: ja det e klart annorlunda när man redan har barn.. Inte lika ofta man hamnar på en aw ;) jag e varken trött eller illamående än så länge och hoppas det håller i sig..

    Jag ska snart berätta för min familj men min moster (mammas tvillingsyster, bara 65 år)) dog för 2 v sen och det är begravning nästa vecka så min mamma har varit så ledsen så jag känner att jag vill låta henne sörja och få bearbeta förlusten av sin syster först.., sen hoppas jag att mina nyheter kommer göra henne glad igen.

    Det har varit konstigt att själv få detta glädjebesked mitt i all sorg... Men jag bestämde mig att jag måste få vara glad och lycklig över miraklet i min mage.

  • mallan89

    Så roligt att vi blivit fler som plussat Glad
    Jag är i v14 och är mycket piggare och mår mindre illa dock har ett annat problem uppstått jag blir yr, blek och nästa svimmar. I samma veva får jag lock i öronen som håller i sig i timmarObestämd Hör mina egna andetag och det susar. Någon annan som varit med om detta? Någon som kan veta vad de beror på?
    Hoppas ni får en trevlig midsommarvecka!!  

Svar på tråden VIP- vi har testat positivt