• Happymom

    Ser du yngre ut än vad du är?

    Jag är nyfiken på det här, därför att jag själv ofta blir tagen för att vara mycket yngre än vad jag är. Tycker själv att jag ser ut som en ganska normal 30-åring, men tror att rösten påverkar. Har hört mig själv och låter som en flicka 15-års åldern.

    Hör ganska många som ofta blir tagna för yngre än vad de är och undrar om det kanske är så att folk generellt inte åldras utseendemässigt på samma sätt idag, tack vare att de flesta tränar och tar hand om sig, pluss alla produkter och dylikt som finns att ta till.  

    Vad tror ni? 

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ser du yngre ut än vad du är?
  • Emmi27

    Jag har faktiskt ingen aning, svårt att avgöra själv. Sambon trodde jag ljög om min ålder när vi träffades, var då 25 och han trodde jag var typ 21 haha. Nu är jag närmare 30 och ser väl likadan ut tror jag. Ser kanske några år yngre ut ibland,men behöver sällan visa leg ens på systemet. Har en kompis som fick visa leg när hon var 37, den e fin

  • Krake

    Nej, jag ser nog ut som min ålder. Ibland kan folk tro att jag är äldre pga mitt yrke och min utbildning, som man oftast inte är klar med innan 30.

  • TereseL

    Japp. Fyller 31 i år .
    Men får alltid visa leg på systemet, och för bara något år sedan slog busschauffören automatiskt in barnbiljett på mig. Gränsen för att åka på sådan går vid 16 år fyllda... Obestämd 

    Fastän jag fortfarande ser mycket yngre ut än vad jag är, är det inte fullt lika vanligt längre att "folk" kommenterar mitt unga utseende, eller "klantar till sig" så som busschauffören gjorde. 
    Jag tar heller inte illa upp utan bara skojar med dem när de blir genererade.

    Jag tror att mitt yrke, mitt sätt att prata, mitt sätt att klä mig, visar att jag är äldre än jag ser ut. Kanske...
    Eller så har folk bara blivit mindre spontana på sistone Flört 

  • Elli47

    Upp till 25 års ålder ungefär såg jag väldigt ung ut men numera (är 46) ser jag väl ut som en normal 46-åring tror jag!! Har inte tänkt på saken särskilt noga faktiskt måste jag erkänna. Sen kan folk tro att jag är yngre bara pga min sambo är 7 år yngre än mig.

  • Ellaria

    Yngre. Går jag på bussen utan att säga något förslår chauffören barnbiljett trots att jag är 23 år gammal. Det är bara på "min" ICA (som jag är på flera gånger i veckan) de inte leggar mig för cigaretter.


    Every bruise is a lesson and each lesson makes us better
  • Heffa

    Jag får fortfarande vissa leg när jag köper cig och öl. Jag är 29 i år och har en åttaåring och en bebis.

  • Voluptuous Shalimar

    Blir alltid tagen för yngre tills vi har konverserat en stund. Det är tydligen det som avslöjar mig, att jag har ett bättre ordförråd och är mer verbal än en 20-åring.  

    I julas jobbade jag lite ideellt på svenska kyrkans luciafirande här i Frankfurt. En av kvinnorna där sa efter en stund "nu förstår jag ju att du inte är så ung som jag trodde, du är ju gift och har universitetsexamen! Du måste ju vara i min dotters ålder!" Så kommer hennes dotter - en jättesöt rosenkindad - 23-åring!

    Fick visa leg för folköl för några år sen. På svenska systemet går jag öht inte in utan leg, utom på butiken i den stad jag växte upp i (en liten alla-känner-alla-stad, jag är typ fd klasskompis med kassörskans son eller henne själv eller hennes systers man). Men jag klagar inte. Jag har ju ett körkort att visa upp, jobbar på att nöta ut det innan det är dags att förnya!

  • NizzY

    yngre få jag ofta höra att jag se ut och inte lite heller ...10 år brukar folk dra av , jag bara ler och tackar , vi har bra gener i släkten då både min mormor och mamma få ofta höra att de se yngre ut de med =)
     

  • tackförfisken

    Är 35 och visar leg. Tror det har mycket med att göra att jag är så kort. 155 cm. Men nu börjar det synas lite i ansiktet och på stranden syns det definitivt att jag fött tre barn. Smal men det hänger lite mer än på en 17 åring;)

  • Krambjörn

    Folk gissar mig på 18-20 år och mååååånga har till och med "skällt" ord efter mig att "Barn ska inte ha barn" osv.
    Jag har 4 barn och är 30 år. 

Svar på tråden Ser du yngre ut än vad du är?