Nähä, jag fick på o göra ngt riktigt gott. Så jag har gjort en god bakelse, eller ja några stycken.
Recept:
Ingredienser:
Rulltårta:
3 st
ägg 1.5 dl
strösocker 1 tsk
bakpulver 2 msk
kakao 0.75 dl
potatismjöl eller 0.75 dl
vetemjöl Fyllning:
150 g
smör 2 dl
florsocker 2 tsk
vaniljsocker 1 st
äggula Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt kakao, sikta den om du vill slippa klumpar. (Att sikta innebär att man häller den i en sil som man skakar kakaon igenom.)
Tillsätt sist potatismjöl och vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat i varmluftsugn. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Låt rulltårtan svalna.
Gör fyllningen. Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och florsocker till en jämn smet, gärna med elvisp. (Smaka gärna och om du tycker det smakar för mycket smör, blanda i mera florsocker.) Tillsätt vaniljsocker och till sist äggulan. Bred fyllningen på kakan när den svalnat och rulla ihop. Lägg rulltårtan kallt i kylskåp minst 20 minuter innan du skär den.
Vispa grädde o klicka grädde på varje bit. ägg i persikaskivor o garnera med chokladbitar eller annat kul :)