• Äldre 7 Apr 12:39
    33291 visningar
    11 svar
    11
    33291

    Hur svårt är det att bo i Frankrike?

    Jag har alltid haft en dröm om att bo utomlands några år. Jag tror det är en fantastisk erfarenhet även om det säkert är väldigt tufft också.
    Min man delar inte den drömmen trots att hans jobb mycket väl skulle kunna erbjuda något sådant.
    Nu har han dock mjuknat aaaningens. Men långt ifrån att börja ta tag i det.
    Vi har dock olika idéer om vart man ska bo i så fall. Han vill nog helst till USA. Jag kan tänka mig Frankrike. Dels för att det är en vacker stad och ligger hyfsat nära Sverige och dels på grund av en fånig romantisering som jag säkert delar med många andra.

    Jag vet att verkligheten ser annolunda ut än baguetter, dragspelsmusikanter och förälskade par.
    Men hur annorlunda är det? 
    Min man påstår att Frankrike inte är ett roligt land att flytta till. Att de är korrupt och fransmännen har svårt för utlänningar. Han påstår att hans kompis (en kollega i paris - fransman) håller med om detta.

    Så klart vill jag trivas om vi nu (förmodligen aldrig) skulle flytta dit även om det inte är permanent. Jag vill inte bara umgås med andra svenskar utan även ta del av den franska kulturen men det kan ju bli svårt om de är så anti som man faktiskt hört ryktas.  Jag har läst franska under gymnasiet men glömt det mesta. Naturligtvis skulle jag vilja lära om mig men det är inte ett lätt språk. Sedan har vi ju två barn också (6 och 8) som skulle behöva lära sig språket och trivas i skolan.

    Det jag egentligen undrar är, är Frankrike ett dumt val?

     

Svar på tråden Hur svårt är det att bo i Frankrike?