• Trekk
    Äldre 13 Jun 17:00
    29151 visningar
    572 svar
    572
    29151

    SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud

    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-05-15 16:08:23 följande:
    Evolutionen är inget annat än ett skämt. Du tror på det och det är helt okey för mig. Vad som inte är okey för dig och dina gelikar är att det finns människor som inte tror på skitsnacket.

    Ja även i muslimska länder ifrågasätter vi religion men på ett respektfullt sätt. Inte på det sätt ni tror är godkänt genom att nedvärdera andras religioner. 

    Att ifrågasätta islam har inget straff på stening enligt shariah
    Du förstår inte evolutionen?
  • Trekk
    Äldre 14 Jun 14:20
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-06-14 11:12:06 följande:
    Undrar var tex. Halal skall flytta? Till Sverige så klart, men hon lever ju redan där Tungan ute Vart skall hon flytta, menar du?
    Jag förmodar att Halal ombeds flytta från den svenska ort hon bor i till den hon föddes i Tungan ute
  • Trekk
    Äldre 14 Jun 14:28
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-06-14 09:05:12 följande:
    Jag förstår din gud men tror inte på den. 
    Om Allah skapat alla varelser, varför har han som designer gjort ett så undermåligt jobb? 
    Varför har han skapat ett system där djur jagar och äter varandra? Varför ätes vissa djur upp av honan efter parningen?

    Varför har vi blinda fläckar i ögonen där synnerven går in? Kunde han inte bygga bättre än oss människor?
    Ingen designer skulle begå såna tabbar

    Varför uppvisar larygealnerven alla tecken på evolution? Hos giraffen är den över 7m lång då den fortfarande är kopplad som hos fiskarna där den gick via gälarna. 

    Varför kan salamandrar få nya kroppsdelar men inte vi?

    Finns så många frågor som Allah hypotesen inte kan förklara 
  • Trekk
    Äldre 15 Jun 19:57
    oOHalalOo skrev 2012-06-15 19:03:17 följande:
    Har redan gjort det, so ... mission completed.
    Haha awesome!Skrattande
  • Trekk
    Äldre 15 Jun 20:00
    oOHalalOo skrev 2012-06-15 19:06:16 följande:
    Han Säger dock att det Han skapat är perfekt i den meningen att vi är skrupelfria. Vi kan vara onda, vi kan döda varandra, vi kan mobba varandra, vi kan vara avundsjuka osv. Långt från perfekta alltså. Världen vi lever i är inte heller perfekt, men där är det mest vårt eget fel att det är så, Vi vill inte göra den till en vacker plats helt enkelt. Utan vi vill tillåta orättvisor och annat elände. Då blir det inte heller en varken perfekt plats eller en vacker plats.
    Varför skapade han oss så att vi kan mobba, döda och förtrycka? Alltså, varför vill Allah att vi ska leva ut nån sorts gladiatorspel här?

    Varför skapade han naturen full med orkaner, tornados, tsunamis, sjukdomar och virus etc som inte alls är något vi rår över och som fanns innan vi fanns.

    Hur lätt är det att fixa världen även om man vill då vi är uppdelade i hundratals länder och tusentals kulturer som ofta av rent geografiska skäl hamnar i intressekonflikter?

    Vi har fått ett uppdrag vi inte utrustats för att klara av 
  • Trekk
    Äldre 16 Jun 13:11
    oOHalalOo skrev 2012-06-15 20:31:46 följande:
    Vi har förmågan visst, men vi har också fått den intellektuella förmågan att avstå från att göra ont. Varför gör vi inte det är snarare min fråga? Varför inte ta tag i frågan i 'vi' perspektiv istället för att hela tiden skjuta skulden på någon annan? Vi är tänkande intelligenta varelser, vi KAN göra val.

    För att Han ingenstans har sagt att 'allt är gott'? Utan det finns även ont i det goda. Jag tror, som jag har skrivit förut att det är för att vi ska kunna känna tacksamhet för vad vi faktiskt har och får, svårigheter gör så att vi kan känna medlidande med de som har det svårt och får en önskan om att hjälpa.

    Sen verkar inte det fungera i alla lägen, hur många som ser en man ligga på marken stannar ens och frågar hur det står till, hur han mår, om de kan hjälpa till? Så tror vi har rätt mycket kvar att lära. Dvs vi använder varken vårt intellekt eller vår medmänsklighet på ett smart sätt.

    Jodå vi har fått förutsättningarna och möjligheterna men vi slösar bort alternativt ignorerar dessa resurser.
    Det finns ju tusen och ett svar på frågan varför vissa av oss växer upp på ett sådant vis så att vi skadar andra. Vanligast är att man växer upp i en sådan miljö där andra redan beter sig så eller att man utsätts för trauma under de formativa åren. Lägg där till att våra grundinställningar är ytterst våldsamma och att vi är lättskrämda och ignoranta apor i grunden.

    Att påstå att alla kan välja fritt är inte sanning och det vet du, något måste oftast hända som påverkar oss i positiv riktning.

    Instinkten att överleva är stark och gatubarn kommer att stjäla för att överleva, de kommer att leva i samhällets periferi som farliga brottslingar som all avskyr. De kommer att begå många olika brott, inte bara av nöden tvingade, och de kommer dö unga på dramatiska vis.

    En tjej från Danderyd som växer upp i en trygg flerplansvilla har bra mycket bättre chanser att klara sig bra i livet. Låt oss nu tänka oss att denna tjej växer upp i ett muslimskt hem med islam sondmatat från dag ett. Inte så svårt att behaga den Utvidgande då direkt.

    Vi kan alla välja "fritt" eftersom vi har grundinställningar som dikterar mycket hur vi blir under olika förhållanden.

    För att vi ska kunna känna tacksamhet låter han 9 miljoner spädbarn dö varje år?
    För att vi ska kunna känna tacksamhet ger han vissa olyckliga kvinnor missfall på missfall tills inget liv finns kvar för livmodern att ge?
    För att vi ska kunna känna tacksamhet så lät han eldarna i Auschwitz krematorium brinna natt som dag medan vi eldade upp oskyldiga människor?
    För att vi ska kunna känna tacksamhet låter han kvinnor våldtas? 
    För att vi ska kunna känna tacksamhet  ger han barn cancer som dödar dem innan de fyller tvåsiffrigt? 
    För att vi ska kunna känna tacksamhet lät han en hel kontinent och en hel ras förslavas under 500 års tid?

    Du tycker inte att han kunde vrida ner termostaten och låta oss halka i badet vart tionde år eller så? Lite svårt att vara tacksam över att 80% av alla man känner dött i första vågen av digerdöd och sen bli tagen av våg nummer två några år senare.

    Jag håller dock med dig i MYCKET av din kritik om det svenska samhället och tycker faktiskt att du ofta får in många viktiga poänger. Civilkuraget i Svea är bortom all kritik och vår straffskala skulle må bra av lite shariatänk med tanke på att jag så sent som igår sprang på två yrkeskriminella i min människoby som definitivt inte bör få vistas bland vanligt tvättat folk.Förvånad 

    Å andra sidan, hade jag levt deras liv hade jag varit som dom, det är allt jag med säkerhet kan säga. Hade dom haft min uppväxt hade dom varit som mig. Deras far är en stor källa till allt då han själv är yrkeskriminell och har behandlat barnen fruktansvärt hårt och illa. 
  • Trekk
    Äldre 16 Jun 21:19
    oOHalalOo skrev 2012-06-16 18:49:47 följande:
    Eftersom du uppenbarligen har förmågan att reflektera över detta, varför kan du då inte tänka längre? Det barn som växer upp i t.ex. Palestina och vars mor dagligen oroar sig för om barnet ska komma hem efter skolan
    eller inte, att det barnet också påverkas av sin miljö?`Till skillnad från tjejen i Danderyd som inte behöver kämpa för sin överlevnad, inte behöver riskera livet för att gå till skolan och skaffa sig kunskap.

    Varför sätter du känslan 'tacksamhet' i samband med spädbarnsdöd? Varför väljer du inte t.ex. 'oro', 'medlidande med föräldrarna' istället? Och hur kan vi som har resurser hjälpa till för att förbättra utgången för kommande födslar i riskområden?'

    Osv i din lista.
    Ja det är garanterat ett helvete att växa upp i Palestina eller i Södra Sudan eller i Eritrea eller i Sao Paulos favelas, absolut och tvivelsutan.

    Vad har det med islam att göra?  
    Dessutom, om islam är så fantastiskt så borde det om inte annat få palestinerna att uppföra sig allra bäst av alla de extremt utsatta grupperna. Men de som tar det priset är munkarna i Tibet som Kina har plågat i årtionden nu. De utsätts för oerhörda grymheter men vägrar att vika av från sina icke-vålds principer och har kommit sjukt långt i kampen och är där de är idag tack vare denna approach.

    Givetvis känner man medlidande med föräldrarna och om Allah finns så känner man enorm vrede mot att den ende som kunnat förhindra det vägrade att lyfta ett finger för den saken. Utan en gud i bilden så är det bara ett sorgligt biologiskt faktum som vi kanske i framtiden medelst forskning kan få bukt med.

     
  • Trekk
    Äldre 16 Jun 22:00
    oOHalalOo skrev 2012-06-16 21:25:54 följande:
    Jag vet inte, det var du som drog in tjejen i Danderyd och där rullar det på.

    Munkarna kanske inte har familjer som torteras och svälter? Det är lite lättare att vara stursk när man inte behöver känna ansvaret för familj och barn som plågas.

    Om man tror att Gud ingriper i världen och är delaktig i det som händer i den, så förstår jag resonemanget. Men det är inte en islamisk doktrin dock. Utan människan har en fri vilja och ett eget ansvar och det är hon som bär skulden om hon inte hjälper andra.
    Jag talade om att vi påverkas extremt mycket av vår miljö och att det är helt orimligt av Allah att ändå sätta upp en godtycklig standar alla måste leva upp till oavsett.

    Visst har munkarna familjer som torteras och allt som oftast bara "försvinner" som Kineserna uttrycker det. Finns munkar som bränner sig i protest men ALDRIG någon annan människa.

    Fri vilja i all ära, men Allah skiter totalt i vad för lidande den leder till + att han har fyllt planeten till bredden med malaria, som tar flest liv, samt 71% vatten vi inte kan leva i och allehanda väderfenomen på land som dödar oss och har dessutom sett till att alla resurser på jorden är extremt skevt fördelade etc. 
  • Trekk
    Äldre 16 Jun 22:38
    oOHalalOo skrev 2012-06-16 22:21:19 följande:
    Vad är det för standard som du hänvisar till?

    Att inte försvara sig kan ju också ses på som lite negativt, dvs man låter sig dödas. Det kan alltså på sätt och vis betraktas som självmord. Det kanske inte är en synd i Buddismen men i Islam är det så.

    Annars är ju tanken i sig vacker.

    Du fortsätter att skylla ifrån dig och inte ta ditt ansvar som människa. Vi ser helt olika på den här frågan du och jag. Jag skyller inte på något, tycker inte någon annan ska städa upp efter mig, tycker inte jag kan avsäga mig ansvaret som jag har. Utan det är vi som har intellektet, vi känner snart till rymden bättre än vår egen ficka men vi kan inte hjälpa de människor som lider nöd? Någonstans är det väldigt fel tycker jag, och jag skyller inte på någon att reda ut det, utan det är vårt ansvar att göra det.

    Så du menar att vi är för dumma för att klara av att försörja oss och hitta på lösningar för att klara allas försörjning? Det tror jag inte ett dugg på. Vi vill inte - där klämmer skon. Vi vill lägga ekonomi på annat, kanske flera nya telefonmodeller för det är ju jätteviktigt att ha en ny upplaga en gång per halvår eller nåt sånt.
    Jag syftar till de eviga lagar han promlugerar i Koranen.

    Munkarna kämpar för sin sak men med andra metoder som är väldigt effektiva, precis som indierna och de svarta i USA använder de icke-våld som sitt vapen. De är egentligen precis lika extrema som palestinierna i det de gör då de dör för sin sak, enda skillnaden är att de inte döda någon annan. Men att döda andra skulle inte hjälpa deras sak, och inte har självmordsbombarna i Palestina lyckats uppnå något reellt med sina offer. Sorgligt nog är läget det samma ännu.

    Jo, om alla vore buddhister eller jainister så vore det ju fred på jorden på riktigt faktiskt.

    Ja jag håller med dig i denna fråga, som förvisso är ickereligiös, men jag delar dina värderingar på den punkten.

    Att vi inte vill är det samma som att vi inte kan. Vi kan inte fundamentalt ändra om våra grundinstinkter så extremt att alla svenskar skulle sälja alla sina ägodelar och donera allt till välgörenhet och sen viga hela sina liv åt det. Dock går det att inspirera fler till att iaf göra lite. Värt att notera är att de som är i behov av våran hjälp heller inte skulle göra mer eller mindre för oss om läget vore det omvända, vi är alla samma människor. Dock är vi långt från vår fulla potential och vi kan, och kommer absolut, att kunna förbättra världsläget, och gör det faktiskt. Det har aldrig varit fredligare på jorden än just nu, det har heller inte rapporterats fler konflikter på TV heller, men det handlar om vad media rapporterar och hur, i verkligheten är denna period den fredligaste nånsin!
  • Trekk
    Äldre 17 Jun 10:36
    oOHalalOo skrev 2012-06-17 10:04:32 följande:
    Men lagar är väl ändå rätt basic? Om det var förbjudet att begå mord förr och är det nu så kommer det även att vara det imorgon?

    Det är nog ingen som kommit fram till slutsatsen att palestinierna skulle ha uppnått något med sina desperata handlingar. Det är säkert jättesvårt att kämpa ensam under så många årtionden som det har handlat om så här långt.

    Det kanske är något för Sverige att ta efter, om inte svenska vapen skulle exporteras så skulle det kunna vara ett steg i ledet för freden?

    Då hoppas vi att det så förblir.
    Lagarna kan inte vara bättre än vår rådande kunskap och ju mer vi lär oss desto bättre lagar kan vi stifta. 
    Sen är det viktigt att skilja på brott mot person/egendom och tankebrott.

    Att döda någon är ett riktigt brott med riktiga offer.
    Att ha sex/be under sin mens är inget brott då inget riktigt offer finns och blir således ett tankebrott.
    Många av lagarna i Koranen klassas idag som brott i större delen av världen.

    Jo visst är det svår för Palestinierna. Jag menar bara att deras självmordsattacker är ett extremt dumt vis att strida på då man snabbt tappar villiga och tappra soldater i strategiskt meningslösa attentat.

    Håller med, Sverige är fula med vapentransporten och många andra saker som inte tas upp i media.

    Jo, internet har gjort det lättare för folk att organisera sig på gräsrotsnivå så det finns anledning att tro att det blir bättre och bättre.
     
Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud