• rondellhund

    SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud

    Den holländska politikern och muslimen, Hasan Küçük har krävt ett förbud mot hundar i Haag, Nederländerna. Enligt islamisk tradition anses hundarna vara ”orena” djur. 
    Hasan Küçük, fullmäktigeledamot för Islamdemokraterna i Haag med turkiskt ursprung, har därför motionerat om att innehav av hundar som sällskapsdjur skall kriminaliseras.

    Muslimerna kräver att hundar förbjuds i alla former i kollektivtrafiken inklusive alla stadsbussar samt från alla områden som besöks av muslimska invandrare. Muslimer säger att det finns hundar som kränker deras religionsfrihet och deras rätt att leva enligt islamiska principer.


    Lokalbefolkningen som tar sina hundar på promenader säger att de har trakasserats av muslimska invandrare som är emot att se djuren på allmän plats. Muslimer har också lanserat ett antal antihundkampanjer på islamiska hemsidor och bloggar.

  • Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud
  • Digestive
    Trekk skrev 2012-07-01 22:03:53 följande:
    Man kan konstatera att det ena är ett oseriöst enfrågeparti och att det andra är ett seriöst parti. De är olika, men givetvis jämförbara även om de inte är likvärdiga.

    Köpte mig en kebabtallrik av en syriansk vän. Han var givetvis ledsen över läget i Syrien och sa att religioner hade förgiftat människors i hela mellanöstern och att det därför aldrig kan bli fred då religion gör dem så oresonliga.

    Det ligger mycket i hans ord. Religion har verkligen förgiftat Mellanöstern och som han sa, det är inte politik utan snarare så att religionen förgiftat politiken med och ingen kan komma överens med någon. 

    Du har försvarat och förmildrat och ursäktat väldigt mycket och jag undrar varför? För att folk ska få ha sina vanföreställningar i fred? 
    Det torde ligga ganska långt ner på priolistan då vi talar om religioner som totalt förödat en hel region och förstört livet för miljontals människor över flera tusen år. Känns som att "jag vill inte få mina dassänglar ifrågasatta" inte är det man bör ta hänsyn till då folk dör på löpande band pga dessa bronsålderskulter.

    Vi har bara ett liv, och dessa vanföreställningar förstör dem för miljontals. Varför ta hänsyn till vad som är PK då?
    Exakt vad har jag förmildrat och ursäktat?

    Haha, ser du mig som politiskt korrekt eller som någon som tar hänsyn till det politiskt korrekta? Tomte Det måste jag säga var något alldeles speciellt att få läsa.
  • J   a   d   e   d

    Är det verkligen möjligt för någon att missa våldsuppmaningarna i koranen och islam i övrigt? Det är liksom ingen fukking jävla slump att så många muslimer tolkar aktuella rader som direkta våldsuppmaningar, varför så många muslimer hyser ett helt sinnesjukt hat emot judar och homosexuella, för att inte tala om icke-muslimer i övrigt. 
    Inget av detta handlar om nån slags ärbar nödvärn i krigstider, och även om så mot förmodan hade varit denna gudens syfte så har hen klantat sig så in i helvete då det är så sjukt kryptiskt att folk "missförstår".

    En perfekt religion- som muslimerna på det här forumet alltid påstår att islam är, lämnar inte något utrymme för error. En perfekt religion är inte möjlig att misstolka, feltolka och att användas i våldssyfte om den inte faktiskt är tänkt att användas så.     


    Jeddan
  • Digestive
    J a d e d skrev 2012-07-01 22:18:25 följande:
    Vaddå hur definierar jag sekularism?

    Känner mest för att lägga in en gif-bild på ett par dansande tuttar här, det verkar vara det vettigaste.   
    Ja, hur du definierar sekularism utan ett spår utav "[...] inte agera konsekvent i religions- [...] [frågor]"? Någonstans tordes ett sådant steg tas i processen till att bli sekulär, speciellt sett ur en större bild.
     
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-01 21:08:58 följande:
    Vadå ohövlig och känslomässig? Jag anmärker på hur jag upplever att du resonerar kring dessa saker och hur du hanterar dessa saker. Du får ursäkta om jag inte ser det som ett olovligt område att röra sig på. Jag säger inte att du "är" på något vis överhuvudtaget - utan jag beskriver hur jag uppfattar uppbyggnaden i resonemangen samt hanteringen som du rör dig med.

    Du hanterar inte islam som ett fenomen bestående av individer när du hanterar islam som en gruppyttring. Det säger sig självt.

    Självklart påverkar islam utövarna men mönstren du pekar ut kan ha förträffligt många fler orsaker än att islam stod bakom dem alla - ibland så påverkar exempelvis handlingen islam. Du ser ett entydigt mönster så enkelt för att du tolkar situationen entydigt - att alla dessa saker som muslimer gör skulle höra till yttringar som direkt springer ur islam och någonting som att folk kan yttra sig på ett visst sätt för att de bekänner sig till islam förbises helt.

    Har du en "- Allah Akbar!"-vrålande självmordsbombare som härrör till en organisation som vill skrämma folk så ämnar de inte att uttrycka islam - utan de ämnar att skrämma människor och gör det helt enkelt på ett vis som beteendemässigt kan förknippas med islamiska tankar. Att en skev muslim beter sig som en skev muslim vid ett terrordåd betyder inte att terrordådet springer ur islam eller uttrycker islam - utan det betyder att en skev muslim har gjort terrordådet så som en skev muslim gör.

    Du tar helt enkelt ingen som helst hänsyns till sådan variation - och då får man självklart fram ett entydigt mönster.

    Var har dock ett mål om att byta exempelvis makthavare med våld med islam att göra - när det enbart görs på ett vis som skeva muslimer gör? De kunde lika gärna ha gjort samma dåd utan att ha bomben på sig - då målet inte var att få ett gott efterliv, utan ett gott efterliv gör helt enkelt just den metoden mer lättåtkomlig för aktuella människor, bland massor av tillgängliga metoder som ger samma resultat.

    Jag säger inte heller här att det inte skulle existera folk som med våld uttrycker islam direkt - utan jag säger att du verkar missa att ta hänsyn till fenomenet att skeva muslimer uttrycker sig som skeva muslimer även i frågor som inte har med islam att göra överhuvudtaget.
    Det var mest ditt sätt att uttrycka dig på som jag reagerade på.

    Islam existerar på det individuella planet och som ett gruppfenomen.

    Det enklaste sättet att se vad som kommer från islam är att studera skrifterna. För den som inte orkar det kan man kolla på muslimer i olika länder och se vad som är gemensamt, vilket ger en liten fingervisning om vad som alla muslimer följer, men då så många olika grenar finns är även detta svårt. Men det är en nobrainer att tex självmordsbombning är ett resultat av islam då i princip alla självmordsbombare är muslimer.

    Hur kan du få det till att muslimska självmordsbombare inte "uttrycker" islam? Det är som att du nästan inte kan tro att dom faktiskt tro det dom tror. Att det dom säger faktiskt ÄR precis det dom menar och tror. 

    Du påstår att självmordsbombarna är skeva. Det är dom inte. Många har varit högskoleutbildade ingenjörer och rationella i övrigt. Faktum är att självmordsattacker är logiska för den som tror på Koranen, Haditherna, Allah och Mohammed. Det är helt klart rätt beslut om man tror på det som står. Folk gratulerar föräldrarna till självmordsbomare och visar sitt stöd för dem på olika vis. Många föräldrar är genuint stolta över sina självmordsbombare. Det är inget som springer upp ur inget. De växer fram ur fundamentalistskiktet som i sin tur kommer ur det moderata skiktet. Dom tror verkligen på det dom säger och är inte ute efter att "skrämmas" under falsk flagg.

    Förtår inte riktigt stycket efter. Men anledningen till att dom inte bara bombar utan tar med sig själva är för att att dels komma till himlen, dels för att säkra platser till sina nära och kära vilket är något som martyren får. Livet här är ju bara som "en oas i en evig öken, en ögonblinkning". Allt handlar om livet efter detta, så varför slösa tid på att hänga pung här när man kan komma till slutmålet direkt?

    De tror verkligen på det som de säger att de tror, även om det är svårt att ta in.

    De är inte "skeva" muslimer som väljer att uttrycka islam med våld. Det ÄR extremt mycket våld i skrifterna, direkta order om att ta till vapen etc. De följer bara skriften och det är absolut inte skevare än tyskarna var då de utplånade judar. Det var ett friskt folk med sjuka idéer och samma princip gäller här.

    Faktum är att du skulle få enorma problem om du på vissa platser här i världen påstod att självmordsbombare är "skeva" ty många ur allmogen står bakom dem. Finns nån gallup på hur många procent av muslimer i olika länder som stödjer sjävmordsbombare. 6% i Turkiet och 39% i Libanon etc. Många länder hade inte statistik alls. Hittar bara en länk nu men det finns en fullständig lista där vissa länder har uppemot 70%

    http://www.pewglobal.org/database/?indicator=19

    Är 39% av alla i Libanon "skeva"? 
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-01 22:33:42 följande:
    Ja, hur du definierar sekularism utan ett spår utav "[...] inte agera konsekvent i religions- [...] [frågor]"? Någonstans tordes ett sådant steg tas i processen till att bli sekulär, speciellt sett ur en större bild.
     
    ..........
    Jeddan
  • Digestive

    Tror ni helt seriöst att jag befinner mig någon slags "antingen ställer du upp helt och hållet på metoderna som jag använder samt hur jag resonerar och hanterar det här - eller så försvarar allt det som jag bemöter"-situation här?



     
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-01 22:46:48 följande:
    Tror ni helt seriöst att jag befinner mig någon slags "antingen ställer du upp helt och hållet på metoderna som jag använder samt hur jag resonerar och hanterar det här - eller så försvarar allt det som jag bemöter"-situation här?

     


    Ja.

    Islam köpslår inte på det vis som du gör här.

    Åter igen, precis som nazism. Antingen är du nazist, eller så är du det inte. Antingen så är du lakto-ovo vegetarian eller så är du det inte. Antingen så bor du på Hisingen eller så gör du det inte. Antingen så försvarar du islam eller så gör du det inte. Islam är tämligen svartvit pga sina dogmatiska ställningstaganden och tvingar oss andra att ta ställning.

    För om du inte är för att man hugger av en arm och ett ben på vardera sida av en brottsling så är du inte en rättrogen muslim och jag känner personligen många i övrigt sunda och vettiga muslimer som utan att höja ett ögonbryn ställer sig bakom detta straff och önskar att vi inför dessa lagar här med för att "det skulle funka, jag är övertygad om att det skulle funka!" Detta är alltså människor som ser hur harmlösa ut som helst och som man aldrig skulle misstänka för att vilja göra en fluga för när.

    Chopp chopp, eller inte chopp chopp. Svårt att finna en gråzon där. 
  • Digestive
    Trekk skrev 2012-07-01 22:34:52 följande:
    Det var mest ditt sätt att uttrycka dig på som jag reagerade på.

    Islam existerar på det individuella planet och som ett gruppfenomen.

    Det enklaste sättet att se vad som kommer från islam är att studera skrifterna. För den som inte orkar det kan man kolla på muslimer i olika länder och se vad som är gemensamt, vilket ger en liten fingervisning om vad som alla muslimer följer, men då så många olika grenar finns är även detta svårt. Men det är en nobrainer att tex självmordsbombning är ett resultat av islam då i princip alla självmordsbombare är muslimer.

    Hur kan du få det till att muslimska självmordsbombare inte "uttrycker" islam? Det är som att du nästan inte kan tro att dom faktiskt tro det dom tror. Att det dom säger faktiskt ÄR precis det dom menar och tror. 

    Du påstår att självmordsbombarna är skeva. Det är dom inte. Många har varit högskoleutbildade ingenjörer och rationella i övrigt. Faktum är att självmordsattacker är logiska för den som tror på Koranen, Haditherna, Allah och Mohammed. Det är helt klart rätt beslut om man tror på det som står. Folk gratulerar föräldrarna till självmordsbomare och visar sitt stöd för dem på olika vis. Många föräldrar är genuint stolta över sina självmordsbombare. Det är inget som springer upp ur inget. De växer fram ur fundamentalistskiktet som i sin tur kommer ur det moderata skiktet. Dom tror verkligen på det dom säger och är inte ute efter att "skrämmas" under falsk flagg.

    Förtår inte riktigt stycket efter. Men anledningen till att dom inte bara bombar utan tar med sig själva är för att att dels komma till himlen, dels för att säkra platser till sina nära och kära vilket är något som martyren får. Livet här är ju bara som "en oas i en evig öken, en ögonblinkning". Allt handlar om livet efter detta, så varför slösa tid på att hänga pung här när man kan komma till slutmålet direkt?

    De tror verkligen på det som de säger att de tror, även om det är svårt att ta in.

    De är inte "skeva" muslimer som väljer att uttrycka islam med våld. Det ÄR extremt mycket våld i skrifterna, direkta order om att ta till vapen etc. De följer bara skriften och det är absolut inte skevare än tyskarna var då de utplånade judar. Det var ett friskt folk med sjuka idéer och samma princip gäller här.

    Faktum är att du skulle få enorma problem om du på vissa platser här i världen påstod att självmordsbombare är "skeva" ty många ur allmogen står bakom dem. Finns nån gallup på hur många procent av muslimer i olika länder som stödjer sjävmordsbombare. 6% i Turkiet och 39% i Libanon etc. Många länder hade inte statistik alls. Hittar bara en länk nu men det finns en fullständig lista där vissa länder har uppemot 70%

    www.pewglobal.org/database/?indicator=19

    Är 39% av alla i Libanon "skeva"? 
    Ok.

    Varför man med fördel kan betrakta islam ur ett individuellt perspektiv samt i avskilda grupper.

    Som om högskoleutbildningar på något vis garanterar raka och friska sinnen. Obestämd Sedan så stryker du under det jag menar här; "Faktum är att självmordsattacker är logiska för den som tror på Koranen, Haditherna, Allah och Mohammed.". Vilket då inte alls betyder att motivet har någonting överhuvudtaget med islam att göra - utan vi talar om en specifik metod som uttrycks typiskt för dessa muslimer, en metod bland tusentals lika förödande att välja på.
    Huruvida något springer ur islam har uteslutande med motivet att göra. Förstår du då vad jag menar, när jag säger att man får en entydig bild när man menar att allt som följer med ett "- Allah Akbar." har något direkt med islam och den religionens motiv per se att göra?

    Där det inte finns direkt religiösa motiv bakom terrordåd med mera så hade en traditionell bomb delat ut samma resultat. I de fallen så talar vi enbart om en metod som föredras för att förövaren bekänner sig till islam - och dådet hade inte på något vist stått ogjort i dessa fallen om förövaren inte bekände sig till islam, utan dådet skulle bara sett annorlunda ut rent metodmässigt.

    Precis som man kan ifrågasätta Anders Breiviks tillräknelighet kan man självklart ifrågasätta andra terroristers tillräknelighet - det görs dock inte i muslimers fall, utan det förklaras automatiskt med religiös fanatism så fort ett "- Allah Akbar." finns med. Sedan så struntar jag rätt blankt i om någon blir upprörd över saken.

    Nej, de behöver inte te sig skeva men 39% helt och hållet islamska motiv när de tycker till om självmordsbombning?
     
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-01 23:24:10 följande:
    Ok?
    Jag vet inte vad du är ute efter för svar, faktiskt.
    Jeddan
Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud