Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Hemlös - folkbokföring?

    Hur gör man med post och folkbokföring om man är hemlös?

    Tidigare fanns möjligheten att skriva sig hos församlingen där man senast bodde, och få sin post dit, men jag är osäker om det finns kvar.

  • Svar på tråden Hemlös - folkbokföring?
  • Anonym (Orolig)
    Tack för svar!

    Det är inte jag som äger datorn som är hemlös... Det är en vän som inom kort kommer att bli hemlös. Han har blivit beviljad bostadsförtur och kommer troligen få en lägenhet någon gång under sommaren. Han har ingen släkt och inga nära vänner i Stockholm som han tillfälligt kan skiva sig, och bo hos, tyvärr. 

    Kommunen ska hjälpa till med "tak över huvudet - garantin" (typ vandrarhem). Men det är inte klart vart det blir, och han kanske också måste flytta runt en del. Han är sjukskriven så det är svårt för honom att fixa med allt som har med "hemlösheten" att göra. Ska kolla upp postbox och även höra om det fortfarande går att skriva sig hos församlingen. Man kan undra hur alla hemlösa gör...

    (Om någon har tips om tillfälligt boende i Stockholm så får ni gärna skriva här!)  
  • Anonym (Orolig)
    Anonym skrev 2012-04-21 23:20:13 följande:
    PDF]RIKTLINJER OM STADSDELSNÄMNDERNAS ÄRENDEANSVAR ...
    Du har +1:at detta offentligt. Ångra
    Filtyp: PDF/Adobe Acrobat - Snabbtitt Personer som är folkbokförda i Stockholm. För hemlösa  personer som är folkbokförda vid en stadsdelsnämnd och som är aktuella vid en annan stadsdelsnämnd ...

    Här är lite info hoppas det hjälper 
    Tack! Har bara skummat texten (är lite trötter) men ska läsa den noga imorgon. Det står ju "För hemlösa personer som är folkbokförda vid en stadsdelsnämnd" så då kanske det är ett alternativ, att skriva sig och hämta posten i kommunhuset alltså. (Så varje dag sitter de hemlösa i entrén för att vänta på sin post!) Frågade en socialsekreterare men hon visste inte - vilket är ett knepigt svar kan man tycka... Ska fråga igen!!!  
Svar på tråden Hemlös - folkbokföring?