• Äldre 19 Jan 06:46
    248705 visningar
    2298 svar
    2298
    248705

    Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!

    Tom Araya skrev 2015-01-19 03:40:35 följande:

    Jag röstar inte på SD, men jag tycker SD's reflektioner på svensk försvarspolitik är klar intressanta.


    Replik till Allan Widman: Nordiskt samarbete alternativ till Nato


    Moderaterna är det stora hindret mot ett utbyggt svenskt försvar

    http://lantvarnet.se/author/mikaeljansson1965/

     
    Vad tycker du om SDs gullande med Ryssland och med Putin? Jag länkar till två källor men det att flertal till om du är intresserad. Bara att googla:

    www.expressen.se/ledare/sa-hissar-sd-vit-flagg-for-vladimir-putin/
    www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article20097912.ab
  • Äldre 19 Jan 11:58
    Cal XVI Gustf skrev 2015-01-19 11:34:10 följande:

    Gulliga "källor" där Kill Bill, ledarsidornapå två kvällsblaskor Glad

    Nu finns det ju faktiskt riktiga källor till SD:s ryssvänliga röstande i Europaparlamentet så då är ju frågan varför du inte själv länkar till dem utan hänvisar andra till att googla om de vill ha källor till dina påståenden.

    Nåväl, jag gissar på att Ryssland bedrivit lobbyism och uppvaktat EU-politiker för att ge sin (vinklade) syn på sakernas tillstånd. De har rimligtvis i första hand kontaktat det dominerande partiet i SD:s partigrupp, dvs UKIP, och på något sätt fått dem med sig. Som jag förstått det är det två mindre kompetenta personer som valts in i Europaparlamentet för SD:s räkning och jag tror då att de i brist på eget tänkande och tyckande helt enkelt följer Führern.


    Efter det att både Centern och Kristdemokraterna i förra veckans partiledardebatt kritiserade  Sverigedemokraterna, för att de vid flera tillfällen röstat Putinvänligt i EU, startade jag en tråd här på FL där jag redovisar fler källor till mitt påstående om att SD är mycket Putinvänligt:

    eublogg.wordpress.com/2014/09/19/putins-svenska-vanner/
    www.dagensarena.se/opinion/tommy-svensson-putin-stracker-ut-handen-till-sd/
    www.svd.se/opinion/ledarsidan/sverigedemokraternas-vanner-ar-putins-vanner_3443168.svd
    www.kuriren.nu/nyheter/sd-sluta-hyckla-om-putin-8046527.aspx
    www.bt.se/ledare/sd-putins-basta-kompisar%284590527%29.gm
  • Äldre 19 Jan 12:24
    Cal XVI Gustf skrev 2015-01-19 11:34:10 följande:

    Gulliga "källor" där Kill Bill, ledarsidornapå två kvällsblaskor Glad

    Nu finns det ju faktiskt riktiga källor till SD:s ryssvänliga röstande i Europaparlamentet så då är ju frågan varför du inte själv länkar till dem utan hänvisar andra till att googla om de vill ha källor till dina påståenden.

    Nåväl, jag gissar på att Ryssland bedrivit lobbyism och uppvaktat EU-politiker för att ge sin (vinklade) syn på sakernas tillstånd. De har rimligtvis i första hand kontaktat det dominerande partiet i SD:s partigrupp, dvs UKIP, och på något sätt fått dem med sig. Som jag förstått det är det två mindre kompetenta personer som valts in i Europaparlamentet för SD:s räkning och jag tror då att de i brist på eget tänkande och tyckande helt enkelt följer Führern.


    Vidare så vill nu Le Pen att Frankrike lämnar Nato vilket applåderas av SDU. Gustav Kasselstrand vill också hellre se Putin än Obama som gäst i Sverige. 

    Skönt att du pratar klarspråk om vilken typ av ledare SD samarbetar med där nere i EU.

  • Äldre 23 Mar 16:29
    +1

    Bra sammanfattning av allianspartiernas pinsamma försvarsutspel:

    mobil.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-forsvarsalliansen-prato/

  • Äldre 4 Jun 14:20
    Flash Gordon skrev 2016-06-04 08:19:20 följande:

    I delar av Sverige klarar samhället inte längre av att med säkerhet tillhandahålla vatten. På Öland är det tankbilar från fastlandet som temporärt får lösa vattenkrisen.

    Det går alltså inte längre att lita på att man har vatten att tillgå överallt i Sverige. Inget man tänkte sig för ett decennium eller två sedan. Det går inte längre att ta vattnet för givet:

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/lantbrukaren-vi-har-tagit-vattnet-for-givet

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/redan-laga-vattennivaer-kan-snart-bli-annu-lagre

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/avsaltning-kan-vara-losningen-pa-vattenkrisen


    Glädjande att du ser allvaret. Det har MP och Greenpeace gjort länge. Bifogar en artikel som nog kan intressera dig.

    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/andrevwalden/article22943286.ab
  • Äldre 4 Jun 21:49
    Flash Gordon skrev 2016-06-04 18:20:01 följande:

    *väl uppe från golvet igen, med skratt-kramp i magen*

    Du vet om va att MP är EMOT de avsaltningsanläggningar som ska byggas för att lösa situationen på just Gotland?

    Eller, det visste du nog inte.

    MP ville också att Sverige ska lägga VA-pengar på de-facto onödig kväve-rening vid våra avloppsreningsverk. Pengar som istället kan läggas på att säkra vattenförsörjningen på ett bättre sätt.

    För att inte tala om MP:s önskan om dyra våtmarker för pengar som kan göra bättre nytta som, exempelvis, nya vattenverk.

    Vattenverk och överföringsledningar som inte så sällan överklagas av miljöpartister.


    Jag skrev att du i likhet med MP och Greenpeace såg allvaret i situationen inte att du och MP/Greenpeace hade samsyn gällande vilka åtgärder som bör vidtas.

    MP säger INTE nej till avsaltning av havsvatten men anser att andra åtgärder först bör vidtas innan dess. 40% av Gotlands befolkning saknar kommunalt vatten och avsaltningen kommer inte att hjälpa denna del av befolkningen. Därför behöver Gotland satsa på åtgärder som förbättrar grundvattennivåerna.
  • Äldre 5 Jun 06:45
    Kung Markatta skrev 2016-06-05 01:18:34 följande:
    Så här säger de, och det kan vi väl bemöta:

    www.mp.se/gotland/just-nu/avsaltning-loser-inte-vara-problem

    Som jag skrev tidigare så säger MP inte nej till avsaltat vatten. MP vill dock att andra metoder ska prövas först. Så här skriver man i det dokument som du länkar till:


    "Miljöpartiet ser stora problem med avsaltning av havsvatten och är därför glada över att Region Gotlands vattenplan slår fast att det i första hand är grundvattnet och insjöarna som ska ge gotlänningarna dricksvatten och att avsaltning ska vara sista utvägen"

    De argument som MP anför för att först pröva alternativ till avsaltning är följande:


    - Metoden med avsaltning är dyr
    Det krävs mycket energi för att avsalta vatten
    -  Avsaltning skapar ett koncentrat av salt och föroreningar som släpps ut i havet och stör naturen
    - Hälsoeffekterna av att dricka avsaltat östersjövatten är  oklara
    - 4
    0 procent av hushållen på Gotland saknar kommunalt vatten och kommer inte bli hjälpta av en avsaltningsanläggning.

    Personligen tycker jag att det sista argumentet borde vara tillräckligt för att i första hand pröva andra metoder än avsaltning. Det skulle vara förknippat med enorma kostnader att förse 100% av Gotland med kommunalt vatten. T
    ydligen har Region Gotland också bestämt sig för att i första hand pröva alternativ till avsaltningen så MP är inte ensamma i sin syn på avsaltningen.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 5 Jun 12:36
    Flash Gordon skrev 2016-06-05 09:07:22 följande:
    Då bygger man ut det kommunala vattnet. Från avsaltningsanläggningarna till konsumenterna. Som lika gärna kan vara bönder som bevattnar grödor medan det grundvatten som finns kan vara för drickvattenkonsumtion.

    Gotland KOMMER att bli tvunget att bygga ut nätet eftersom de lokala brunnarna sinar. Vattnet behövs dessutom NU. Inte om ett decennium eller två när eventuella skapade våtmarker eventuellt kan ge effekt. Och ja, vattnet kommer att bli dyrare, men försök lev utan det ...

    Så lika bra att ta tag i saken på en gång.

    Men detta motsätter sig MP som istället vill testa andra, långsammare och mer osäkra metoder.

    .
    I en tråd om svensk försvarpolitik är detta ett ypperligt exempel på hur man kan, eller inte kan, hantera samhällets behov av uthållighet.

    MP har inte egen majoritet på Gotland och således är det även andra partier som ser avsaltning som en sista utväg. 


    Forskaren Christian Baresel på IVL Svenska Miljöforskningsinstitutet, ett stiftelseägt bolag som ägnar sig åt miljöteknikforskning i samarbete med staten och näringslivet avråder från avsaltning och som i likhet med MP detta ser det som en sista utväg: www.nyteknik.se/innovation/expert-avsaltning-sista-atgarden-6536578


    Christian  varnar för att avsaltningsverk kan medföra negativ miljöpåverkan. Främst för att de drar en hel del energi, men också för att restprodukten blir en koncentrerad saltlösning som vanligtvis släpps ut i havet.  Saltlösningen är tyngre än vattnet och sjunker till bottnen och kan störa livet där. Runt Medelhavets och Persiska vikens avsaltningsverk finns kilometerlånga kuststräckor med förstört växt- och djurliv.


    Östersjön är ett hav som har drabbats hårt av miljöförstöring och det finns fler platser runt östersjön har problem med grundvattnet och överväger avsaltning. Skulle fler öar och kustnära landområden runt östersjön bestämma sig för att avsalta sitt vatten och släppa tillbaka koncentrerad saltlösning i havet så kan det försämra förutsättningarna för östersjön ytterligare. Därför tycker jag att det är bra att man prövar andra och mer miljövänliga metoder innan man bestämmer sig för att avsalta havsvatten.


    Du pratar om uthållighet. Jag tycker att hållbarhet är ett bättre ord i sammanhanget.  Jag tycker att vi ska satsa på lösningar som på lång sikt är bra både för människan och för miljön. Om vi inte är försiktiga när det gäller östersjön så har vi snart ett dött hav. www.lu.se/article/tio-ganger-mer-dod-botten-i-ostersjon


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 5 Jun 13:41
    Kung Markatta skrev 2016-06-05 13:37:13 följande:



    Han förespråkar att avloppsvatten ska återföras till grundvattnet för att på så sätt höja grundvattennivån.

    Jag har inte sett att miljöpartiet föreslagit det. Har du?
    Forskaren Christian Baresel och MP delar uppfattningen att avsaltningen kan vara skadlig för miljön.
  • Äldre 5 Jun 13:45
    Kung Markatta skrev 2016-06-05 13:37:13 följande:



    Han förespråkar att avloppsvatten ska återföras till grundvattnet för att på så sätt höja grundvattennivån.

    Jag har inte sett att miljöpartiet föreslagit det. Har du?
    Ja MP föreslår detta:

    "Avloppsvatten ska renas på effektivaste sätt och ses som en resurs som sedan kan användas igen"

     


    www.mp.se/gotland/just-nu/vattnet-ar-avgorande-framtiden
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!